שלום לכולם!

שלום לכולם!

חזרתי אליכם אחרי חופשה קצרה באילת. היה מה-זה-כיף!!! ויצא לי גם לרקוד בהרקדה חופשית בטיילת, הודות לעדכון של יום טוב אוחיון - תודה רבה לך יום טוב היקר! זוהי הרקדה יפה ומגוונת עם ריקודים חדשים וישנים במידה שווה. ממש נהניתי! אם יצא לכם לבקר באילת - אל תפספסו את ההרקדות האלה בטיילת!
וגם שאלה לי אליכם: אתם יודעים בוודאי על התוכנית של אבנר נעים ברשת ג´ - תוכנית בה משודרים שירים של ריקודי עם. אז רק שתדעו - התוכנית הנ"ל הייתה פעמיים בשבוע בימי ראשון וחמישי, וכעת משום מה הורידו את יום ראשון ושמו במקום תכנית אחרת, משעממת להחריד. רק יום חמישי נשאר.
מה דעתכם? לא חבל? אולי אפשר עדיין לעשות משהו?

גם אני לא מזמן הייתי באילת ...

והייתי בטיילת אבל לא מצאתי אף הרקדה. ובקשר לרדיו באמת חבל שהתוכנית רק ביום חמישי, רק היום נודה לי על כך כשפתחתי את הרדיו.

dy22

New member
מה כל כך חבל?

עם כל הסימפטיה וההערכה הרבה שאני רוחשת לאבנר נעים כמרקיד וכיוצר (וגם כאדם נחמד), אני חייבת להודות שהפעמים המעטות ששמעתי את תוכניותיו ברדיו, ממש לא עשו לי חשק לשמוע עוד כאלה. הוא משמיע לרוב ריקודים ישנים שכמעט ואינם נרקדים בהרקדות. נכון שיש לפעמים "גיחות" לטובת שירים חדשים ועדכניים יותר, אבל הן מעטות. בקיצור, אם המטרה של התוכנית היא למשוך צעירים (או יותר אנשים בכלל), אז אין ספק שזו איננה מוגשמת. להפך, היא רק מצדיקה את התדמית השלילית (וחסרת כל אחיזה במציאות כמובן!) שנוצרה לריקודי העם כתחביב של "זקנים" בלבד... (נ.ב: אין כוונתי שלא יושמעו שירים ישנים בכלל, להפך אני בעד, אבל עד גבול מסויים).

לך DY- תגובה

שלום לך. תוכנית ריקודי עם ברדיו, הינה כמו הרקדה, וכך גם הרפרטואר שלה, צריך שיהיה מגוון, ועונה לרוב הרוקדים, חדש לצד ישן, מעגלים וזוגות, כל הסיגנונות וכל המקצבים, קשה לי להאמין שביקרת בכל ההרקדות בארץ, כי קביעתך: "ריקודים ישנים שכמעט, ואינם נרקדים בהרקדות." קצת יומרנית. וכי איך את יודעת מה נרקד? איפה? וכמה?. אף פעם לא שמעתי,(גם לא בצחוק),כדברייך: שמטרת התוכנית ברדיו או בכלל ההרקדות, הן כדי למשוך צעירים. המטרה הנעלה, הייתה נשארה ותישאר: תרבות, מסורת, פולקלור, אהבת הארץ ושיריה, וכו´. שהנגזר מהם הם: הביחד, קיבוץ גלויות, זה עממי, זה שלנו, השמחה, הקירוב לבבות, הזקן והטף, וכו´. גם לא שמעתי את המשפט: שהריקודי עם הינם תחביב לזקנים בלבד, אצלי בחוגים רוקדים גם בני: 15, כך גם בחוגים, בהם ביקרתי בכל רחבי הארץ, ויש לך כמה דוגמאות, גם בפורום שלנו. שיהיה לך ערב נעים.(אבנר) יום טוב.

dy22

New member
ליום טוב

אכן לא ביקרתי בכל ההרקדות בארץ, הדברים נכתבו על סמך ההרקדות שהייתי בהן (ולא רק באזור מגוריי, גם בלא מעט מקומות מרוחקים יותר). יצאתי מנקודת הנחה שאלה מהוות דוגמה מייצגת ל"הלך הרוח" בשאר ההרקדות בארץ,יכול להיות שזו הנחה מוטעית... בקשר לצעירים בהרקדות- אני דווקא שומעת הרבה את המשפט שריקודי עם זה לזקנים (בצורת הלצות מאנשים ששומעים לראשונה על תחביבי זה), אבל הדגשתי שזה לא נכון (אני עצמי נמנית על בני הגיל הצעיר בהרקדות).

אצל.....יש צעירים

אצל ירון כרמל ב"גן- שמואל" יש יחסית הרבה צעירים, האמת שההרקדה מאד הטרוגנית, אני מניחה שאחת הסיבות היא שירון בעצמו צעיר, תוסס נחמד (גם נראה טוב...וזה לא פחות לשוב) ובכלל... ללא שום קשר כולם מוזמנים להציץ(זה בימי א´ 20:30).

CHENPROG

New member
ההרקדה בגן שמואל - עבור רוקד פלוני

נניח שרוקד/ת מגיע להרקדה זו מאיזור ראשון/ת"א. זה לפחות שעה נסיעה ! ובסוף אתה מגיע להרקדה שאינך מכיר אף אחד, שזו סיטואציה לא נעימה , לכשעצמה. אבל - אם היתה התארגנות של 4-5 רוקדים לנסיעה לגן-שמואל, זה כבר משנה את פני התמונה...

יום טוב...

אצל ירון כרמל עוד לא היית, אולי הגיע הזמן??? צריך להיות שם פעם אחת כדי לראות ולשמוע הרקדה שהיא באמת שוברת שיאים ולו בגלל... האוירה הכל-כך מיוחדת שהוא משרה. אגב, יש "חוג" ויש "הרקדה" שלעניות דעתי הקונספציה למילה חוג היא משהו ביתי וחם יותר ואצל ירון זה אכן כך: חם, נעים וביתי, על אף שההרקדה לרוב מונה כ-400 איש, עדיין יש אווירה של חוג ולא של עוד הרקדה.

שמעתי על החוויה שבהרקדה הזו.

ארץ השקד שלום לך. אכן שמעתי המון תגובות חיוביות, על ההרקדה והמדריך. ירון, בחור מקסים, מוכשר, ומדריך טוב. (גם צעיר וחתיכי, כפי שכתבת.). לצערי, ביום המדובר אני גם עובד, ולא אוכל להגיע, ספציפית בימי ראשון. תודה לך על הזמנתך. המשיכי לרקוד, לכייף, להחמיא, ולהתלהב מהחוג. בהערכה ובידידות. יום טוב.

עוז 2002

New member
אין צורך להתנצל!

אני באמת לא חושב שאת צריכה לבקר בכל ההרקדות כל השנים ולשמוע את כל התוכניות כדי לחוות דיעה. גם אם יום טוב חושב אחרת. וגם אני לא ביקרתי בכל ההרקדות ולא שמעתי את כל התוכניות ברדיו אבל מהמעט שכן אני בהחלט שותף להרגשתך. ואני גם שותף לתחושתך שאצל רוב האנשים ריקודי עם = הורה ממטרה וכד´. ואני דוקא אוהב ריקודי עם בגלל אמור אמור, זרה, הדרך, דרכנו, עוד מעט והרבה הרבה שירים ישראליים עכשוויים. עוז

ל-DY22

קראתי את חוות דעתך על התכנית. אני מבינה שאינך אוהבת אותה, וזו כמובן זכותך (על טעם ועל ריח...) אבל - הרשי לי לחלוק עלייך בעניין השירים הישנים. אני מאזינה קבועה של התוכנית הזו, (לפחות משתדלת להיות) ועד כה התרשמתי שאבנר מקפיד לשלב ברוב התוכניות הן ריקודים חדשים, שהם להיטים עכשוויים, ואפילו ריקודים עתידיים שעדיין לא נרקדים פה, ושעומדים להכנס לארץ. כמובן יש בתוכניות שלו גם ריקודים וותיקים בהרבה, אבל אם לא ישדרו אותם בתוכנית של ריקודי עם פשוט נחטא לריקודי העם. ריקודים אלה הם הבסיס, המקור, ריקודים שקסמם אף פעם לא פג ואף משתבח עם השנים, כמו יין משובח, ובמיוחד כשמשווים אותם לריקודים החדשים... נכון שלפעמים הוא מקדיש תוכנית מסויימת לנושא אחד - רק וותיקים, או משירי הפרברים הנרקדים (תכנית יפהפיה שהיתה לא מזמן) או רק להיטים עכשוויים - אבל בדרך כלל התוכנית מגוונת ומעניינת. טוב, לפחות אותי... בקיצור, אבנר משתדל להגיע בתוכניותיו, לפחות כך נראה לי, לכל הריקודים מכל הזמנים וממש לא רק לישנים ולכן אין שום הצדקה להאשמת התכנית ב"הצדקת התדמית השלילית של ריקודי העם". לגבי אם ריקודי העם נחשבים "תחביב של זקנים" או לא - זה כבר משהו אחר לחלוטין שאינו תלוי בתכנית זו או אחרת. נכון שיש יותר מבוגרים בהרקדות מאשר בני נוער וילדים, אבל בכל זאת יש פה ושם. המבוגרים הרוקדים אלה הרקדנים של פעם, שהתבגרו מאז וממשיכים לרקוד. ואיזה בן עשרה ירצה לבוא לבלות בערב עם אמא´לה אבא´לה??? הם - יש להם בדרך כלל את החברה שלהם, ואת המוזיקה שלהם. דיסקוטקים, מועדוני סלסה וכו´.

סתיו יקרה, שמח שנהנת באילת. ועוד...

שלום לך סתיו לבן. תמיד כיף לחזור לעיר אילת, על כל המשתמע מכך. לגבי רקודי עם ברדיו, דיברתי עם אבנר ואני מצטט אותו: לוח השידורים ברשת ג´ עובר שינויים, וכך גם המשבצת של אבנר נעים, החל משבוע הבא, תהיה המתכונת החדשה: ימים- שני ורביעי, בין השעות: 22:00-23:00, המשיכי להנות ולכייף. יום טוב.

יום טוב - מה הייתי עושה בלעדיך?

שוב
לך וגם
אתה רואה - הייתי באילת, והפסדתי כנראה 2 תכניות וכבר איבדתי כיוון לחלוטין לגבי ימי ושעות השידור! אז תודה רבה רבה לך!!!

elani9

New member
יום טוב, זה לא מכוון אליך ../images/Emo13.gif

משום מה לא השתבצה לי ההודעה במקום הנכון
אילנית

למעלה