שלום לכולם

שלום לכולם

הבן שלי בן ה 13 רכש מבלי ידיעתי (מכספו כמובן) 2 משחקים ל PS4 הנקראים WATCH DOGS + BATTLEFIELD4.

אני לא ידעתי שמשחקים אלו נועדו לנוער מגיל 17 ומטריד אותי מאוד שהוא משחק במשחקים אלו בייחוד בחופש הגדול כשאנו לא בבית. להחזיר את המשחקים כבר לא ניתן. גם אם נבקש ממנו לא לשחק יותר מדי עם משחקים אלו ספק אם יקשיב לי ב 100%.

בכל אופן, הוא רוצה לרכוש משחק חדש (שוב, מכספו כמובן) ושוב הוא רוצה לקנות משחק המתאים מגיל 17+. Assassin's Creed IV Black Flag - .

אני מאוד מוטרדת מהאלימות/השפה/ועד תכנים שלא מתאימים לגילו, ופה שאלתנו כהורים...כבר עשינו את הפאדיחה שלא שמנו לב ל 2 משחקים הראשונים...האם לאפשר לו לקנות את המשחק השלישי שהוא רוצה? האם יש לנו ממה להיות מוטרדים? האם יש פה הורים שקנו משחקים כאלה או משהו דומה לילדים שלכם? אודה לכם לתשובות.

יום טוב ושקט

Josh Gross

New member
אני יכול לנסות, מעט, להרגיע אותך

הטיעונים אשר העלת למקור דאגתך, על פי מחקרים רבים שקראתי, הינם דיי עקרים.

אני אתן לך דוגמה אישית, על עצמי,

אני משחק והרבה, כבר, עשרות בשנים.

מאז אני בר דעת, מעולם לא הרמתי יד על אף אדם ומעולם לא הסתבכתי בפלילים.

אני יכול לשטוח בפנייך את הרזומה שלי, אבל אפילו לישירות וחוסר הצניעות שלי ישנם גבולות.

בהצלחה גברת.

phoenix2000

New member
כבר בכיתה ג' יצא לי לשחק במורטל קומבט

ובעוד המון משחקים אלימים לאורך הדרך. אני חושב שיצאתי בסדר. אני בן 27, אוטוטו מסיים תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. נמצא במערכת יחסים יציבה כבר יותר משנה. קיצר, לא תתפסי אותי משוטט ברחובות ותולש גולגלות לאנשים. אני חושב שעדיף שהבן שלך יישב בבית וישחק בבאטלפילד 4 (שהוא בכלל לא אלים בצורה יוצאת דופן) במקום להסתובב בפארקים בלילה ולהשתכר כמו שאר בני הנוער של ימינו.

statrix

New member
אתה לא דוגמא לבן אדם .

לא שאני כן ... אבל אתה לא זה בטוח ...

xcalibur

New member
אלו הם לא משחקים אלימים בעליל

הייתי מציע לך קצת לחפש מידע על המשחקים או לראות סרטונים שלהם ביוטוב לפני שאת מענישה את הילד. מעבר לפיצוצים ויריות אין שם כלום.

לרוב אלא אם כן כתוב במפורש "18ּּ+" על המשחק, להורה אין באמת מה לחשוש.

עטלפוני

New member
קצת לענות בלי להכיר את הילד..

אנשים פה כותבים "לא אלים", אבל זה בולשיט. משחק אחד מדבר על מלחמה, משחק שני מאפשר להרוג אנשים סתם והשלישי זה על מתנקשים ופיראטים. שלושת המשחקים האלה גם מציגים אלימות בצורה ריאליסטית ולא ילדותית. גם מבחינת שפה יש הרבה קללות.

השאלה היא האם הילד שלך יודע ומצליח להפריד בין המציאות לבין עולם המשחקים, שאין ביניהם שום קשר. יש ילדים שכן, ויש ילדים שלא. אם הוא רואה מישהו מוצא להורג בתלייה, זה יפריע לו ? יגרום לו לחלומות רעים או משהו כזה ? מצד שני, יכול להיות שהוא בוגר ומבין וזה בסדר לו. זה בלי קשר להתנהגות הבסיסית שלו, אם הוא אלים אז משחקים (או מוסיקה, סרטים, ספרים ועיתונים) עלולים לתת לו רעיונות. אם הוא לא אלים, אז הם לא (או שכן, אבל הוא מספיק בוגר כדי להבין לא ליישם את זה בעולם האמיתי).

רק אתם יכולים לדעת את המידע הזה, כי אף אחד פה לא מכיר את הילד. גיל לא אומר כלום. :)

דבר נוסף שאת צריכה לשקול זה מה מאפשרים בבית ? זה כבר החלטות חינוך שלכם כהורים. אם מותר לו לראות סרטי פעולה, אין הבדל משמעותי בין זה לבין באטלפילד. אם מגבילים אותו גם בזה, אז הגיוני גם להגביל אותו בזה.

תודה רבה לכל המגיבים

לקחתי את כל התגובות לתשומת ליבי, ואנו כהורים נעשה את כל המאמצים להגיע להחלטה נכונה ובריאה. סופ"ש רגוע ושקט

la lei lu la

New member
כהורה לילדים אומר לך את דעתי

מכיוון שגיל 13 הוא גיל מעבר (לא ילד ולא מבוגר), אף אחד כאן לא יוכל באמת לתת לך המלצה טובה איך לנהוג, כי אף אחד לא מכיר את הילד שלך, מידת הבגרות שלו, תפיסתו את המציאות וכו'.
ולכן ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא שהמדיניות שלך כהורה בכל הקשור למידת האלימות במשחקי וידאו, צריכה להיות זהה למדיניות שלך בכל נושא אחר שקשור לחשיפת הילד לאלימות.

אני לא מאלה שמאמינים שמשחקי וידאו אלימים הופכים ילד לאלים. ומחקרים תמצאי לכאן ולכאן. אבל אני כן מאמין שבגיל צעיר ילד לא צריך להיחשף לתכנים אלימים כשעדין אין לו מספיק ראיה ותפיסה כשל מבוגר. וזה עלול להיות לא בריא.
לכן בכל פעם שאת בדילמה לגבי האלימות במשחקים שהוא משחק תשאלי את עצמך האם היית מרשה לו לראות סרטים עם תכנים כאלו. אם למשל אתם מרשים לו לראות סרטי מלחמה עם הרג, אובדן חיים, אלימות וכו', אז אין הבדל רב בין זה למשחק. תנסי להבין אילו תכנים יש במשחק שהוא רוצה (היום עם יוטיוב זה מאד פשוט) ותחשבי האם היית נותנת לו לראות סרט כזה. אם לא, אותו הדין לגבי המשחק.

באופן כללי, לא הייתי נותן לילדים עד גיל 10 לשחק במשחקים שמסומנים בתכנים שמתאימים לגיל 18, ומשחקים מסוימים אפילו קצת יותר. מעבר לגיל הזה זו כבר החלטה אישית של ההורה.

מישהו 2

New member
אני לא חושב שיש לכם ממה להיות מוטרדים

ככה זה משחקי מחשב, במקום לדאוג מהאלימות הייתי מציע לכם לשמוח שככה הוא לומד אנגלית ומשפר את היכולות המוטוריות ואת הראייה.

חוץ מזה כמו שאמרו לך את מכירה אותו טוב יותר ולכן את צריכה להחליט, אבל אם הוא אוהב לשחק במחשב בזמנו החופשי והוא עבד בשביל הכסף שאיתו הוא קנה את המשחקים , נשמע שמגיע לו

למעלה