שלום לכולם :)

pelesg

New member
שלום לכולם :)

האם בכדי להתחיל תהליך חיים משותפים חייבים להזמין את בןֿ או בת הזוג מחול באופן רישמי?
או האם ניתן להגיע כתייר או תיירת ורק אז להתחיל בתהליך?
ולבסוף האם יש בעיה בכניסה שניה בתוך שנה לארץ? (עברו מעל 180 יום בין ביקור לביקור)
כבר שאלתי חלק מהשאלות בפורום אך לא מצאתי תשובה חד משמעית
תודה רבה רבה מראש לכל העוזרים.

gnissan

New member
תשובות

היי!
- בעיקרון קובעים תור במשרד הפנים, ואז בן\בת הזוג נכנסים כתיירים למדינה והולכים יחד לפגישה (חשוב לקבוע את הפגישה לפני שמגיעים לארץ רק בגלל שאחרי 3 חודשים נגמרת הויזת תייר). הפגישה צריכה להיות לפחות שבוע אחרי הכניסה לארץ כדי שיספיק להתעדכן אצלם במחשבים..
- אין בעיה להיכנס כמה פעמים לארץ כל עוד זה לא עובר רף מסויים של חודשים בארץ (משהו כמו 9 חודשים אז בד"כ אין בעיה)

pelesg

New member
היי :) תודה רבה לך

איזה תור צריך לקבוע בדיוק? כמה זמן לוקח בדרך כלל מרגע קביעת הפגישה ועד מועד הפגישה? והאם זו לא בעיה שאקבע פגישה ואז שתגיע כתיירת? מה אם עוצרים אותה לשאלות? אם היא תגיד שבאה לבן זוגה עלולים להגיד לה שעליי להזמינה באופן רישמי? אם תגיד שבאה רק לביקור עלולים משרד הפנים להשוות לאחר מכן את דבריה בשדה התעופה ולטעון ששיקרה בכניסתה? ולבסוף מה קורה במידה והפגישה נקבעת לאחר מועד עזיבתה כתיירת?
סורי על הפצצת השאלות. אני קורא המון בפורום ולא מוצא תשובות חד משמעיות

gnissan

New member
אנסה לענות

אני קוראת בפורום ששינו את הנהלים ויש קטע שצריך להזמין את התיירים לפגישה וכאלה אז קשה לי לענות.. אצלנו זה לא היה ככה, אני קבעתי פגישה, הוא נכנס כתייר (כששואלים שאלות לא דיברנו על משרד הפנים כי זה לא היה רלוונטי לפני הפגישה הראשונה) ואז פשוט מגיעים יחד לפגישה הראשונה...
יכול להיות ששינו את זה.
לגבי הזמן של הפגישה, זה תלוי בסניף, בתל אביב לדוגמא התור שלנו היה לעוד 5 חודשים וזה היה הכי מהר שלהם.. אז צריך לתזמן את כל הסיפור הזה.. לא נעים אבל אחרי כמה חודשים זה מסתדר.
לאיזה סניף אתה שייך? אולי כדאי פשוט להגיע לשם ולקבוע את הפגישה, ואז לשאול את השאלות..

למעלה