שלום לכולם

צמריקו

New member
שלום לכולם

אז ככה... אני חדשה כאן בפורום. אמא לעופרי בן שנה וחודש (19.11.2001)שנולד בשבוע 35 במשקל 1,400. שהיינו בפגיה בהלל יפה כשלושה שבועות. היום עופרי ילד בריא (13 קילו) אוכל היטב ומתקדם היטב, גם בתקשורת גם במוטוריקה ובכלל בכל התחומים (בעיקר בתחום האוכל!) בבדיקה האחרונה של התפתחות הפגים בד"ר אמר שהיה לו נעים מאוד להכיר אותנו אבל הוא פשוט לא צריך לראות אותנו יותר (עופרי הרס לו את כל המשרד בערך..) בקיצור אנחנו הורים מאוד גאים. ועכשיו לבעיה... אף רופא לא יודע בדיוק מה קרה ולמה הוא נולד פג, השלייה הפסיקה לתפקד איפשהוא בשבוע ה32 ולכן הוא נולד רזה כל כך (הוא נולד 50 ס"מ אם כל האיברים תקינים.) עשו בדיקות לי ושלייה והכל היה בסדר. ועכשיו אני בהריון (מזל טוב!) איפשהו בשבוע ה 18-19. ואני קצת, הרבה, מודאגת לגבי אפשרות של עוד פגית. כמובן שאני עושה במעקב בהריון בסיכון גבוה, אבל הדאגה.... מה עושים? ואיך מעבירים הריון בכייף? אמא של עופרי

ברוכה הבאה ומזל טוב - ולשאלתך...

כשתמצאי תשובה, תודיעי לי! גם אצלי השלייה התפטרה עקב רעלת הריון ולחץ דם גבוה כרוני. מקווה שיעבור לך הפעם חלק ועגול ואת הפגיה תראו רק מבחוץ. בכיף? לא ממש. אני בשבוע 23 ו-4 ימים וסופרת את הדקות עד שבוע 26, בציפייה דרוכה לנפילה שתגיע. לפחות עכשיו אני במנוחה, מה שלא היה לי בכלל בהריון הקודם. אני מתנחמת בעובדה שהפעם בחרתי רופאים הרבה יותר טובים מהפעם הקודמת, שלא חיים בהעחשה של המציאות, ואני כבר לא עובדת 10 שעות ביום ונוסעת ברכבת שעה לכל כיוון. אגב, אני מלאה התפעלות מהמשקל של עופרי! יערה תגיע ל-13 קילו בערך בכיתה א´, עם הילקוט

אולי זו הדרך

ךתת לילדים להמיד לרופאים המעצבנים את המשרד וכך נשך בשקט ושלווה עד הרופא הבא.... בנוגע להריון החדש- שיהיה בקלות. תחשבי אופטימי ואל תטרידי את המוח שלך במחשבות לא טובות. אם הבעיה תהיה לידה בשבוע ה-35 - אז שזו תהיה הבעיה, נכון? זה לא שווה את הלחץ דם שלך שעלול לגרום ללידה עוד יותר מוקדמת. אז..נשימה עמוקה, לנקות את המחשבות- ולהרגע...

skamah

New member
שלום לך

אני מזדהה, אני אחרי שתי לידות - הראשונה בשבוע 35, והשניה בשבוע 32 עקב ירידות מים מוקדמות כאשר לא נמצאה סיבה לכך. נמצאת היום בשבוע 19+3 להריון שלישי. שתי הבנות שלי בריאות ( טפו X 3 ) אבל אף אחד לא יודע לנבא מה יהיה בהריון הנוכחי וגם לא מה כדאי לעשות כדי למנוע לידה מוקדמת נוספת, אז אני מחזיקה אצבעות. אין לי עצה טובה לגבי איך להעביר את הזמן בלי לחץ - אני הגדרתי לעצמי שעד שבוע 25 אני רגועה - בינתיים אני מנסה לדחות את הלחץ, נראה איך זה יעזור לי. מאחלת לך הריון מהנה וארוך, עד שבוע 42 .

בעיות שלייה

היו לי 7 הריונות. יש לנו בת
בת חמש שנולדה בניתוח קיסרי S/O/S בשבוע 31 במשקל 1575 גר´. ונפטרה לנו בכורתנו
שנולדה גם בשבוע 31 במשקל 907 גר´ (עקב בעיות שלייה, רעלת) בהיותה בת חצי שנה. גם בהריון עם ביתנו בת החמש היו בעיות בשלייה ללא לחץ דם ורעת... הטיפול הוא: ראשית משבוע 16 בערך-מעקב זרימת דם בשלייה באמצעות אולטראסאונד, ושנית- זריקות קלקסן- אלה זריקות להזרקה עצמית (לא נורא) שמדללות את הדם ובכך מאפשרות זרימת דם טובה יותר בכלי הדם בשלייה. בהצלחה!

למעלה