שלום לכולם....

s u z a n a

New member
שלום לכולם....

לפני שנה וחצי רכשנו בית, אבל כפי שכבר כתבתי בעבר לא היה לנו הרבה שכל.... לפני כמה ימים שמעתי ממישהו שגובה התקרה חייב להיות מינימום 2.5 מטרים מהריצפה. הבית שקנינו הוא קוטג´, שנבנה בשיטת "מעטפת"- דהיינו כשהזוג שגר כאן קנה אותו מהקבלן הוא קנה את הקומה הראשונה מוכנה ואילו למעלה רק קירות וגג רעפים. כשהיה להם כסף וילדים... אז הם השלימו את בניית הקומה השנייה. ולעניין: גובה התקרה בקומה השנייה הוא 2.32 מטרים בלבד- האים זה נגד החוק? האים יש משהו לעשות כנגדם? (יש לי סיבות טובות לחשוד שהאדם שגר כאן כנראה מאוד חסך בבניית הקומה השנייה...) וחוץ מזה שעברה כבר שנה וחצי מאז הרכישה? (לבית נכנסנו בפועל לפני קצת פחות משנה) תודה

בודקים לפני שקונים ...

ובטח בחוזה שחתמתם כתוב שבדקתם והבית מתאים לכם ואין לכם כל טענות למעט מום נסתר (או משהוא כזה) - אז מה נזכרת עכשיו? אמנם בתקנות כתוב שגובה תקרה מינימלי הוא 2.5 מ´ אבל אני חושב שכל אחד יכול לבנות לעצמו איך שבא לו. בהרבה מקרים בונים עליות גג עם תקרות נמוכות ו/או משופעות (תקרה משופעת יכולה להתחיל מגובה 1 מ´ ולהסתיים ב-4 מ´). אולי הקומה השניה שלך נחשבת כעליית גג? אם היית קונה בית חדש בבניה מקבלן, לפני שהוא נבנה עדיין, היית יכולה לנסות ולתבוע את הקבלן על ליקויי בניה וירידת ערך כתוצאה מגובה התקרה. במקרה שלך את יכולה לנסות, אבל אני מאוד מסופק אם תצליחי ואם זה שווה את המאמץ.

למעלה