שלום לכולם

b1000

New member
שלום לכולם

שלום לכולם לא נעים לי לבוא ישר ולשאול כאן שאלה טוב אני מקווה שזה לא מפריע לכם יש לי שניה שאלות 1. ניראה לי שאתמול פרצו לי למחשב ולמה אני חושב כי פתאום שגלשתי פתאום התחבאה המחשב ואחר כך שפתחתה את המחשב לא ננתי לתוכניות לעלות ישר עשיתי כיבוי ואז נפתח לי חלון אנטי וירוס ואז המחשב התכבה 2. איזה תוכנת הגנה טובה אתם ממליצים לי?

uzi2

Active member
לא ברור שזה וירוס

1. לא ברור שזה וירוס. זה עשוי להיות גם בעיית חומרה - ביחוד אם מדובר ב- WinXP. אבל ליתר בטחון, כל עוד אין לך WinXP עם NTFS (ובד"כ כאשר מתקינים XP לא מתקינים אותו עם NTFS במחשבים ביתיים) אז תתקין במחשב שאתה מאמין שהוא נקי, את התוכנה FP-UP, ובעזרתה תתקין את F-Prot for DOS ותשתמש ב-FP-UP כדי להכין 3 דיסקטים של האנטיוירוס (אחד של איתחול המחשב ושניים נוספים לאתחול. התוכנה פותחת תיקיה משל עצמה (בד"כ C:\F-Prot) ושמה עוד אייקון (קיצור דרך) ב- desktop ותמיד ניתן למחקה ע"י מחיקת הקצור דרך, ומחיקת הספריה. עבור FP-UP יש להתקין את F-PUP מכאן לעוד פרטים (באנגלית) ראה כאן.

uzi2

Active member
ולגבי שאלתך השניה

תכנת ההגנה הטובה ביותר היא אנטיוירוס, אבל ההגנה הטובה ביותר היא ידע ומודעות. חשוב שכל הזמן האנטיוירוס יהיה מעודכן (כולל עדכון מנוע סריקה אם העדכון מגיע בנפרד). זה אומר משהו כמו עדכון כל שבוע ולפעמים יותר. יש לא מעט אנטיוירוסים מצויינים. לדוגמא Norton, לדוגמא Norman, לדוגמא ESET, לדוגמא PC-Cillin, לדוגמא EZ-Antivirus, לדוגמא McAfee. קרא במאמרי הפורום על "הגנה מינימלית על מחשב בשלבים". המלצה היא לא להתקין קומבינות של פיירוול ואנטיוירוס. אם אתה רוצה פיירוול קח Sygate או Kerio (אל תיקח Kerio אם אתה לא מוכן קצת להשקיע בלקרוא את קובץ העזרה שלו (שהוא באנגלית). אבל במאמר שהזכרתי לעיל, פיירוול מדורג בקבוצה השניה (הגנות שמן הראוי לשקול) ולא בקבוצה הראשונה (הגנות חשובות שאין לוותר עליהן).

b1000

New member
מצטער אבל לא הבנתי כלום

לא הבנתי כלום מההסבר שלך תוכל להסביר לי את השאלה הראשונה ולהגיד לי מה הפתרון בקלות כי אני לא מבין כל כך במחשבים

uzi2

Active member
אין פתרון פשוט

אם אתה לא יודע מה זה NTFS אז פשוט תתעלם מההערה שלי שהזכרתי בה את NTFS. כל השאר יובהר לך כאשר תתקין את FP-UP (ותראה שם בעצמך את מה שהסברתי כאן).

b1000

New member
חוץ מהאנטי

וירוס אני רציתי עוד תוכנת הגנה תוכל לתת לי שם וקישור להורדת התוכנה גם

למעלה