שלום לכולם...

dudi100000

New member
שלום לכולם...

אני מקווה שתוכלו לעזור לי מנסיונכם.
כבר תקופה ארוכה שיש לי סלידה מהחברה החרדית ובתקופה האחרונה זה כבר נהיה ממש לא סביל (בפרט עם כל המח' בציבור הליטאי שאני חלק ממנו וכל משפחתיי וחבריי הם ליטאים מובהקים ואני ממש לא מסוגל כבר להיות חלק מהציבור המטומטם הזה. ובכלל מאז ומתמיד אני סולד משאר הקהילות החרדיות כל אחת מסיבה אחרת.)
בתכלס' אני ממש רוצה להתנתק מהציבור ומהנורמות המפגרות שיש בציבור החרדי.
אבל מצד שני אין לי שום כוונה להפסיק לשמור תורה ומצוות ולכן אני מאד רוצה להיות מהציבור המודרני הליטאי (סגנון מפלגת טוב)שלהם אני חושב יש הרבה פחות בעיות כמו לשאר הציבור החרדי.
השאלה שלי מה אני יכול לעשות כדי להיות כזה אני מוכן לגור איפה שלא יהיה העיקר להיות בקשר רק עם סגנון האנשים הזה.
והבעיה שלי שאני לא מכיר אפי' אחד כזה. אז איך אני יתחיל ליצור קשרים?
אשמח לשמוע ממכם רעיונות.
תודה רבה לכולם.

תעמולה פוליטית...?

אין שום הגיון בשאלה שלך. לך לאיפה שהלב שלך לוקח אותך בלי שאלות.

זה לא הפורום המתאים פרט לחלק שנימאס לך :)

אתה מחפש סביבה חרדית נורמלית ששומרת תורה ומצוות ללא הבלגן והפיגור והשנאה ההדדית המאפיינים כיום את החברה החרדית בישראל.
אני לא חושב שזה הפורום המתאים כי פה תמצא יותר כאלה שנמאס להם אך נאלצים לחיות כחרדים בעל כורחם (כמו האנוסים בספרד פעם).
רוב הציבור כאן הוא חופשי (חילוני) בסתר ומאחורי דלתיים סגורות אך מתחפש לחרדי כלפי חוץ בכדי לא לאבד את הבן / בת זוג, הילדים או הנכדים.
תנסה אולי בגבעת שמואל ושיהיה לך בהצלחה.

לא

כ"כ הבנתי מההודעה שלך אם אתה נשוי או רווק

אבל בגדול אפשר לעבור לגור באיזור לא ממש חרדי (כלו' לא לגור בעיר חרדית או בפרוייקט חרדי אלא בעיר מעורבת וכדו')

אם אתה בישיבה אז ללכת ללמוד באקדמיה או ללכת לעבוד וכדו'

לשנות את הלבוש

dudi100000

New member
תודה על העזרה

אז ככה אני נשוי עם 3 ילדים וכבר היום אני גר בעיר מעורבת.
העניין הוא שאני משוייך במעשיי ובכל התנהלות החיים לסגנון החיים הליטאי החזק.
מה שאני מחפש ובזה אני חושב שחברי הפורום הזה יכולים לעזור לי זה באמת להכיר וליצור קשרים אמתיים(לא ווירטואליים) עם סגנון אנשים פתוחים וככה לאט לאט להפוך להיות כזה.
כי מבחנתי זה לא מציאותי פתאום להתחיל ללבוש חולצה צבעונית או כיפת עור וכדומה כי אני לא כזה באמת ואני מרגיש שאני סתם ייהפף למסכן כי במשפחה ובחברים כולם גם אם לא ינתקו איתי קשרים אבל עדיין אני יהפך למופקע ולכן אני רוצה לעשות את זה בהדרגתיות
(וכמובן שחלק מהנושא זה שאני רוצה שזה יקרה גגם לאשתי לאט לאט ובשביל זה אני חייב להיות בקשרים עם אנשים בסגנון הזה והשאלה שלי איך לעזעזאל עושים את זה.
תודה מראש לכולם.

צעד ראשון

קודם כל, אציג את עצמי בפורום כי זו הפעם הראשונה שאני כותב כאן. אני סטודנט, נשוי +2, ומגדיר את עצמי כ"פחות או יותר חרדי". אני מבקר בפורום הזה פשוט כי זה פורום מגניב ומעניין, ולא כי אני אנוס. אני חושב שיש לפעול למען שינויים בחברה החרדית והדתית, ו(ה' ירחם!) גם בדת עצמה, אבל חושב שיש לעשות את זה מבפנים, מתוך המסגרות הקיימות.
לדעתי, הצעד הראשון שאתה צריך לעשות הוא ליצור קשרים יותר טובים עם אנשים חרדים מודרניים, דת"לים או חילונים שגרים סביבך (אמרת שאתה גר בעיר מעורבת). תגיד למשפחה שאתה רוצה לארח סטודנטים לסעודות שבת, כביכול כדי "לקרב" אותם, אך בפועל כדי לשמוע עליהם ולנהל דיון פתוח. באופן כללי נשמע שאתה עדיין לא יודע בדיוק איפה אתה אוחז ולאיזה כיוון אתה רוצה ללכת, אז תיקח את הזמן שאתה צריך, כי זה תהליך מורכב. חוץ מזה, אם אתה באמת מחליט בסוף שאתה רוצה להישאר חרדי אבל נמאס לך מכל השטויות, הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות הוא לתת לילדים שלך חינוך כמה שיותר פתוח ומשכיל, שיאפשר להם לגדול להיות אנשים דעתניים שיוכלו לבחור בעצמם את דרכם בלי הקשיים שיש לך!
אל תשכח שאתה גם יכול להשפיע ברמה זו או אחרת גם על המשפחה והחברים, אם רק תעשה זאת בחכמה.

למעלה