שלום לכולם..

שלום לכולם..

שלוםזאת הפעם הראשונה שאני נכנס לפורום הזה אני רוצה להתחיל לשמוע בלוז. הייתי רוצה שתמליצו לי על משהו למתחילים. שמעתי כמה דברים של BB KING ואהבתי. (בלי קשר אני שומע הרבה לד זפלין ודייר סטרייטס -דרך אגב... יש קשר בין המוזיקה שלהם לג´אז או בלוז?). תודה החתול

seafox

New member
ברוך הבא!

אוקיי... תשמע תשמע את stevy ray voughn.הוא אחלה. המוזיקה של זפלין ודייר סטרייטס זה רוק. זפליןזה רוק טהור אפשר להגיד. לא ידוע אם יש קשר לסגנון מוזיקה אבל אני יודע שזפלין עשו גם בלוזים (לא שמעתי איזה בלוז של דייר סטרייטס...לא שאני זוכר עכשיו). בכל מקרה,יש את כל משפחת הקינג.. בי בי קינג ועוד קינג אחד שברח לי השם עכשיו. ברגע שאני אזכר בעוד אני אגיד.בינתיים תהנה! ויש גם מאמר על הבלוז מידי מאור...ויש גם קישור אליו. ושוב,תהנה!

אהלן

זאת גם הפעם הראשונה שאני בפורום הזה, אבל בלוז אני שומע כבר שנים. אז הנה כמה המלצות קטנות: אם אתה מגיע לבלוז דרך להקות כמו זפלין אז אי-אפשר בלי Cream עם אריק קלפטון (זה מהזה בסיסי!). בלוז-רוק משנות ה-60. אם אתה מכיר את BB King אז כדי להכיר גם את שאר ה"מלכים" Albert King ו-Freddie King (אין קירבה משפחתית בין אף-אחד מהם). אחד מהזמרים הכי אהובים עלי הוא John Lee Hooker זצ"ל שהיה הבלוזיסט הראשון שהקשבתי לו. עוד משהו בסגנון בלוז-רוק זה המלך Jimi Hendrix שבתחילת דרכו היה מאוד מושפע מבלוז. וכמובן יש את Stevie Ray Vaughan שאין מילים לתאר את הביצוע המדהים שלו ל-Little Wing. עוד כמה שמות:Buddy Guy, Roy Buchanan, Howlin´ Wolf, Lightnin´ Hopkins, ו-Muddy Waters. מקווה שלא העמסתי יותר מידי...

סבבה אני אלך לשמוע קצת בלוז עכשיו

אבל בקשר לדייר סטרייטס הייתי רוצה לדעת אם מישהו אולי בכל זאת יודע אם יש קשר בין המוזיקה שלהם לג´אז מבחינת סולמות או אקורדים או משהו
תודה על ההמלצות החתול

zambush

New member
יש קשר ../images/Emo73.gif

דאייר סטרייטס משלבים בין רוק לסווינג, וכפי הידוע לך, סווינג הוא תת-זרם בג´אז. אם זה לא מספיק לך, רק תקשיב ל- sultans of swing. זו ההוכחה הניצחת.

zambush

New member
שלום גם לך ../images/Emo73.gif

הייתי פה לפניך...
אני עזרתי לך בעקיפין להיות פה מנהל, אתה פשוט לא יודע את זה.

למעלה