שלום לכולם

גיל 212

New member
שלום לכולם

היום קיבלתי את הסיכום של מבחני ados. כתוב שהציון היה 19 המציין רמה גבוהה של תסמינים האופיינים ל ads/ לסיכום כתבה יובל מציג קשיים תקשורתיים חברתיים ותיפקודיים שנובעים ככל הנראה מלקות תקשורתית asd
עכשיו אני לא מבין. איזה סוג של אוטיזם יש לו? פעם כתבתם שיש רמות שונות.
האם לדעתכם צריך ללכת להיבדק שוב במקום אחר?

TikvaBonneh

New member
רמות, סוגים ומספרים

ADOS זה המבחן הכי מדוייק שיש.
לבן שלי, נדב, יצא ציון 21 בADOS.
אנחנו קיבלנו מהתפתחות הילד תשובה *לא מספיק מפורטת*, ואז הלכנו לדיצה צחור ועשינו ADOS/ADI , ומה שיצא לי מזה זה 18 עמודים כתובים שבעצם לא נתנו לי כלום.
10 זו נקודת החתך. 21, ולצורך העניין גם 19, זה עמוק בתוך הספקטרום.
זה אומר שיש להם סוג של אוטיזם שאי אפשר פשוט להתעלם ממנו ולהמשיך הלאה.
אני יכולה לספר לך על הילד שלי, מה הסקתי לגביו, מה עשיתי, ומה קורה היום.
הסקתי שבמסגרת משפחתון רגיל הוא הולך לאיבוד, והבאתי סייעות צמודות שעבדו איתו.
הסקתי שהוא לא ילמד לדבר מהאויר אם נחכה עוד ועוד, והכנסתי אותו לתכנית ABA אחר הצהריים לצורך עבודה על השפה והקוגניציה.
בספטמבר אחרי האיבחון הוא התחיל מסגרת גן המיועדת לילדים עם ASD, והמשיך אחר הצהריים עם הABA עד שהגיע לרמה שפתית וקוגניטיבית תואמת גיל.
בשלב זה התחלנו לעבוד אחר הצהריים על כישורים חברתיים.
היום הוא בכיתה ב, ממשיך לעבוד על כישורים חברתיים אחר הצהריים, נמצא בכיתה המיועדת לילדים עם ASD, ומשתלב מתוכה בכיתה רגילה בחלק מן השעות.
הוא ילד מאוד חכם, רגיש, מקסים. הלימודים לא באים לו בקלות - חוץ ממתמטיקה , אבל הוא מתאמץ ומצליח.
אז to make a long story short, מה שאומר ה19 זה - גמרנו עם ההתלבטויות ועם הבדיקות. צריך להפשיל שרוולים ולהתחיל לעבוד.

TikvaBonneh

New member
סוגי מבחנים

יש סוגים שונים של מבחנים, וados נוצר משום שנדרש סטנדרט עולמי שיהיה מקובל על כל המוסדות הרפואיים האקדמיים. הוא הכלי היחיד המצורף מדעית ומותר לשימוש במחקרים על אוטיזם

1אילת2

New member
אני מבינה שהוא מתוקף מדעית.

האם תוכלי להסביר מדוע ואיך?
האם יש תשובות שכל האוטיסטים עונים עליהם באותו האופן?
האם ADOS אף פעם לא טועה?

Precious37

New member
בוודאי שהוא טועה ומטעה.

אצלינו טעו באסף הרופא ואבחנו לא נכון.
אבחון אוטיזם הוא בסופו של דבר התרשמותי. תלוי מאבחן ולעיתים אינטרסים.

את יכולה להרחיב?

מה היתה הטעות באסף הרופא? האם הילד עבר אבחון אחר כך במקום אחר, שבו היה אבחון אחר?

1אילת2

New member
אני מנסהלהבין למה מבחן מסוים

שאין ממנו סטיות, אמין ומדויק יותר מהתרשמות כוללת של פסיכולוג, נוירולוג, ריפוי בעיסוק ובדיבור במפגשים שנערכים פעם בשבוע, למשך שלושה חודשים כפי שעושים היום בחלק מהסניפים של התפתחות הילד.
מנסה להבין האם יש שאלות מסוימות שאם עונים עליהם באופן מסוים בטוח יש אוטיזם.
מנסה להבין האם בADOS טעויות אף פעם.

לדעתי, גם במבחן הזה יש מקום להתרשמות אישית

כי בסך הכל זה לא מדע מדויק.

שואלים שאלות והורים יכולים להשפיע על התוצאות של האבחון וכן גם התנהגות הילד שאינו נמצא במקום הטבעי שלו יכולה להשפיע.

לדעתי, זה נובע מרצון לתת אפיון יותר מדעי לאבחון, שכן אוספים בו נקודות והוא נראה יותר אובייקטיבי.

לדעתי, בענייני הנפש, אין באמת אובייקטיביות. זו לא מתמטיקה וכל מאבחן יוכל לתת ניקוד קצת שונה. כלומר, שאותו אדם אפילו באותו מבחן יכול לקבל ניקוד קצת שונה.
לדעתי, אין דרך אובייקטיבית לדעת אם מישהו אוטיסט או לא, כשמדובר על כאלה שהם בתפקוד גבוה ויש מקום להתרשמות אישית. גם בתפקודים הדומים יכולות להיות טעויות, לשני הצדדים. כי הקשיים יכולים גם לנבוע מגורמים שונים.

גם ב- ADOS יש הרבה מקום להתרשמות אישית

למשל זה שמעביר את הADOS הוא זה שקובע אם התנהגות מסויימת נורמטיבית או לא וכמה נקודות לתת עליה.
ולדעתי זה שאיש מקצוע אחד מכניס לספקטרום והשני לא, עדיין לא אומר שאחד טעה והשני צדק.
זה לא שחור לבן.
לפחות לא לגבי ילדים גבוליים.

1אילת2

New member
אז למה ADOS הוא היחיד ש"מתוקף מדעית"?

מה יש בו שאין במבחנים אחרים שמקובלים על ביטוח לאומי או בהתרשמות אישית?

TikvaBonneh

New member
יש תהליך הסמכה מיוחד של המאבחנת

למבחנים אחרים שמקובלים ע"י הביטוח הלאומי מספיק שהפסיכולוגית היא קלינית או התפתחותית.
עבור ADOS/ADI הפסיכולוגית צריכה לעבור הכשרה מיוחדת, שבה היא צופה במבחנים מוסרטים בוידאו וצריכה לדרג ע"פ המבחנים, ולקבל תוצאות הזהות לכך שקיבלה פסיכולוגית שכבר קיבלה הסמכה ושיש לה היתר להוות "סמן".
רק אחרי שהיא עוברת מספיק מבחנים בלי טעויות, היא מקבלת הסמכה כזו.
בגלל זה יש כל כך מעט פסיכולוגים בארץ שיכולות להשתמש בכלי זה.

TikvaBonneh

New member
כי התוצאות יותר אחידות

זה מקטין את השונות.
בתהליך שתארתי לומדים להשאיר את תחושות הבטן וההתרשמות האישית בצד, ולרשום רק מה שרואים.

1אילת2

New member
איך תוצאות יותר אחידות?

כל נבחן ADOS בודקים שלושה? איך זה מקטין שונות?
מה ז"א לרשום את מה שרואים? כמה פעמים הילד יוצר קשר עין וכמה פעמים הוא לא יוצר למרות דרישה? כמה פעמים הוא מנפנף בידיים במהלך שעת הפגישה? כמה פעמים הוא מדבר על אותו נושא ספציפי? באמת, באבחון אוטיזם, אין מקום להתרשמות אישית ותחושות בטן? אין אף פעם אבחון לא נכון? ילד בן שנתיים עם ליקוי שמיעה/דיבור/מוטורי לא יראה סימנים כאילו אוטיסטים? ילד בן שנה וחצי עם איחור התפתחותי לא יראה סימנים אוטיסטים בADOS?
תצפית בגן, בבית ובקליניקה, עם ההורים ובלעדיהם לא תראה תמונה מדויקת יותר?

no ease

New member

גיל 212

New member
שלום לך

אשמח אם תוכלי להשאיר לי במייל שארשום עכשיו את מספר הסלולר שלך כדי שאוכל בקרוב להתייעץ איתך על המשך דרכנו
המייל הוא [email protected]

מרב געש

New member
הלוואי שזה היה כל כך פשוט - סוג ורמה, אבל

במציאות גם אם יש קבוצות עם דמיון בין הנכנסים לקבוצה, כל אחד הוא שונה מהשני.... היום כבר פחות מסווגים לקבוצות. זה לא עוזר לטיפול. בטיפול מתסכלים על כל ילד וילד ורואים מה הוא צריך.
לגבי הרמה - גם כאן יש המון מורכבות כי ילד יכול להיות ברמה גבוהה בתפקוד מסויים ורמה נמוכה בתפקוד אחר. אז שוב מתסכלים על כל תחום ורואים מה הקשיים.
ועוד משהו - יש ילדים שמתחילים בתפקוד מאוד נמוך בתחום מסויים אבל מאוד מתקדמים ויש כאלו שהלקות לא מאוד קשה אבל לא מצליחים לשפר תפקוד בתחום הלקוי.
אי אפשר להגיד כמה הילד אוטיסט, ואיזה סוג של אוטיסט הוא - ואולי גם לא צריך.....

למעלה