שלום לכולם.....

שלום לכולם.....

שמי ליהי ואני התחלתי חוג תיקשור באמצעות מדיטציה. ניסיתי להבין את רוח הדברים כאן בפורום אך לא בדיוק הצלחתי להבין. האם כאן זה המקום להעלות דברים שהופיעו במדיטאציה שלי ולא הבנתי את פרושם?

c o o l m a n

New member
כאן ממש לא המקום

פורום זה נועד אר על דיונים האם שווה ללמוד מדי´ טרנס´ כן/לא אם אין לך עמדה אין לך מה לחפש פה אם את לא עצבנית ורוצה להתווכח ולהתנצח חבל על הזמן אני אגיד לך מה יקרה את תשארי שאלה הארי יענה אינקה יסתור אותו עוד כמה חברים יסתרו את אינקה ועוד כמה חברים יסתרו את הארי מה שיצא מזה שתהיא מבולבלת יותר מאשר הגעת אנשים שואלים שאלה פשוטה מהי מדיטציה ואיך ללמוד ומקבלים פה השתלכויות וריבים בנושאים שלא קשורים ופשוט בורחים אם בה לך להיות יותר מבולבלת מאשר לפני שהגעת מקומך איתנו בפורום: "פורום מדיט´ טרנס´-כן /לא" בהנהלת הארי את אינקה בע"מ ממש מוגבל

hary_i

New member
כלל וכלל לא

נכון שאינקה גרר אותי לויכוחים חסרי טעם והשגיאה שלי היא שנסחפתי אחרי השטויות שלו. זה עדיין לא הופך את הפורום לפורום מדיטציה טרנסנדנטלית כן או לא. לצערי זה מה שקרה בשבוע האחרון ואני מקווה שלא יקרה יותר.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אינקה לא גרר אותך לשום מקום

קח אחריות על עצמך בלבד, אתה כבר ילד גדול. שים לב שאת הדיון יזמו אחרים והשתתפו בו רבים, כך שהאחריות שלך גדלה באופן ניכר. אם אתה רוצה דיונים פורים ואיכותיים אולי כדאי לשנות את ההתייחסות המזלזלת והמכוערת שאתה מפגין כלפי דברים שאתה מודה שאינך מבין, ותנסה לתרום לדיונים באופן חיובי גם אם אתה זקוק להסברים נוספים.

dharmax

New member
אני חושב שבפורום "רוחניות"

אני יודע שבפורום "רוחניות" מדברים על נושאים של תקשור, ושאר שטויות פסאודו-רוחניות מטורפות.... שתהיי בריאה אום

אופס....

להשאיר הודעה כזאת מבלי למחוק אותה זה מאוד בעייתי. אני אישית הייתי מוחק + מזהיר משתמש שבפורום מדיטציה מגיב על תקשור במלים: "...ושאר שטויות פסאודו-רוחניות מטורפות..." יש פורומים שבהם חוסמים על כאלה דברים. כך או אחרת, אם הפורום הזה באמת נועד לדיונים אודות מדיטציה, אני לא מצליח לראות איך אפשר להניח להודעות כאלה להתקיים בו. אבל אני לא מנהל הפורום.

ליהי יקירתי,

קודם כל אני מאחל לך הצלחה בחוג (את מוזמנת כמובן לספר חוויות). רוח הדברים בפורום, כמו בכל פורום, היא לפי מה שהמשתתפים קובעים, או במלים אחרות, לפי מה שאנחנו קובעים. כמובן, מנהל הפורום יוצר וקובע את המסגרת, בתוכה אנחנו חופשיים לכתוב ולהגיב כאוות נפשנו. ההודעה שכתבת, והתגובה שלי אליה, כבר יצרו עובדה בפורום. עובדה.
אנחנו יוצרים את הפורום ואנחנו בהחלט מוזמנים לכתוב ולדון בכל הקשור למדיטציה. אז התשובה לשאלתך היא קודם כל כן: את מוזמנת להעלות כאן דברים שהופיעו במדיטציה שלך ולא הבנת את פירושם. אני אישית אשמח גם לשמוע על מבנה השיעור, על מה אתם עושים שם ועל צורת המדיטציה. קבלי
וגם
בן

תודה ו.....התנצלות.

כתבתי את שאלתי אתמול בבוקר ומאז לא יצא לי להיות כאן עקב דברים אישיים שאני חווה עכשיו ועל כך אני מתנצלת. לפני שאקדים לספר על החוג, אספר כי הרוחניות זה אינו תחום שחדש לי, עברתי שני חוגים של טארוט (שלב ראשון ושלב שני) וחוג התיקשור באמצעות מדיטאציה זה לגבי המשך החידוד של האינטואיציה והעבודה העצמית. החוג שאני הולכת אליו הוא רק בשלבי התחלה (היו בנתיים 2 פגישות) וכרגע אנחנו עובדים על איחוד הקבוצה ויצירת אמון. בתחילת המפגש המדריכה עושה לנו מדיטאציה על מנת להתנקות ואחר כך תרגילים קבוצתיים קלים. שבוע שעבר כשעשינו את המדיטאציה המודרכת, המדריכה ביקשה כי נציב מולנו דמות שאנחנו אוהבים, הצבתי מולי את אחד מילדי והשניה הגיעה בעקבותיו (יש לי שלושה ילדים אך מתוכם רק 2 התייצבו מולי) ומעליהם ריחפה ציפור גדולה ושחורה שפירשתי אותה כעורב. האוירה לגבי היתה שחורה ומאיימת והרגשתי פחד. השבוע שוב עשינו מדיטאציה מודרכת והפעם מבלי שום קשר להוראות המדריכה שוב הופיעו ציפורים (והפעם הרבה) אך לא היתה הרגשת פחד ואת הציפורים פירשתי כינשופים והם ריחפו מעלי.... כשהמדריכה אמרה לנו להרגיש את האור זורם מלמטה, אני הרגשתי אור חזק מגיע מלמעלה (משהו כמו שמש) והאור היה חזק וגירש את הציפורים.... אשמח אם תוכלו לעזור לי לפרש את המדיטאציה.

dharmax

New member
בן טל שחר וליהי

טל, אני בכנות שמח שאתה לא מנהל הפורום... פשוט... אם זה נראה לך שייך לפורום מדיטציה, ולא קשקושים פסאודו-רוחניים מטורפים, אז מה אומר ומה אגיד. קדימה, פרש לליהי את חויותיה, אני אישית, מקווה שזה לא יהיה פה בפורום, אבל גם אני לא מנהל הפורום. ישנו פורום שזה מה שעושים בו בדיוק. ליהי, צר לי שאת הולכת בדרך זו, מכיוון שאין הרבה משותף בינה לבין התפתחות רוחנית. באהבה אום

אני? לפרש?

אני לא כ"כ מבין בדברים האלה ("הדברים האלה" = פירושים של חלומות, חזונות, מחשבות וכו´), אבל אם הייתי מבין בהם, הייתי כמובן שמח לעזור ולפרש.
אם אני מבין אותך נכון, אתה מעריך ש-X לא קיים, או ש-X הוא שגיאה. סבבה. אולי אתה אפילו צודק, ואולי לא. יש אנשים שמעריכים ש-X כן קיים. לא משנה כרגע מהו X. משנה שהערכתך עשויה להיות שגויה, גם אם אתה משוכנע (שים לב, "משוכנע" ולא "יודע") בכך שהיא מדוייקת. גם אם הייתי חושב או מרגיש, ש-X הינו "קשקושים פסאודו-רוחניים מטורפים", יש סיכוי שטעות בידי. ובמקרה כזה, לא הייתי מסתכן בלקרוא למשהו מציאותי לגמרי (כי אולי הוא כזה) "קשקושים פסאודו-רוחניים מטורפים". איך היית מרגיש אם הייתי אומר לך שמדיטציה אינה אלא קשקושים פסאודו-רוחניים מטורפים? כדי שיהיה לך קל לדמיין את זה, אני אגיד את זה ממש: תשמע אום חביבי, מדיטציה - ואני אומר את זה מנסיון - איננה אלא קשקוש פסאודו-רוחני מטורף. הבנת? אז אם אתה בכל זאת מתעקש להתעסק עם השטות הזאת שנקראת "מדיטציה", עדיף שתעשה את זה בחוגים המתאימים לכך... טוב? תגובתך לאמירה/מחשבה כזאת שלי, היא גם תגובה ראויה לאמירה/מחשבה שלך בנושא התקשורים.

dharmax

New member
הייתי אומר...

...שאם אתה בכ"ז מעוניין, אז יש פורום שנקרא "מדיטציה" לצורך זה... כלומר, אני מכבד, בדרכי לפחות, את האפשרות שמישהו מתעניין בנושא X, למרות שאני חושב שX זה איננו קיים או משהו כזה, ומפנה את החבר למקום שמוקדש לנושא X. באהבה אום

טוב...

אבל בכל זאת דומה ש: 1. אתה החלטת ש-X הוא לא חלק מ"מדיטציה"! 2. אתה החלטת ש-X הוא "קשקוש פסאודו רוחני מטורף" (שזה עוד מילא) ובעקבות כך החלטת שדעה זו שלך הינה בעצם עובדה שאין לערער אחריה או לפחות אפשר להטיח אותה בכל אחד מבלי להוסיף אפילו את המלה "לדעתי" לפני תחילת המשפט. האם צדקתי? טעיתי? כך או אחרת, תאמין לי שזה לא כיף לשמוע מישהו שמטיח לעברך את מה שאתה הטחת לעומת ליהי (שהינה אדם אמיתי, אגב, כמוך וכמוני. יש שם מישהי אמיתית מאחורי הניק!...). אני לא אומר ש"אסור" לך לעשות זאת, אני רק אומר שזה בטח לא היה כיף לליהי. ועל עובדה אחרונה זו אני משער שאתה תסכים איתי.

dharmax

New member
נכון

מסכים עם כל מה שאמרת, בעצם. ואני מתנצל עם פגעתי בליהי. ברכות אום

dharmax

New member
בן טל שחר וליהי

טל, אני בכנות שמח שאתה לא מנהל הפורום... פשוט... אם זה נראה לך שייך לפורום מדיטציה, ולא קשקושים פסאודו-רוחניים מטורפים, אז מה אומר ומה אגיד. קדימה, פרש לליהי את חויותיה, אני אישית, מקווה שזה לא יהיה פה בפורום, אבל גם אני לא מנהל הפורום. ישנו פורום שזה מה שעושים בו בדיוק. ליהי, צר לי שאת הולכת בדרך זו, מכיוון שאין הרבה משותף בינה לבין התפתחות רוחנית. באהבה אום

למעלה