שלום לכולם

minaeksh

New member
שלום לכולם

הסיפור שלא סופר!!!!!
איך שאני מכיר אותו.
הכל על דעתי בלבד חלק נישען על הודעות רשמיות חלק על ידיעה משמיעה אבל כל ידיעה משמיעה
התיחסתי רק במיקרה ויש לפחות 2 מקורות שונים. (הידיעה משמיעה בד"כ מפי נוגעים בדבר)
וחלק על קשרים כאלה ואחרים שעזרו לי להבין את המטריה.
אני מדגיש שלא בהכרח הכל אמת לאמיתה ומוכחת מאחר וחלק ניזון מעדויות שמיעה.
אבל מי שיבדוק את הדברים יראה את הרציונל וההיגיון שבדברים.
תחילת הסיפור בסוף 2012 תחילת 2013 בזמן שהיו קשיים רבים לאשר את קידוחי מגד 6 עד 8.
באותה עת רבים היו מתוסכלים מאי יכולת לפתח את השדה במהירות השמועות רחשו מכל כיוון.
התחילו מגעים בלתי רשמיים בין הרבה דמויות מהשותף המוגבל שיצרו קשרים עם השותף הכללי.
הקשרים היו במיספר נושאים 1)הבאת משקיע לגבעות עולם היו כמה הצעות כאלה2) ניסיונות בעזרה בפיתרון הבעיות הבירוקרטיות למינהן.(ועדת הכלכלה או האישורים בועדת התיכנון האיזורי וכו).
3) נושא ההלואה גם היו מספר משקיעים מהמוגבל ש"בחשו" בקדרה.

בעיקבות קשרים אלה ניסו מספר גורמים בשותף המוגבל ליזום מהלך להחלפתו של טוביה לוסקין במנכ"ל חדש. הכיוון היה בתחילה בניסיון להידברות ולהציע לטוביה לוסקין שיפרוש מהמנכ"לות
אבל רק אחרי סיום מגד6ובתמורה ימונה לנשיא כבוד לכל ימיו.
הניסיונות הגיעו מכמה כיוונים בשותף המוגבל שניסו להשפיע בדרכים שונות.
גם בנושא המשקיע היו לפחות 3 הצעות ש2 מהן היו די רציניות. והצעה אחת ממשקיע מוכר שרצה ליקנות בזמנו כ10% בשווי של אז שיהיה בשער 7.4 אג שהיה באותה עת גבוה בהרבה ממחיר המניה בשוק. למרות המגעים מי שפסל זאת זה לוסקין מ2 סיבות. 1)חשב שהמחיר פוגע במשקיעים.
2) הוא רצה ליראות יכולת כלכלית עתידית. באותה עת דובר על מיני טרמינל בהשקעה של כ50 מיליון דולר.(אז ברור שמי שירצה להיכנס שותף צריך להוכיח שבעתיד יוכל להשקיע בפיתוח עתידי 10%.
על רקע זה נפלה הצעה אחת.שאר ההצעות נפלו מסיבות אחרות ויש השש שאחד טירפד את השני.
בסביבות חודש יולי 2013 וליקראת האסיפה שהיתה אמורה להיות באוגוסט 2013 התחילו ההדלפות על אישור הלואה לשותפות. בנושא זה הופצו המון דיסאינפורמציות מצד משקיעים מוכרים שהיו מעורבים בנושא. מידיעה ודאית היו לפחות 3 הצעות להלואה. מי שזוכר את הפימפום בספונסר שההלואה חתומה וסגורה. בודאי יזכור שאני הבאתי שיש 2 תנאים בסיסיים שחייבים להתקיים בשביל אישור ההלואה.
וש2 התנאים לא התקיימו. בקיצור המשקיעים הלכו לאסיפה הראשונה לאישור גיוס הון מתוך כביכול ידיעה שההלואה אושרה. דבר שהיה שקר גדול.(לאחר מספר חודשים אחד המעורבים הודה בספונסר.
שהפיץ את הסיפור בשביל לטרפד את הגיוס. משקיע אחר שהיה עסוק באותו נושא הודה שבמידה ותאושר הלואה. הוא יהנה מעמלה ניכבדת.
בקיצור גם כאן חלקים מהמוגבל היו מעורבים עד הצואר.
בהמשך הפגישות בין משקיעים לכללי תחילה ניסו להביא להחלפתו של לוסקין בהסכמה. אחרי שיסתיים קידוח מגד 6 . באותן ימים כבר היה קידוח מגד 6 בתחילתו מאוחר יותר התחילו השמועות על תקלות חוזרות ונישנות. התחילה התמרמרות רבתי של משקיעים הגיעו ניסיונות הגיוס שניכשלו.
באתו הזמן גם עלתה מדרגה הכונה להחליף את לוסקין הדיבור עם לוסקין הופסק. ואז התחילו לדבר עם בקר ובן דוד בניסיון להעביר את לוסקין מתפקידו.המגעים היו מאנשים מסוימים במוגבל. שלשם שינוי לא היו חברים בהתארגנות.
באותו הזמן גם דלפו כמה וכמה שמועות על לוסקין ומשפחתו כולל שמועה שלוסקין העביר כסף לביתו באוסטרליה בצורה כנראה לא חוקית. השמועות רחשו והימים ימי האסיפות שאחת פוצצה והשניה הכללי נחל תבוסה בניסיון הגיוס.
באותה עת מי שזוכר היחסים בין לוסקין לבקר ובן דוד הדרדרו עוד מדרגה.(התערערות היחסים בעבר היתחילה כבר בסוף שנות ה90 על רקע סיכסוך על הפרשות תמלוגים עתידיות בזמנו ב96 הסיכסוך הגיע לבית המישפט בסיכסוך שבין לוסקין לאלבז. שבעקיפין גם נגע למשפ בן דוד מכל מקום בבית המישפט לא ניקבע כלום. אבל מאז קיים תמיד הצל הזה על יחסי משפ בן דוד ולוסקין.
באסיפות בקר ובן דוד כבר ישבו בקהל ולא על הבמה. ומי שזוכר בכפר המכביה מישהו פנה ללוסקין בשאלה על התחיבות הכללי לתרום 25% מריוחיהם בעתיד. לוסקין ללא היסוס היפנה את השואל לישאול את נגה בן דוד מה דעתו.
באותה עת היו מגעים לאשר גיוס הון תמורת הורדת תמלוג הכללי ההצעה הראשונה דיברה על הורדת 10% (כ2% מהתמלוגים)בשיחות בלתי רשמיות הגיעו ל15% דהיינו 3% מהתמלוג. האגוז הקשה לפיצוח היה נגה בן דוד שטען שהסכם זה הסכם. ואז היגענו לאסיפה שהתפוצצה.
בשביל להבין את הנושא צריך להבין שתמלוגי הכללי מחולקים לפי אחזקות המניות בכללי. (הן לא מחולקים שוה בשוה).
ככה שלבקר ובן דוד יש 73% בתמלוג וללוסקין יש 27% בתמלוג. מכאן תבינו שויתור לדוגמא על 10% מהתמלוג לוסקין יותר על 2.7% ואילו בקר ובן דוד יותרו על 3.65% מהתמלוג.כל אחד.
לעניות דעתי גם אז וגם היום היה ניתן במו"מ נכון להגיע להורדה של התמלוג ב20% (דהיינו 4% ולהעמידו על 16% )
מכל מקום האסיפה פוצצה ההמשך ידוע. כזכור לכם באחת האסיפות היו מי שקראו לפטר את לוסקין.
ופנו לבן דוד ולבקר לעשות מעשה. כמובן שזכו לתשואות רמות מהקהל באולם.גם כאן היתה השפעה לחלקים מהמוגבל על הכללי.
מכאן לכאן היה ניסיון גיוס בנובמבר 2013 שניכשל הייתה תקלה נוספת במגד 6 שדרשה מעקף.
מכל מקום קידוח מגד 6 הסתיים בתאריך .2.14. 4הוחלט על הליכה למבחני הפקה.
ב10.2.14 זומן טוביה לוסקין לשימוע בקשר לתיפקודו.
האם יש מישהו מיכם שלא רואה את סמיכות התאריכים ומבין באמת מה קרה???
אני כרגע לא ניכנס ביכלל לויכוחים בינהם. דעתי ידועה ודי ליקרוא טוב טוב את מה שפורסם.
אני כמובן מחכה לתגובת הצד השני. ואז אומר מה דעתי.
כרגע אני חושב שמעבר למריבות גן הילדים בינהם. אני עדיין חושב שלוסקין צודק הרבה יותר מבקר ובן דוד.למרות שלוסקין לא טלית שכולה תכלת.
אני רק קורא למשפ בן דוד ולשמואל בקר. הישקעתם 100 אלף דולר והיום רשומות לזכותכם. (אמנם על תנאי כרגע) יותר מ10 מיליון דולר. תיזכרו תמיד שאם וכאשר תיראו את הכסף הזה אל תישכחו להודות לטוביה לוסקין. אני עדיין סבור שאם הכללי יסכים להוריד את תמלוגיו ל15% ישאר להם מספיק. ואז אולי המוגבל יהיה מוכן להשתתף בגיוס הון ופיתרון כל הבעיות בשותפות המוגבלת הזו (שכרגע היא שותפות מקולקלת או מקוללת)
אבל בואו נחכה להחלטות בית המשפט. למרות שזה לא משפט רגיל. והסעד שלוסקין מבקש הוא בעיקר הצהרתי.
תחושה שלי שלוסקין מעוניין בפרידה מבקר ובן דוד.
אבל הוא יהיה מוכן לעשות זאת רק עם זכויותיו יוכרו. הן בתמלוגים והן בדמי מפעיל.
לדעתי אפילו יתפשר בדמי המפעיל. בתנאי שיקבל את זכויותיו בתמלוגים.

למעלה