שלום לכולם...

benamir1

New member
שלום לכולם...

בהפלגה מהצפון [ מרינה שביט ] לאשקלון , מה צריך לקחת בחשבון ? איזה מסלול , קורס הפלגה , נתיב הפלגה , ממה צריך להיזהר ? ועוד ...
תודה מראש

YonatanAY

New member
יודע בקטנה

ביציאה מהמרינה אני מניח שתוכל להסתדר (?).
בראש כרמל צריף לעשות סיבוב רחב במיוחד, בעיקר ליד חקר ימים יש ריפים וכו' שאנחנו לא רוצים להסתבך איתם..
כמובן שהשטח אש בעתלית, לרוב צריך להתרחק 3 מייל, אולי בקשר תקבל הוראה אחרת. (להאזין ל16!).
מעבר לאלו, אני מניח שאחרים יוכלו להוסיף ולעזור.

והכי חשוב, תהנו מההפלגה חברה!

gb228

Active member
הרוב מופיע במפה הימית

ריפים בראש כרמל, שטחים סגורים לאורך החוף וכו'.
משהו שנדמה לי שלא מופיע זו אניית הגז מול חדרה (עדיין עוגנת שם?) - דמה לי שטווח מעבר הוא 2 מייל ואז תלוי בטווח ההפלגה הכללי מהחוף צריך להחליט אם לצאת החוצה או להכנס בין האניה והחוף.
אם אתה מפליג בסופ"ש ברוב המקרים אין בעייה לעבור בתוך השטחים הסגורים (קשר לחיל הים) וגם אם באמצע השבוע שווה להרים אליהם טלפון ולברר, מה שימנע צורך לצאת החוצה (אלא אם במילא אתה מתכנן הפלגה בטווח רחוק)
אם אתה מפליג בקרבת החוף צפונית לנמל אשדוד יש מצופים שמסמנים את צינור הגז - הם מופיעים במפה אבל קשה את חלקם לראות בעין עד שמתקרבים אליהם. כנ"ל המצופים הקרדנלים של חוות הדגים מול אשדוד (לא יודע אם הם עדיין שם כי נדמה לי שהחווה לא פעילה)

arenyi

New member
שטחים סגורים

מי מפליג בחופי הארץ עם מפה? הורד את מפת שטחים סגורים מאתר
http://media.mot.gov.il/PDF/SPA_HE/ClosedArea.pdf
ותשמור מרחק 4 מייל מול עתלית, 6 מייל מול פלמחים, ותעבור בעומק 6 מייל או צמוד לחוף מול חדרה.
הפלגה טובה!

למעלה