שלום לכולם

bion7

New member
שלום לכולם

מציקים לי כמה בעיות בחלק המילולי :
הבעיה הראשונה היא - איך מטפלים ומבינים משפט שיש לו ריבוי משמעויות - ראה דוגמה - מועד אוקטובר 2012 - חשיבה מילולית - פרק ראשון - שאלה 12 - כלומר איך בעצם אני יודע למי שייכת המילה "אותה " , ולמי שייכים המילים האחרות: אינה , מסכימה, דעותיה . זה מאוד מבלבל- למישהו יש שיטה שמקלה על ההבנה .
הבעיה השנייה - בקשר להנחה סמויה -האם הדרך היעילה והמהירה לפתרון סוג שאלות שכזה היא על ידי שימוש בהצרנה כדי להקל על ההבנה או עבודה דרך התשובות .
אשמח שתיתנו לי 2 דוגמאות מפורטות לגבי כל אחת מהבעיות הנ"ל.
הערה קטנה : בקשר לבעיה הראשונה אני מתקשה אך ורק במשפטים ארוכים ומסובכים , אך במשפטים קצרים שגם הם משפטים שמכילים ריבוי משמעויות אין לי בעיה - כי המשפט קצר .
עיקר הבעיה שלי זה כאשר המשפט ארוך .

היי לך

בנוגע לבעיה הראשונה: המטרה שלך היא לא הבין למה המילים הללו מתכוונות אלא למי בוודאות הן לא מתכוונות. הרי זו המהות של ריבוי משמעות, כל אחת מהמילים הללו יכולה להתייחס לכמה גורמים בשאלה ולכן רק נבין למי בוודאות היא לא מתייחסת. השיטה הטובה ביותר בשאלות אלו היא אלימינציה של התשובות הלא נכונות.

בנוגע לשאלה השנייה, אם אני מבינה נכון מהו סוג השאלה עליו אתה מדבר, מדובר בשאלות של הסקה מדעית ולכן הצרנה לא תהיה יעילה. עם זאת, בשאלות בעלות מלל רב תמיד כדאי לרשום בקצרה ובמילים שלך את המידע או לכל הפחות לסמן אותו.

bion7

New member
אפשר בבקשה לתת דוגמאות

מפורטות ופתרון מלא לכל אחת מהבעיות שהזכרתי .
חשוב לי ממש לראות את השאלה עצמה והפתרון עצמו גם אם זה אומר פסילת התשובות הלא נכונות .
תודה מראש !

בנוגע לשאלה שהצגת

תשובה 1 יכולה להיות שכן יכול להיות שהיא פגשה חברה של אחותה והחברה הזו לא הסכימה עם הדעה של רותי.

תשובה 2 יכולה להיות כיוון שיכול להיות שחוסר ההסכמה הוא דווקא עם אחותה של רותי

תשובה 3 גם יכולה להיות שכן יכול להיות שרותי פגשה את אחותה והיא מספרת כרגע על החברה שלא מסכימה עם הדעות הפוליטיות של רותי.

תשובה 4 לא יכולה להיות כי כל ההתייחסויות הדו משמעיות לא מתייחסות למספרת הסיפור שהיא דנה.

bion7

New member
אוקיי

אני מאוד מודה לך על ההסבר .
אבל איך בעצם את משייכת לכל מילה את המשמעות שלה .
כלומר איך בקריאה את יודעת מי שייך למי ומי לא ? .

אני לא יודעת למי שהיא שייכת

אני רק מעריכה שזו אופציה הגיונית
אני כן יודעת למה היא לא יכולה להיות שייכת - דנה, כיוון שהיא מדברת רק על אנשים אחרים ולא על עצמה.

bion7

New member
אני עדיין לא הבנתי את זה

אני מעוניין להבין את הפירושים האפשריים למשפט תוך כדי קריאה ובמקביל לפסול תשובות שלא נכונות או לחילופין להקיף את התשובה הנכונה (במקרה זה- התשובה הנכונה- היא דווקא - התשובה הלא נכונה ).
האם יש דרך כלשהי שבה ניתן לנסות להשים סימני פיסוק במשפט עצמו ? ואם כן - כיצד ? .

הדרך הכי טובה לעשות זאת היא אלימינציה

זו בדיוק המהות של השאלות הללו - כיוון שיש יותר ממשמעות אחת אפשרית, אין פיסוק אחד שהוא נכון ומתאים ואין משמעות אחת שהיא נכונה ומתאימה.

ההתעקשות על הצורך להבין במדויק את מהות המשפט על פני החיפוש של מה שאינו נכון דווקא פוגע ביכולת שלך להצליח בשאלות הללו ולא מסייע להבנה שלהן.
בחלק מהמשפטים יתכן וישנן יותר אפשרויות להבנתם מאשר האפשרויות המופיעות בתשובות והתעקשות על הבנת כל אחת מהאפשרויות היא בזבוז זמן שאין לך באמת בבחינה. על כן, עבודה עם התשובות היא הכי יעילה במקרה זה.

bion7

New member
האמת אחרי שישבתי על זה הרבה זמן הצלחתי

ואני לא יודע איך להבין את זה גם מהמשפט וגם מהתשובות . אדגים זאת .וגם הצלחתי להשתמש בסימני פיסוק .
המשפט המנוקד וההסברים לפי דעתי - "רותי סיפרה לי : כי חברתה של אחותה שאותה פגשה אתמול .(יש פסיק נעצור ונבין מי פגש את מי וננסה להיעזר בתשובות ).
ניתן להבין מהמשפט ומהתשובות שרותי נפגשה עם אחותה או החברה של אחותה של רותי .
המשך המשפט מדבר על הבחורות שנפגשו והסקנו מהשורה הקודמת לעיל שרותי נפגשה עם אחותה או חברתה של אחותה ולכן לא הגיוני שאחת מהן תיפגש עם דנה .
אין צורך לבדוק את החלק השני של המשפט והמילים כגון : היא, אינה ,ודעותיה , מכיוון שכבר אמרתי שהחלק האחרון קשור קשר ישיר לחלק הראשון של המשפט .
חוץ מזה אם דנה אמרה את המשפט והיא הייתה אכן אומרת את זה - היא הייתה משתמשת במילה שמרמזת אפילו במעט על עצמה .
מכיוון שלא מופיע אזכור whatsoever לדנה - תשובה 4 היא הנכונה .

bion7

New member
האמת כרגע שמתי לב לעוד דבר

שמחזק את בחירת התשובה שלי .
אם נסתכל על תשובות 1-4 נגלה שכל זוג תשובות מתחילות באותו האופן : תשובה 1 עם 2 , ותשובה 3 עם 4 .
אם נסתכל טוב טוב על התחלות וסופיהן של תשובות 1 עד 3 נגלה שרק תשובה 4 יוצאת דופן שרק היא מדברת על סוף שונה-(דנה )- מכל שלושת התשובות האחרות ,
ולמרות שבדרך כלל בבחינה הפסיכומטרית התשובה החריגה אינה נכונה , בוודאי ובוודאי בהיגיון שמטרתו לבלבל זאת תהיה התשובה הנכונה .

למעלה