שלום לכולם

pear1

New member
שלום לכולם

אני מטופל עבור ADD בערך מגיל 16 (היום בן 24 -סטודנט לתואר ראשון ), פנייתי נעוצה בעובדה שמזה הרבה זמן אני נאבק להגיע "למינון נכון".
אז לפני שאגש לגוף השאלה, אני שוקל בסביבות ה100 קילו על 1.92 ס"מ, בנוסף להיותי מטופל בהק"ר קיבלתי לפני כשנה וחצי טיפול אנטי דיכאוני- פריזמה (40 מ"ג ביום)
אני מקבל כיום את המינון גבוהה המקסימלי על פי חוק, (90 מ"ג- 3 כדורי LA 30 מ"ג) שמשפיע באופן גבולי לכל היותר ל6-7 שעות- זה המינון שניתן לי על ידי פסיכאטר מטפל.
לאור העובדה שמדובר במינון המקסימלי נדרשתי להסתפק במה שיש, כמובן שהתייעצתי עם הפסיכאטר והוא מצידו אמר ש' אולי אני באמת צריך יותר, אבל זה החוק, ולא ניתן'.
השאלה שלי היא כזאת, האם ייתכן שמינון כה גבוה אינו ישיג את המטרה הנדרשת? כלומר האם יש משהו שעלי לעשות אחרת על מנת לאפשר השפעה טובה יותר של הכדור (פי כמה וכמה לאור העובדה ש6-7 שעות הם לא 'הרבה זמן' וזה בשילוב עם כמה כוסות קפה)האם באמת מדובר ב'שורה התחתונה' ולא ניתן בכל זאת לקבל מינון גדול יותר?
האם מדובר תרחיש סביר? (שאיני מגיב למינון כה גבוה- האם יש מצב של סבילות פיזיולוגית?- כזו שגדלה כל הזמן הכוונה) שמא המינון הנוכחי הוא המתאים לממדי ועליי 'לחיות עם זה' עם מה שיש
לקחתי בעבר גם אדרל, שאגב היה יותר טוב, (30 מ"ג פעמיים ביום) עד שהפסיקו לאשר זאת על ידי משרד הבריאות כי מדובר במינון חורג, יחד עם זאת המחיר של התרופה היה אסטרונומי ולכן נאלצתי לחזור חזרה למוצרי המתלפנ'.
אשמח לעזרה, תודה רבה.

יעילות תרופה

שלום וברכה,
תחילה אומר שכדאי לך להמשיך ולבדוק, לחקור ולוודא ביחס לטיפול התרופתי ולא להישאר עם טיפול חלקי.
הנקודה השנייה שחשוב להדגיש וכדאי לך לוודא : מהם התסמינים שאתה מצפה לראות בהם שינוי (האם הם באמת יעד לטיפול תרופתי או התנהגותי).
ביחס לשאלתך : התרחיש הזה סביר ואף שכיח.
מינון של 90 מ"ג איננו בהכרח גבוה לאדם מבוגר פעיל, ששוקל 100 ק"ג.
מינון גבוה הוא -2 מ"ג לק"ג ליום.
אפשרויות שיכולות להיות בין השאר :
מינון לא מספיק.
קיום של תסמיני חרדה גופניים שממסכים את השפעת התרופה. (אולי מוחמרים עם קפאין).
גורמים אחרים כגון הרגלי שינה ותזונה המפריעים ליעילות התרופה.
צורך בשינוי הטיפול בפרוזק
מינון של 60 מ"ג אדרל ביום איננו מינון חורג כלל.
כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ביחס לאפשרויות השונות.
בהצלחה,
דר' אבי יקיר

למעלה