שלום לכולם:))

שלום לכולם:))

לפני מספר ימים יצא לחברה שלי לשמוע שיעור של אחד מהרבנים של ברסלב, והמסקנה שהיא הגיעה אליה היא: שהחסידים כביכול הופכים את רבינו לקב"ה, הרב כנראה אמר כל מיני דברים כמו: צריך לעשות התבודדות כי רבינו אמר, צריך לתת צדקה כי רבינו אמר ועל זה הדרך, החבל הוא שכל מה שאמרתי לה וניסיתי להסביר שזו לא הדרך לא הלך, היא הבינה קצת, אבל לא יצאה מהתשובות שלי מסופקת. אז אולי אתם תוכלו לכתוב מה אתם הייתם עונים לשאלה כזו? מקוה שלמישהו תהיה תשובה מספיק ברורה לאדם עם חשיבה כמו שלה...... בהצלחה:)

asaf2000

New member
אהא...

יש הרבה דרכים ביהדות, כולם הולכים עפ"י התורה כמובן אך יש חסידויות ששמות דגש על נושא מסוים והולכות בדרך שהתווה להם רבם. למשל בברסלב יש ענין מיוחד של התבודדות ובחב"ד שמים דגש עם לימוד תניא. לדעתי כל אחד צריך לבחור את הדרך המתאימה לו. הבעיה היא כשמישהו כבר מוצא את עצמו בחברה מסוימת הוא כל כך שמח ורואה שזו באמת הדרך המתאימה לו לעבוד את ה´ ולהתקרב אליו אז הוא חושב שכך כולם צריכים לנהוג... יש את זה אצל כל אחד... כשאת מחליטה ללכת לפי הדרך של ברסלב למשל את רוצה להתקרב כמה שאפשר לצדיק שהתווה את הדרך המיוחדת של חסידות ברסלב ועושים את זה ע"י לימוד בספריו והליכה בכל דרכיו וכל הנהגותיו, אבל כמובן שמעל הכל נמצאת התורה והמצוות שנתן לנו ה´. ולכן זה נשמע כאילו מה שאמר רבינו ככה צריך לעשות...אם אתה חסיד של הרב אז עד הסוף.. :)

הרשי

New member
צדיק בחינת משה רבינו של הדור

1.כמו במתן תורה משה רבינו מסר ליהושע ויהושע לזקנים וכו´ כשם שאז הקב"ה לא הביא לכל אחד את התורה אליו אלא עבר לצדיק ועברו עוד ועוד צמצומים עד שהגיע לכל אחד. 2.כשם שבכל עניין חינוכי או רפואי מתייעצים עם רופא או אדם שמבין כך בעניינים שבעבודת השם יש את רבינו ואת תלמידיו ושאר עובדי השם. 3. כתוב ברמב"ן (כמדומני בפרשת יתרו) ובעוד ראשונים במספר מקומות שקרבת הצדיק זה הכוונה להתקרב לקב"ה ויותר מיזה כעת אני נזכר שהמב"ן מרחיב ומבאר שהכונה להתקרב לצדיק זה לאו דווקא בעניינים שבעבודת השם אלא אפילו התיעצות יומיומית ובקשות לרפואה על חולים. 4.והעיקר לזכור שרבינו בעצותיו מקרב אותנו לבורא עולם ע"י ההתבודדות והשמחה לימוד התורה ושאר העיצות.

פראזניק

New member
חת שתיים שלש נסיון...

הבורא נתן לנו תורה משמים, חז"ל פרשוה, הוסיפו עליה גדרים וגזירות, ציווים ושמירות. למה אנחנו נמנעים מדברים מסוימים בשבת? כי חז"ל אמרו. למה אנחנו מתפללים שלש תפילות ביום? כי חז"ל אמרו. למה אנחנו מניחים תפלין בצורה כזו ולא אחרת? כי חז"ל אמרו וכן על זו הדרך. רבינו לא חידש מעצמו כלום, הוא רק הדגיש וביאר ענינים מסוימים שכבר עמדו עליהם חז"ל וכו´. כאשר חסיד ברסלב אומר "אני עושה התבודדות כי רבינו אמר", כוונתו לומר: "אני עושה התבודדות כי רצוני להתקרב לבורא, ששלח לנו את רבינו שיתן לנו דרך להתקרב לבורא", רבינו הוא דרך, לא מטרה. אנחנו לא עובדים את רבינו אלא את ה´, אלא שרבינו הוא זה שנשלח משמים לגלות לנו דרך להתקרבות לה´ ובדרך זו אנו הולכים. אמור מעתה: "כי רבנו אמר" - פירושו: "כי בדרכו של רבינו להתקרב לה´ אני צועד". אם זה עדיין לא מובן, אשמח לשמוע את השאלה בפירוט יתר ואנסה להגיב בפירוט יתר. בהצלחה

מלאווח

New member
לדעתי העלת כאן עניין חשוב

אם נשים לב, לאנשים יש צורך בזהות, בהשתייכות. אני חסיד ברסלב, אני חסיד חב"ד, אני חסיד רחלין וכו... כנ"ל בשאר תחומי החיים - אני מצביע ש"ס, אני אוהד בית"ר וכו... הצורך הזה, לדעתי, נובע מההכרה שמחפשת להיאחז עם הציפורניים בזהות, או בתוית, רוצה הגדרה עצמית, שכן מי אני אם לא אהיה שייך לאף דבר ולאף מקום ?! אני יהודי זה בחירה של הקב"ה, וזה ה"אני" היחידי שכדאי להישען עליו, לדעתי... כל עניין החסידיות היה נכון כשהיו חצרות חסידים, וכשהצדיקים היו חיים. כיום, למה לשים תויות ? חסיד כזה או אחר ? כולנו בנים למקום, למה לחפש בכוח אמצעי הבחנה והפרדה ביני לבין האחר ? אני יהודי. אני לומד מתורתם של ר נחמן, של האדמו"ר הזקן ושל ר שלום שבזי באותה נשימה. אחחח, ואיזו סימפוניה מופלאה היא זו...

למעלה