שלום לכולם.

Archon10

New member
שלום לכולם.

יש לי בבית אופני הרים ישנות cobra f15
האם ניתן לנסוע איתם בשטח בחלקים-( מקטעים) של שביל ישראל? האם הם ישרדו קטע שלם עם עליות, ירידות, עפר וחולות אפילו מדי פעם? או שעדיף לנסוע איתם בקטעים סלולים, כביש ואספלט או מעט עפר

תודה מראש לעונים

Archon10

New member
תוספת

אציין כי אני רוכב מתחיל שלא רכב המון זמן על אופניים ולא התנסה במסלולי שטח בכלל.
&nbsp
האם אפשר לנסוע איתם במסלולים כדוגמת הר איתן -8 ק"מ או במקורות הירקון עד לתל אפק
&nbsp

steiff

New member
האופניים ישרדו. ואתה?

מדובר באופני מדבקה ומהתיאור בכלל לא ברור מה מצב התחזוקה שלהם.
האופניים כנראה ישרדו את המסלול, אלא אם כן הם לא תוחזקו כלל והמיסבים שלהם גמורים. מה שלא בטוח זה אם אתה תשרוד... אופניים כאלה לא יהיו כל כך נוחים במסלולים מאתגרים:
א. בכלל לא בטוח שהמידה מתאימה לך.
ב. הם כנראה שוקלים טון.
ג. המזלג כנראה אלסטומר פשוט עם קשיחות צידית של נערת גומי.
תוסיף לזה מערכות הילוכים שאולי לא מכוונות לגמרי, מה שיקשה להעביר הילוכים נכון ובזמן. לא תיארת את מצב הגלגלים מבחינת שמיניות ואת מצב המעצורים מבחינת רפידות - ואם הם לא במיטבם זה אומר שחלק גדול מהירידות תעדיף לעשות ברגל.

כך שההמלצה שלי היא להתחיל במסולים כבושים היטב ולבחון את ההיענות של האופניים. לתקן ולתחזק מה שצריך ואז להמשיך למסלולים מאתגרים יותר.

מה שאני יכול להעיד זה שרכבתי את שביל ישראל באופניים כמה פעמים מקצה לקצה בחבורה שכללה את כל סוגי האופניים - החל מאופני מדבקה כמו שלך וכלה בדגמי ש׳מ מקורבנים פלצניים. כולם סיימו את המסלול בהצלחה. הבעיה עם האופניים שלך, חוץ מהמשקל העודף (נגד זה אין מה לעשות), היא בעיקר תחזוקה רעועה ואיכות הרכבה ראשונית בעייתית. אם התגברת על שני אלה - תוכל לעבור כל מסלול.

Archon10

New member
תודה על התגובה המושקעת

האופניים ישנות ולא הייתי אומר שבמצב טוב כל כך אכן יש קצת בעיה בהעברת ההילוכים נסעתי איתם קצת בפארקים והיה בסדר ירדתי ירידה בעפר וגם היה בסדר הם סוחבות בגדול אחרי מה שכתבת, לא נראה לי שכדאע בכלל לנסות קטע שהוא לא סלול כי האופניים ישנות ואני לא מספיק מנוסה ברכיבת שטח לגבי משקל הם לא ממש כבדות מרים אותם בקלות יחסית הביתה

למעלה