שלום לכולם...

frodo

New member
שלום לכולם...

שוב שלום. אני רוצה להתחיל לעסוק במדיטציה, חיפשתי חומר באינטרנט ויש יותר מדי, אין לי מושג מאיפה להתחיל. אז מה שאני שואל זה ככה, איזה סוגים של מדיטציה יש, ועם מה כדאי להתחיל, אני מבין שזה נושא מאד פתוח ואני יכול להתחיל מאיפה שבא לי, אבל כדי לדעת את זה אני צריך לדעת מה האפשרויות.. תודה. אם אפשר אולי גם להפנות אותי לאתר שמציג את הנושא באופן ברור.

אשתדל לעזור

נכון ישנם סוגי שונים של מדיטציות אולם ישנם כמה מרכיבים בסיסים שווים לכולם המדיטציות היותר וותיקות מדגישות הדברים הבאים תנוחות ישיבה תנוחות ידיים נשימה סדירה חלקם משתמשות במנטרה- פסור המשפיעה ביין היתר על ריכוז והתכוונות במדיטציה ישנם מדיטציות נוספות אשר משתמשות בדמיון מודרך תרגילים שונים ליצירת רוגע / ריכוז אני ממליץ לך לבדוק את המדיטציות העיקריות שהם מדיטציה טרנסנדנטלית הכוללות את שלושת המרכיבים הראשונים שציינתי או מדיטציית וויפסאנה המתמקדת בנשימה מדיטציית האום הנעזרת ב12 שלבים לשחרור הנפש ובטח עוד משהו ויש עוד להתחלה בכדיי למצוא קישורים מתאימים לכול המדיטציות בליווי הסברים כנס לאתר שלי שם תמצא את כול מה שתצתרך להתחלת הדרך ארוך....... בהצלחה meditationcenter

hary_i

New member
מרכיבים בסיסיים

ברצוני לתקן שגיאה בתשובה הקודמת שנתנה. במדיטציה הטרנסנדנטלית אין תנוחת ישיבה מסויימת, ההנחייה היא רק לשבת נוח, בדרך כלל על כסא עם משענת. אין צורך בנשימה מיוחדת, גם כאן ההנחיה היא לא לשים לב לנשימה! אין צורך בריכוז כלשהו נהפוך הוא, אסור להתרכז בשום דבר. כל הדברים האלו הם ההופכים את המדיטציה הטרנסנדנטלית למדיטציה הקלה ביותר לביצוע. מפליא הדבר שלמרות קלות הביצוע הטכניקה הזו יעילה לאין שיעור.

../images/Emo52.gifנכון התבלבלתי

התבלבלתי לשנייה אם וויפסאנה אבל יש חשיבות לנשימות סדירות(לא התמקדות בנשימות) חשיבות לכמות פעמי הביצוע ואם אינני טועה נעזרים במנטרה להגברת הריכוז ולצלילות המינד תודה על תיקון טעות

hary_i

New member
לא בכלל לא

אין חשיבות לנשימה סדירה. בדרך כלל הנשימה יורדת כתופעת לוואי אבל אין בכלל חשיבות. ולא משתמשים במנטרה להגברת הריכוז. במדיטציה אנחנו מנסים להפחית את הפעילות המחשבתית, ריכוז היא פעולת מחשבה מאומצת ולכן היא הפוכה לגמרי למטרה. כנ"ל גם התמקדות בנשימות, זוהי מחשבה ולכן הפוכה למטרה. כנ"ל גם מוסיקה שהרבה חושבים שעוזרת למדיטציה, נהפוך הוא, לא עוזרת כלל ולפעמים מפריעה.

18אבי

New member
hary אתה סותר רת עצמך.

איך אתה בדיוק מנסה להפחית את הפעילות המחשבתית ? כל זמן שאתה לא ב"מדיטציה" את ב"פעילות מחשבתית", כך שאיך בדיוק אתה נכנס ל"מדיטציה" אם אתה לא "עושה" כלום ? והנשימה בהלחט קשורה, הנשימה קשורה קשר ישיר למוח, ומעידה על רמת פעילות מוחית. נכון שכשאתה במדיטציה רמת הפעילות הנשימתית פחותת, מה שמעיד על רמת פעילות מוחית "עמוקה", אבל שוב איך מגיעים למדיטציה מבלי להיות בה מלכתחילה... ומזה לא לעשות כלום ? לא להיות מודע לעשיה ? אנא הסבר את עצמך. שבת שלום. אבי.

hary_i

New member
סתירה?

אין כלל סתירה. טכניקת המ"ט מלמדת אותך להפחית את הפעילות המחשבתית, איך בדיוק אתה "נכנס" לזה? בשביל זה צריך ללמוד את הטכניקה. הנשימה ארן קשורה קשר ישיר למוח ובאמת מעידה על רמת פעילות ובאמת רמת הפעילות הנשימתית פוחתת במדיטציה. דבר זה אינו אומר שצריך לשים לב לנשימה במדיטציה, נהפוך הוא. הרבה אנשים מכיוון שראו שהנשימה פוחתת במצבי מנוחה, חשבו שע"י הפחתה מלאכותית של הנשימה או ע"י תשומת לב לנשימה נגיע למצב של מנוחה. למה הדבר דומה? זה דומה לגנן שינסה לעשות גינה ירוקה ע"י צביעת כל עלה בנפרד בירוק הרי זה מגוחך, איך בכל זאת אנחנו עושים גינה ירוקה? ע"י השקאת השורש. כך גם במדיטציה עליך להגיע לשורש ואז גם הנשימה תפחת, כיצד תגיע לשורש? בשביל זה יש ללמוד את טכניקת המ"ט זה תהליך פשוט מאד אבל יחד עם זאת מאד מורכב להסבר. במ"ט אתה מקבל מנטרה המתאימה לך ומקבל את הטכניקה כיצד להשמשת בה זה לא סתם לחזור על מילה, הרבה אנשים ניסו לחזור על הרבה מילים כולל על מנטרות של מ"ט ולא הצליחו להגיע לדבר מעבר לכאב ראש... לכן חשוב ללמוד את זה אצל מורה מוסמך, זה דבר כל כך עדין שאסור להקל בו ראש.

18אבי

New member
מנטרה עדיין תהליך מחשבתי.

מנטרה לפי ההגדרה שאני מכיר היא: "מנטרה היא זו היכולה לשחרר מה"מינד". ובקשר לתוכן המנטרה, אני חייב לחלוק אליך. "מנטרה" יכולה להיות: הברה בודדת, מילה, משפט, או אפילו מספר גדול של משפטים. המאפיין לכולם הוא ה"וויברציה" שהן יוצרות. ויעלותן של המנטרות אינה תלוי אקסלוסיבית בזה שקיבלת אותה מ"מורה מוסמך", ישנם עוד מספר גורמים ותנאים. ובענין צביעת העלים, חלק ממה שאמרת נכון. הכרה שקטה תגרום באופן אוטמטי לנשימה שקטה יותר, אך, ישנו אך גדול מאד, כל התנאים המקדימים, נשימה, דימיון מודרך, לא נוצרו רק כדי לקיים את עצמם, אלא בגלל שהיה בהם צורך. לא כל אחד "חזק" מספיק כדי להיכנס כמוך למצב מדיטטיבי בערף עין... זה מזכיר לי את הויכוח החוזר על הצורך ליצור "דת אוניברסלית", דבר בלתי אפשרי בעליל. כשם שאנשים בחלקים שונים של העולם מדברים בשפות שונות, כך גם בנוגע לדברים אחרים, ביניהם שיטות מדיטציה...הכל תקף ונכון וההוכחה היא קיום הדברים, אחרי הכל, הכל ענין של היצע וביקוש...ויותר מזה אין דבר הקיים בעולם שאין בו צורך, את זה אתה בוודאי מקבל. כמו בענין הדתות ו"רק דרכי היא הנכונה" כבר אמרו שהדבר מעיד על "ראיה מצומצמת, ולא על ראיה רחבה, שהיא פעול יוצא של הימצאות במצב מדיטטיבי אמיתי... עלה והצלח. שבוע טוב. אבי.

KEiN

New member
ה´מנטרה´ שלי במצב דיי גרוע...

איך אני משפר אותה? המח שלי מסרב להשתחרר, הוא אוהב שליטה...

hary_i

New member
מנטרה

מנטרה אכן יכולה להיות צליל בודד או מספר צלילים הוויברציות מאד חשובות. מורה מוסמך יודע להתאים את הויברציות לתלמיד. לא צריך להיות "חזק" על מנת להכנס למדיטציה, זו החשיבות בללמוד את הטכניקה של השימוש במנטרה, בשביל זה גם כן צריך מורה הדבר אינו מסובך אבל מאד מורכב להסביר אותו.

|חיבנשמח לקבל עדכון אודות המדיטציה

אינני מתמחה במדיטציה זו כול ידיעותי הם מאתרי אינטרנט נפוצים וכמובן מהמאמר אודות המדיטציה הטרנסנדנטלית במאמרים בפורום זה נשמח לקבל עדכון תודה

yatsek bar aba

New member
תיקון טעויות בנוגע לויפאסנה

אני תלמיד ותיק של ויפאסנה כפי שמלמד ס.נ. גואינקה. קראתי את שנכתב ורציתי לתקן מספר טעויות: א. הויפאסנה אינה מתמקדת בנשימה אלא בעיקר בתחושות הגוף. ב. מתרגל הויפאסנה אינו מנסה "להסדיר" את הנשימה. להפך, ההוראות הן להתבונן ולא לנסות לשנות את הנשימה הטבעית והרגילה. ג. אין שום הנחיות כמעט בנוגע לתנוחה, מלבד לשבת בתנוחה נוחה ולהשתדל לשמור על גב זקוף (בכדי שלא להירדם אני מניח). מלבד זה, גם אני מצטרף להמלצה בנוגע לויפאסנה. פרטים נוספים תוכל למצוא באתר www.il.dhamma.org

אינקה

New member
../images/Emo20.gif גב זקוף

חיוני ל"מנוחה" של הגוף וההכרה (המיינד) בכך שהוא מאפשר זרימת מסרים תקינה דרך עמוד השידרה והפסקת המאמץ השרירי לתמיכה בשלד. כמובן שברמה אחרת זו "פתיחה" של ה"סושונה" - מעברי האנרגייה בגב (ואחרים) המאפשרת תפקוד תקין של הצ´אקרות ולבסוף עלייה של המודעות כלפי מעלה - "התעלות" מעל הגוף הפיסי, הנפשי וכו´.

frodo

New member
קראתי קצת חומר

והגעתי למסקנה שאני רוצה להתחיל... אני לא יודע איך לקרוא לזה, מדיטציה עם מנטרה אולי. אתם יכולים להפנות אותי למקום(עדיף באינטרנט) שיסביר ביתר פירוט על השיטה הזאת? כל מה שאני מוצא זה מקומות שמביאים הרבה טכניקות שונות של מדיטציה, אף אחת מהם לא בפירוט(חוץ מאחד אבל לא נראה לי שזה ממש מתאים לי... תודה ולילה טוב :)

תשובה

ראשית רוב האתרים הם עסקיים כשמם כן הם הם מסבירים בפירוט רב אודות המהות של המדיטציה כמו הוקמה לפני 2500 שנים וכו´ וכו´ אין המטרה של אתרים אלו ללמד אותך באמצעות האינטרנט אלה למשוך אותך או לעניין אותך /לצבירת ידע בסיסי שזה הגיוני באתרים אלו וברבים אחרים ניתן לעבור את הקורסים השונים בשיטות השונות המליץ לך בכול זאת כמה שיטות להתוודע אל עולם המדיטציות ראשית ספרים ישנם ספרים ממש טובים המסבירים בצורה נהדרת אודות המדיטציות השונות והמחיר בד"כ זול כ-50 שקלים שנית ישנם אינני יודע להגדיר נכון מסיבות של חברים שמארגנים אנשים למדוט יחדיו גם זו שיטה להיכנס ולהכיר גם את המדיטציות וגם אנשים שיכולו לעזור לך להמשיך להתוודע ושלישית כמובן קורסים שונים המתחילים ממחיר חינם עד מחיר אסטרונומי של 7630 תבחר לך את השיטה שנוחה לך ואם כול זה לא עזר אני ממליץ לך בכדיי לקבל את כול הקישורים על מה שדיברתי מהאתר בקישור שיופיע כאן בהצלחה

למעלה