שלום לכולם!

IdodSe

New member
שלום לכולם!

אני מתכנן לטוס להולנד בשבועיים הקרובים לתקופה של כמה חודשים למצוא קצת peace of mind אחרי התואר. אני רוצה להשכיר דירה ולמצוא עבודה, יש לי אזרחות צרפתית כך שאני מניח שלא יהיה לי קושי גדול למצוא את שניהם אבל אני לא יודע מה ההליך הביורוקרטי שנדרש ממני. עשיתי תואר ראשון בפסיכולוגיה ותקשורת ואני לא מצפה (או רוצה) למצוא עבודה בתחום ואין לי בעיה לעבוד בכל סוג של עבודה (מלצרות, אבטחה, זבנות -- עבודות שחורות) מתוך התפיסה שכמעט כל עבודה שאני אעבוד בהולנד תהיה יותר משתלמת מעבודה בארץ (בהתחשב בהבדלים ביוקר המחיה ופערי הכנסה). השאלה היא איך אני מוצא עבודה, בתור זר שלא דובר את השפה המקומית. אני דובר אנגלית ברמה גבוהה ואני לא יודע איזה ערך יש לזה בהולנד. ובחזרה לעניין העבודה, האם יש אתרי אינטרנט מומלצים, או שבכלל עדיף להגיע ולחפש פיזית?
לגבי דירה, מכיוון שאני מגיע לתקופה לא ארוכה אני מעדיף למצוא סאבלט (או שאולי עדיף לגור בהוסטל?), אני אשמח אם מישהו יעלה קישור של אתרים מומלצים.
האם זו אפשרות לפנות לקהילה היהודית בנוגע לכל הדברים ששאלתי לגביהם? האם יש ישראלים שעושים את זה (מתוך נדיבות ליבם או בתשלום)?
מה צריכות להיות הציפיות שלי לגבי הכנסות והוצאות? אני יודע למשל ששכר מינימום בהולנד הוא כמעט כפול מזה של ישראל אבל האם זהו שכר שמקובל לתת או שהמשכורות בד"כ יותר גבוהות. לגבי דירה, אני לא מכיר את העיר (אמסטרדם) לכן אני לא יודע באילו אזורים לחפש.
אני יודע ששאלתי הרבה שאלות ואני לא מצפה שיענו על כולן. מה שאני צריך זה המלצות וחוות דעת אישיות.
עברתי על כל הפורום וראיתי באיזו רצינות עונים על השאלות. אני מודה לכם מראש :)
 

FalseFlat

New member


ברוכים הבאים לפורום !

ממליץ בחום להסתכל על קישורים שימושיים :
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?ForumId=1736&MessageId=165922235
http://www.tapuz.co.il/forums2008/Taglines/default.aspx?forumid=1736

נמצאים בתיאור הפורום,
כמו כן לחפש כל נושא שאתה מתעניין בו בפורום למעלה משמאל - כי כל האינפורמציה שם
אתרים לדירות :
http://www.funda.nl/
http://www.pararius.nl/nederlands/clientHome.php?lvl1=1&lvl2=1
ויש גם את אתר 'סבבה' הישראלי. sababa.nl
ואחד של שותפים + יש שם גם סאבלטים כאלה :
http://kamernet.nl/

וכמה נקודות חשבות לגבי מה ששאלת :
1) דירות - בכללי (!) בהולנד ככל שהשכירות היא לטווח קצר יותר, המחיר יותר גבוה. תסתכל באתרים שהבאתי כדי לקבל מושג.
יש שוק קצת מורכב של דירות שאתה מכוון לשוק החופשי דיי מחוסר ברירה. vrije sector huur בהולנדית.

לכל תושב שהוא לא הולנדי \ אין לו חוזה עבודה יש סוג של קושי במציאת דירה - זה מתבטא במחיר הגבוה של הדירות בשוק החופשי \ שהוא לא של אירגוני הדיור.

2) לגבי מציאת עבודה פשוט תחפש עבודה בפורום : תסתכל בקישורים השימושים.
חיפוש 'עבודה' בפורום :
http://www.tapuz.co.il/search2009/?q=עבודה&g=Forums&pid=1736&p=ישראלים בהולנד
אתר משרות הולנדי:
https://www.werk.nl/werk_nl/werknemer/home

אתה יכול להשתמש בסוכניות השמה כמו למשל :
http://www.projob.nl/en/index.html

3) יוקר המחייה - אל תצפה למשכורת פי 2 מהארץ כי אתה תשלם פה יותר מיסים (ומה שכן תקבל המון בחזרה) ממה שאתה רגיל.

4) איזורים באמסטרדם - יש את הטבעת 'רינג' שמגדיר אותה כביש ה-A10, מאד נוח מבחינת נגישות לחיות בתוך הרינג, אבל יקר.
אפשר להגיע לכל מקום באופניים בעניין של דקות. אני באופן אישי מוצא חן בכל השכונות בעיר, לכל שכונה יש את האופי שלה, היתרונות והחסרונות.
הקהילה הישראלית \ יהודית , מתרכזת במקום שקוראים לו אמסטלווין. זה המקום ללכת אם אתה מחפש את מיני ישראל. (כהגדרתי: ללכת בלי, להרגיש עם)


בכללי, אני לא רוצה לבאס, ועם נסיון בתור אחד שעבר לא מזמן הייתי ממליץ לך לבוא עם הרבה כסף וסבלנות,
לא פשוט להקלט פה, ובתקופה קצרה רוב הסיכויים שתוציא הרבה כסף כי ככה זה עובד פה.

תהליכים בהולנד זזים לאט מאד - ראה את הפוסט האחרון של שרון17.
אבל אם אתה מתאם את הציפיות שלך עם המציאות אתה תסתדר טוב מאד.
(שלדעתי לדוגמא זה אומר לגור במרכז עם שותפים במחיר שפוי ומשם לנסות למצוא עבודה דרך סוכנות השמה)

כמו כן מקווה שאתה מוכן למזג אוויר למרות שאנחנו נהנים השבוע מימי שמש מדהימים.


שיהיה בהצלחה
 

FalseFlat

New member
בכיף !

עזרו לי המון לפני שהגעתי אז אני משתדל לעזור גם
 

IdodSe

New member
המלצות להוסטלים

בהם אוכל לשהות בתקופה שלאחר הנחיתה. מקום שממנו אצא לחפש עבודה ומגורים.
 
למעלה