שלום לכולם! :)

wannaBthere

New member
שלום לכולם! :)

דבר ראשון אני רוצה להגיד שממש כיף שמכל הפורומים הכללים, יש אחד שמוקדש להולנד אהובתי משכבר הימים :)

כבר שנים אני חולמת לעבור לגור בהולנד, אפילו לתקופה מוגבלת.

לפני שנה התחתנתי וממש עכשיו חזרנו מביקור זוגי ראשון בהולנד (יש לי חברים מקומיים שם, אבל לא ראיתי אותם מאז הביקור האחרון, לפני כמעט עשור).
היה כל כך טוב.

כבר מזמן אנחנו מדברים על מעבר לארץ אחרת, מקום שפוי יותר. הולנד נראית לנו כמו מקום מעולה לעשות את זה. השאלה כמה מסובך זה הולך להיות, אם בכלל אפשרי. אני יודעת שהדברים האלה לא קלים עבור אנשים שאין להם אזרחות אירופית או שום דבר בסגנון הזה... אם לסכם את מה שכן יש לנו:

אנחנו זוג נשוי, בלי ילדים, צעיר (אה, יחסית. עברנו לא מזמן את השלושים). שנינו במקצועות הייטק (שזה, אני מניחה, נחשב מבוקש...?) ובן זוגי גם עם תואר בהנדסה. אני עם הסמכות מקצועיות אך בלי תואר. אין לנו קרובי משפחה באירופה או שום דבר מהכיוון הזה. רק חברים מקומיים, כאמור. אם זה משנה בכלל.

הבנתי שיש שני סוגים של ויזות - אחד שתלוי במשכורת שמוכנים לשלם (שצריך לעבור סף מסויים) והשני שהמעסיק צריך להוכיח שהוא לא מצא עובדים מהאיחוד האירופי לתפקיד... הבנתי נכון? אני מניחה שאת הפרטים האלה אני יכולה למצוא יחסית בקלות. יש לי מעבר לנתונים הפורמלים שתי שאלות:
1) אם אחד מאיתנו מצליח להשיג ככה ויזת עבודה חוקית, מה קורה עם השני?
2) כמה זה באמת קשה למצוא כזה דבר? זה לא שאנחנו ממהרים או משהו, אבל אם מדובר בטיסות אין ספור לראיונות וסיפור שיכול לקחת שנים נשמח לדעת את זה כבר עכשיו... (החלק של האינספור טיסות עלול להיות בעיה של ממש, האמת. להגיע לשבועיים מרוכזים זה לא בעיה, מצד שני.)

אז... אנחנו חיים בסרט? מהשם של הפורום הייתי רוצה לחשוב שאת הסרט הזה אפשר להגשים, אולי אפילו בלי אזרחות... :)

FalseFlat

New member
ברוכים הבאים לפורום

בהתחשב בשאלה שלכם באתם בזמן טוב,
תגללו למטה או תסתכלו בקישור הזה : http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?ForumId=1736&MessageId=171677635
זה שרשור בנושא מעבר של HIGHLY SKILLED MIGRANT,
יכול לתת לכם אינדיקציה לגבי התהליך הזה.

ההולנדים לא מתביישים להודות שמחשוב והייטק זה לא הצד החזק שלהם (לעומת עיצוב ואדריכלות...... למשל), לכן יש דרישה כללית למקצועות האלה.

החברים המקומיים שלכם יכולים לעזור לכם בהתאקלמות אך פרט לכך......................

לגבי Highly Skilled Migrant וסוגי הויזות אמור להיות באתר של ה-IND. כמו כן באשכול הקודם שמו את הלינק
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/o...vL3d3dy5ldWJsdWVjYXJkLm5sL2R1dGNoX3Byb2dyYW0=

ותנסו גם כאן :
http://www.newtoholland.nl/NewToHolland/app/en/home?init=true

הליך קבלה לעבודה במקצוע כמו שלכם, מהידע האישי שלי מחברים ומסיפורים ששמעתי מהם אמור לקחת כמה חודשים, לא שנים.
יהיה שווה לכם לנסות להתייעץ עם אנשים שעשו צעד כזה, אני יודע שיש כמה בפורום אבל לא בטוח שבהאזנה.

לגבי זוגיות - אני לא יודע אם ויזה מהגר עתיר ידע (HSM כאמור) אמורה אוטומטית לדאוג לבן הזוג לויזה, אולי חברי הפורום יודעים.

wannaBthere

New member
תודה לך! ואם מישהו באמת מכיר את נושא בני הזוג

אנחנו מאוד נשמח לשמוע :)

taltaal

New member
ממה שאני מכירה בנושא

לגבי מהגר עתיר ידע זה תלוי בחברה שלוקחת אותו לעבוד ובחוזה שהיא נותנת לו,
יהיה חברות שחבילת הרילוקיישן תכלול בן - זוג ויש כאלה שלא,
שווה לבדוק את זה כאשר מגיעים לראיונות עבודה או אפילו בשלב מוקדם יותר.
בהצלחה.

wannaBthere

New member
טבענו בדרך, אבל חוזרים עם מוטיבציה מחודשת

הדיון שקישרת אליו - דומה אבל לא... לנו יש מקצועות.
אז הסתכלתי בפרטים של הhigh skilled immigrant.
החדשות הטובות - זה מסדר את שני בני הזוג אם אחד מהם משיג כזאת.
החדשות הרעות - צריך מינימום משכורת שנתית של 52 אלף יורו. לי זה נשמע ממש המון. ניסינו למצוא בלוח שפורסם פה לגבי משכורות אבל לא ממש מצאתי שום דבר... אנחנו בתחום בדיקות תוכנה - QA. יש לכם מושג אם משכורת שנתית של 52 אלף זה משהו שבכלל קיים בסקאלה?
תודה!
:)

wannaBthere

New member
קודם כל - תודה על התגובה המהירה!

ובכלל, על העזרה.

עכשיו, לפי החיפוש הזה אנחנו אפילו לא קרובים :( אני לומדת עכשיו משהו שנקרא איפיון חווית משתמש, UX, אבל לא הצלחתי למצוא את זה ברשימה (הם לא מאוד ידידותיים ללא דוברי הולנדית... גם עם תרגומון גוגל)

אז... אמרנו שיש עוד סוגי ויזה, לא? שאם המעסיק יבקש אותי ספציפית זה יכול לקרות?

FalseFlat

New member
תסתכלו בבקשה גם פה

הטוויטר שלו, https://twitter.com/sjongtung
+ אם תפתח חשבון לינקד אין וגם WERK.NL אתם תשמעו על רוב הצעות העבודה בתחום שלכם לדעתי, לפחות כמות נכבדת.
שיהיה בהצלחה.

wannaBthere

New member
אז למעשה השלב הבא הוא פשוט חיפוש עבודה?

טוב, אולי זה לא יהיה "פשוט", אבל... אין עוד בירורים או שום דבר, נכון?

צריך למצוא מקום עבודה שמסכים להעסיק אותנו, ובתוך זה יכלל הצורך שהם ישיגו לנו ויזת עבודה? (יראו שהם צריכים דווקא אותנו...)

יש עצות לגבי האופן שבו הולנדים מצפים לקו"ח? אני מניחה שסטנדרטים בנושא משתנים ממקום למקום...

תודה על העזרה :)

FalseFlat

New member
רוב התשובות לזה נמצאות באינטרנט

או לשאול אנשים שעובדים בחול או בהולנד.

למעלה