שלום לכולם

ABCD35

New member
שלום לכולם

בחודש הבא אני טס לארצות הברית לטיול של חודשיים ,
יש לי דרכון אירופאי, ולכן לא הוצאתי ויזה בדרך הרגילה והקשה , אלא דרך אתר ESTA , בזכות הדרכון האירופאי
קיבלתי את אישור הכניסה לארצות הברית אבל יש לי שאלה שאשמח אם מישהו כאן מנוסה ויוכל לענות לי,
האם זה באמת כל כך פשוט? טכנית אחרי שקבלתי את אישור הכניסה, אני יכול פשוט לנסוע? מישהו מכיר מישהו שסורב להכנס לארצות הברית על אף אישור הכניסה בזכות הדרכון האירופאי?
תודה רבה רבה מראש

יוספוס11

New member
היתה פעם תכנית דוקומנטרית על נקודות הביקורת

בכניסה לארה"ב. הדבר שאני זוכר הוא שהגיעה איזו שוויצרית (מהאלפים, לא גאוותנית) ועוררה את חשדו כל קצין ההגירה. בחפציה נעשה חיפוש ומצאו בהם סטים רבים של תלבושות ריקודי בטן. מה הסתבר, הבחורה באה לעשות קצת כסף בהופעות, ללא אישור מתאים -- ושיקרה על מטרת הכניסה שלה. שדה התעופה זה הכי עמוק בארה"ב שהיא זכתה לראות. היא גורשה בחזרה - למרות "האישור" הגורף לאזרחי שוויץ לבוא כתירים לארה"ב בלי לעמוד בתור יום שלם ולהביא תלושי משכורת.

אז כן, האישור שאתה מדפיס לעצמך בבית הוא לא "זכות כניסה לאמריקה". הוא בסה"כ מציין שעברת הליך פורמלי מסויים של הרשמה ושבבדיקה ראשונית של השם שלך לא עלה שום דגל אדום.

ההחלטה על הכנסתך או גירושך מארה"ב נתונים לגמרי בידי קציני ההגירה שבמסופי הגבול של ארה"ב, בשדות התעופה, בנמלים ובמעברים היבשתיים. זה לא בית משפט והם לא חייבים להוכיח שאתה אשם מעל לכל ספק. אם יהיה להם ספק לגביך, לא תיכנס. זו זכותם. זו מדינתם.

אם אין לך שלדים בארון ואתה לא מגיע עם "חמישים מזוודות" לשנתיים ומצהיר שאתה תייר שבא לשבועיים - לא צריך לחשוש שמישהו "לא יתן לך" להיכנס.

ABCD35

New member
זה הענין

זה מה שאני מפחד, שאיכשהו יחשבו שאני מגיע לעבוד או להיות שם יותר זמן ממה שאני נכנס,
יש לי כרטיס טיסה חזרה לאחר חודשיים מרגע הכניסה שלי, פחות מ90 יום,
ואני נוסע עם מזוודה אחת , כמה בגדים חמים, את השאר אקנה שם, ובערך 2000 דולר
משהו יכול להראות להם חשוד?

יוספוס11

New member
לבחורה הזו היה "סט שלם שם הופעות" במזוודות.

אין שום אדם הגיוני בעולם שלא יבין שהיא באה עם כל "הרפרטואר" שלה לעבודה בארה"ב. מזוודה אחת עם בגדים חמים היא לא אינדיקציה לדגל אדום של הגירה.

סע ויהיה בסדר.

BW37

New member
זה מספיק

עם פטור או עם ויזת תייר, לא מבטיח שיתנו לך להכנס
לפקיד בכניסה יש אפשרות להחליט מה שהוא רוצה

למעלה