שלום לכולם

דובב

New member
שלום לכולם

נראה שהפורום חזר לחיים פתאום או שמא זה בגלל שלא הייתי בו תקופה ארוכה (........מילואים) אמנם נראה שאיחרתי את המועד בכמה עניינים אבל בהחלט ארצה להוסיף: לגבי דטורות לזניהן- אני לא רואה שום סיבה לא לגדלם בגינה הביתית לחלקן יש ריח טוב אך לזני הבר יש ריח דוחה ומי שרוצה לטעום מהם צריך להיות נחוש מאוד(וטיפש מאוד!!!) כל אלה שלעסו זרעי דטורה ידעו היטב למה היא עלולה לגרום- הריח כשלעצמו אינו מסוכן ואנשים רבים מחזיקים בביתם צמחים רעילים לאין שיעור מהדטורה דוגמה לאחד הצמחים הנפוצים היא הדיפינברכיה לגבי קקטוסים וכבול- ניתן להשתמש בכבול כאשר הוא חלק בתערובת קרקע חשוב לבנות תערובת קרקע שבה כל אחד מהמרכיבים " שובר" את האחרים לדוגמה הוספת חול וטוף לכבול פוגעת ביכולתו להתכווץ למקשה אחת והוא מצידו מונע מחול ואדמה רטובים מידי להתגבש ולחנוק את השורשים

alon666

New member
ברוך שובך דובב ../images/Emo24.gif

מעניין אותי לדעת היכן ניתן להשיג את הזנים הריחניים והאם הם יפים יותר ממין הבר. אגב כמה פרטים נראו לאחרונה ליד תחנת הרכבת של מוצקין והיו כמה בכיכר שבקרית ים ליד הגשר שמחבר את ק.ים ומוצקין (עד השיפוצים שהסתיימו)אלון

דובב

New member
לי יש שלושה זנים זן הבר

זן סגול עם פרחים כפולים וזן כמו בתמונה

alon666

New member
אשמח לקבל ייחורים או זרעים

אני משער שייחורים יצליחו באביב וזרעים...אולי עכשיו (אם יש לך). אלון

דובב

New member
אתן לך בשמחה יש אצלי עכשיו

נביטה של זן הבר ויש לי גם זרעים בשפע ואמורים להיות לי היכן שהוא גם זרעים של הזן הסגול

דובב

New member
כן ברגע שאמצא אותם..........

הם פשוט הלכו איפה שהוא לאיבוד במאגר הזרעים שלי אם לא אמצא אותם אדאג להשיג לך זרעים מהמקור

itu1

New member
עלי הדיפנבכיה

מכילים חומר הגורם ללועס אותם התנפחות של הלשון שעלולה לגרום לחנק אריה

itu1

New member
לא סתם הדיפנבכיה

נקראת גם צמח האילמים כי לאחר שטועמים מהעלים והלשון מתנפחת לא ניתן לדבר (וזה במקרה הפשוט כי באמת יכול לגרום למוות מחנק!!!!!!) אריה

למעלה