שלום לכולם,

deathcaster

New member
דעתי

א. לא קשור לפורום
ב. אין לי סיבה לחשוב שמה שמוצג בסרטון אכן אמיתי.
ג. כשאדם נמצא במשבר כלשהו, הוא יכול להזות שהוא רואה/שומע חש בדברים שהוא לא היה מרגיש בהם במצב שגרה, נוירולוגית זה חלק ממנגנון התגוננות של המוח בתנאי עקה שגורם לנו להיכנס למצב זמני של בריחה מהמציאות כדי להימנע ממצב של הלם או אף פסיכוזה.
ד. לא מרשים אותי.

חיים ד 1

New member
זה כל הקטע עם העיוורת

היא התחילה לראות בדיוק מתי שרפואית היא היתה מתה ולא מנקודת מבט של הגוף.
אי אפשר להזות אלא מתוך מראות שאדם ראה בחייו - כלומר מי שהוא עיוור מלידה - לא יכול להיות שהוא יתחיל להזות מראות של אדם רואה.

אנשים עיוורים - רבים מכירים אותם, כל מי שיש בסביבתו עיוור הוא מכיר אותו - אי אפשר שלא לשים לב לעיוורים שרואים אותם ברחוב ולשכוח מהם ולכן בקשר לעיוורון היא וודאי לא משקרת.
בקשר לכך שהיא התחילה לראות, איזה אינטרס יש לגויה מסיאטל לשקר בעניין כזה?
דווקא הפוך, היא צריכה לפחד לספר סיפור כזה, כדי שלא יחשבו שהיא משוגעת... היו כאלה שחוו את החויה ולא ספרו עליה בגלל סיבה זו ולאחר שנודע להם שמיליונים בעולם עברו את זה הם סיפרו על כך.
אם זה הזיה אז ילדה שנפטרה לא יכלה לדעת שיש נעל על גג בית החולים.....

deathcaster

New member
תגובה

"היא התחילה לראות בדיוק מתי שרפואית היא היתה מתה ולא מנקודת מבט של הגוף"- רק אם אתה מאמין לסיפור שלה.

"אי אפשר להזות אלא מתוך מראות שאדם ראה בחייו - כלומר מי שהוא עיוור מלידה - לא יכול להיות שהוא יתחיל להזות מראות של אדם רואה"- לחלוטין לא נכון, והפרשנות של ההזיות היא מה שקובעת, לא ההזיות עצמן.

"אנשים עיוורים - רבים מכירים אותם, כל מי שיש בסביבתו עיוור הוא מכיר אותו - אי אפשר שלא לשים לב לעיוורים שרואים אותם ברחוב ולשכוח מהם ולכן בקשר לעיוורון היא וודאי לא משקרת"- למה? אתה טוען שעיוורים לא מסוגלים לשקר?! ואולי מי שערך את הסרטון ביים את הסיפור?

"בקשר לכך שהיא התחילה לראות, איזה אינטרס יש לגויה מסיאטל לשקר בעניין כזה?"- לא הבנתי מה הקשר לזה שהיא גויה?! אתה גזען?
אולי היא קיבלה כסף על זה, זה אינטרס טוב מאוד.
"דווקא הפוך, היא צריכה לפחד לספר סיפור כזה, כדי שלא יחשבו שהיא משוגעת... היו כאלה שחוו את החוויה ולא ספרו עליה בגלל סיבה זו ולאחר שנודע להם שמיליונים בעולם עברו את זה הם סיפרו על כך."- או שמשלמים לה ואז היא שמחה לספר גוזמא כזו.

"אם זה הזיה אז ילדה שנפטרה לא יכלה לדעת שיש נעל על גג בית החולים....."- סרטונים כאלו נועדו לטיפשים ו/או תמימים, כשאראה מחקר מדעי ע"ג מאמר מכתב עת מכובד שעבר ביקורת עמיתים, מחקר שנעשה בפורמט סמיות כפולה (DOUBLE BLIND), סיבתי ולא קורלטיבי, עם הדירות תוצאות ומסקנות חד משמעיות אודות חיים לאחר המוות.... אז נדבר, בינתיים אין בנמצא כאלה.

בינתיים ללא שום קשר, גם אם נניח לרגע את ההנחה השגויה שקיימים חיים לאחר המוות, אין זה אומר דבר לגבי אמיתות דת כזו או אחרת או קיומו של אל כזה או אחר וכל מי שחושב אחרת שוגה בכשלים לוגיים מסוג: "בורות בלתי מנוצחת" ו"הנחת המבוקש".

benedict arnold

New member
התגובה שלך משעשעת, דת'קסטר

ואסביר לך מדוע.

במקרה של ויקי אומיפג (זה שם האשה המדוברת) אתה דורש מבחן סמיות כפול, סיבתי ולא קורלטיבי וכו'. לעומת זאת כאשר הפניתי אותך למחקרים בנושאי מילה שעמדו באותם קריטריונים הבעתי פליאה על שא"אינני יודע שנמצאו זיופים והטעיות ב-LANCET".

לדעתי אתה לוקה בתופעה שאכנה אותה, סקפטיזם פלקסיבלי, שבה הספקנות שלך מכוונת באופן סלקטיבי כלפי אותן עמדות או קביעות שאינן תואמות את השקפת עולמך.

זו תכונמה שראיתי הרבה אצל אנשים כמו אמנויצחק וזמירכהן וזה מחזק את התזה שלי שמחבת"ים ומחב"שים דומים להפליא.

לגופו של עניין, עיניני רואה על פניו כל סיבה להניח שויקי משקרת - פרט לעובדה שעדותה אינה עולה בקנה אחד עם פרדיגמה מטריאליסטית אופנתית שאיש לא הוכיח את אמיתותה.

עדותה של ויקי מצביעה על כך שיש היבטים בנפש שחורגים ממה שידוע לנו היום - וזה לא מפתיע כי ממילא הנפש היא טררה אינקוגניטו מבחינת המדע. רק בשבוע שעבר התברר שבגנום האנושי מצוי צופן נוסף שאיש לא חשד בקיומו. אין זה מופרך שגם הנפש מסוגלת להפתיע אותנו בדברים שלא שערנו.

deathcaster

New member
תגובה

לגופו של עניין, כי כל ההקדמה שלך אינה ראויה לתגובה, "עיניני רואה על פניו כל סיבה להניח שויקי משקרת - פרט לעובדה שעדותה אינה עולה בקנה אחד עם פרדיגמה מטריאליסטית אופנתית שאיש לא הוכיח את אמיתותה"- ולכן אין טעם להתייחס אליה ברצינות מבחינה מדעית, אגב... העליתי את האפשרות שהיא משקרת, אינך רואה כל סיבה שהיא משקרת, ייתכן שהיא משקרת בגלל סיבה שאינך רואה.

"וזה לא מפתיע כי ממילא הנפש היא טררה אינקוגניטו מבחינת המדע"- נפש או נשמה? שני מושגים אמורפיים בעיני המדע, אכן טרה אינקוגניטו. אז בדיוק לפי מה שאתה אומר, מדוע שאקנה את מה שהם מוכרים לי?

"רק בשבוע שעבר התברר שבגנום האנושי מצוי צופן נוסף שאיש לא חשד בקיומו"- למה אתה מתכוון?

"אין זה מופרך שגם הנפש מסוגלת להפתיע אותנו בדברים שלא שערנו"- ראשית נבין למה אנו מתכוונים כשאנו אומרים: "נפש", שנית- נוכיח את קיומה. רק אז נוכל להניח את טענתך.

benedict arnold

New member
למה ההקדמה לא ראויה לתגובה?

היא מהווה המחשה נהדרת לתופעה פסיכולוגית הקרויה דיסוננס קוגנטיבי.

אני מסכים איתך שמושג הנפש הוא די אמורפי מבחינה מדעית, מה שמוכיח בעליל שיש למדע עוד הרבה מה ללמוד לפני שניתן יהיה לראות בו תמונה כוללת ומקיפה של המציאות. אם המדע איננו מסוגל להסביר את הידיעה האימננטית והראשיתית ביותר שיש לי ביחס לעצמי, קוגיטו ארגו סום, אזי כנראה שיש למדע עוד כברת דרך ארוכה.

את קיומה של נפש, MIND, אין צורך להוכיח. הוכחות נחוצות רק ביחס לאוביקטים המצויים מחוצה לנו. המיינד, היא אנחנו עצמנו. אם אתה צריך להוכיח את העובדה שאתה קיים, דת'קסטר, הייתי שולח לך דחוף למכון גמילה סוליפסיסטי.

חיים ד 1

New member
התגובה שלך משכנעת

אולי, אם היא היתה מקרה יחיד בעולם.
יש עוד מיליונים בכל העולם ובהם בנימין בן אליעזר (שר הבינוי והשיכון לשעבר) ויוסי שריד הידוע.
כולם יספרו "סתם" את אותו סיפור כשבהם חילונים שאין להם אינטרסים ועוד שהפרטים תואמים להפליא לכתוב במקורות היהודים בעניין תהליך הפטירה מהעולם, המעבר ל"מימד" הרוחני ועוד פרטים שבו. לא כל מי שעובר את החוויה הזו רואה מיד את כל התמונה, לפי דרגתו הוא נבחן בחינות אחרונות (במידה וצריך) בעניין אמונתו.
לעניין גזענות, בורא עולם קבע בבריאתו חוק שעם ישראל יהיו לו ל"ממלכת כוהנים וגוי (עם) קדוש" ויחד להם לפיכך מעמד ותפקיד חשוב יותר בבריאה על יתר הברואים ועל כן נתן להם את התורה במעמד הר סיני לפני 3,300 שנה.

את זה אתה כתבת עם ציטוט ממני:
"אנשים עיוורים - רבים מכירים אותם, כל מי שיש בסביבתו עיוור הוא מכיר אותו - אי אפשר שלא לשים לב לעיוורים שרואים אותם ברחוב ולשכוח מהם ולכן בקשר לעיוורון היא וודאי לא משקרת"- למה? אתה טוען שעיוורים לא מסוגלים לשקר?! -

אבל אתה הרי לא מקבל עדות של מיליונים, אז אני לא בטוח שיש מה להמשיך לדון.

deathcaster

New member
תגובה

"יש עוד מיליונים בכל העולם ובהם בנימין בן אליעזר (שר הבינוי והשיכון לשעבר) ויוסי שריד הידוע"- תשמע, יש לך כשרון, לכתוב משפט אחד עם שני כשלים לוגיים בתוכו בעת ובעונה אחת (א. אד פופולום. ב. אד ורקנודיאם) זה משהו שטובים הבריאתנים לא מצליחים, כל הכבוד

"כולם יספרו "סתם" את אותו סיפור כשבהם חילונים שאין להם אינטרסים ועוד שהפרטים תואמים להפליא לכתוב במקורות היהודים בעניין תהליך הפטירה מהעולם, המעבר ל"מימד" הרוחני ועוד פרטים שבו. לא כל מי שעובר את החוויה הזו רואה מיד את כל התמונה, לפי דרגתו הוא נבחן בחינות אחרונות (במידה וצריך) בעניין אמונתו."- הם גם תואמים מלא פרטים תואמים להפליא לכתוב במקורות של דתות אחרות בעניין תהליך הפטירה מהעולם...רק תלוי מי המספר ומי המסופר.

"לעניין גזענות, בורא עולם קבע בבריאתו חוק שעם ישראל יהיו לו ל"ממלכת כוהנים וגוי (עם) קדוש" ויחד להם לפיכך מעמד ותפקיד חשוב יותר בבריאה על יתר הברואים ועל כן נתן להם את התורה במעמד הר סיני לפני 3,300 שנה"- אתה מתכתב עם אתאיסט שרואה בספר התורה לא הרבה מאגדה שוביניסטית, קסנופובית וגזענית. כך שאני מקווה שאתה מבין שהמשפט שרשמת הוא שטות גמורה בעיניי.

"אבל אתה הרי לא מקבל עדות של מיליונים"- בוודאי שלא, אם בוחנים את הסוגיה ע"פ אמות מידה מדעיות. אני מדען בהכשרתי, בהשקפתי, בהשכלתי ולפרנסתי כיום, אז קשה לי לבחון את הסוגיה בסטדרטים לא מדעיים.
"אז אני לא בטוח שיש מה להמשיך לדון."- אז למה אתה ממשיך להגיב?

חיים ד 1

New member
אתה גם בוודאי סבור שהכותל נבנה

לפני 100 שנה וכל קברות התנאים - ר' שמעון בר יוחאי, ר' מאיר בעל הנס, ר' עקיבא, האר"י הקדוש, אור החיים הקדוש, האבות הקדושים אברהם יצחק ויעקב והאימהות הקדושות שרה, רבקה, רחל ולאה- זה בטח הכל פיברוק של הדתיים, כדי שאנשים יחשבו שבאמת פעם היו כאלה אנשים הכתובים בתורה...

deathcaster

New member
עצה חכמה לי אליך

אל תחליט עבורי מה אני סבור או לא. אל תעשה זאת גם לאחרים. אתה מוזמן לשאול.

"אתה גם בוודאי סבור שהכותל נבנה לפני 100 שנה"- לא, אינני סבור כך... אבל מה זה מוכיח?

לגבי קברות התנאים, ובכן לא מעט מקברות הצדיקים בישראל- בכלל לא בטוח שבהם קבורים מי שחושבים שקבורים. יש את הסיפור המפורסם של קבר של איזה צדיק שיום בהיר קבוצת חרדים החליטו שהוא קבור שם... בסוף התברר שקבור שם סוס

רשב"י, - יש אכן ראיות היסטוריוגרפיות שאכן היה אדם כזה, אך אין שום ראיה לכך שהוא אחראי על ההישג הכי גדול שמיוחס לו- ספר הזוהר, שהיסטורית נכתב ע"י הרמד"ל במאה ה-13.
ר' מאיר בעל הנס, ובכן הכינוי הזה קיים רק מהמאה ה-18, ואין שום וודאות שאכן מדובר באותו תנא רבי מאיר. למה קוראים לו בעל הנס? ככל הנראה בגלל שהרמב"ן ביקר בארץ והיו בגללו קופות רמב"ן בטבריה, אז הטמבלים של אז פירשו רמב"ן בתור: "רבי מאיר בעל נס".
ר' עקיבא- קיים תיעוד היסטוריוגרפי אודות האיש. חתיכת אידיוט שבגלל שיגעון גדלות ליבה את המרד "הגדול" ובגללו נהרגו המון יהודים. לא משהו שרוצים לספר לך כילד על ל"ג בעומר.

"האבות הקדושים אברהם יצחק ויעקב והאימהות הקדושות שרה, רבקה, רחל ולאה- זה בטח הכל פיברוק של הדתיים, כדי שאנשים יחשבו שבאמת פעם היו כאלה אנשים הכתובים בתורה..."- אכן, מלבד התורה, אין שום תיעוד היסטורי כלשהו לקיומם של דמויות אלו, זה לא פיברוק של דתיים, זה ככל הנראה פיברוק של המלך יאשיהו (או חלקיהו הכהן או לבלר כלשהו בחצר המלך) באמצעי לשלוט בהמון הרב

למעלה