שלום לכולם

אינקה

New member
../images/Emo20.gif קיום התודעה הפרטית

תמיד יהיה יחסי. מרגע שקיימת פרטיות נוצרת גם מערכת פרשנות, זאת מתוך נסיון "לתפוס" אשר נמצא מעבר לגבולות הפרטיות תוך שימוש באנרגייה המוגבלת (בשל ההפרדה) העומדת לרשותה. מכאן הדרך קצרה למצבינו העכשוי המבולבל ומלא הסתירות. קיומה של התודעה הפרטית בתוך המוחלט אכן מהווה סתירה. הסתירה מיושבת באופן חוויתי ובמלואה כאשר נחווית ה"אמת" שבמוחלט. מודל ה"מערבולת" בים התודעה האינסופי מסביר פרדוקס זה שכלית, ויחסית באופן משביע רצון: בשל אשליית התנועה הפנימית במוחלט, תנועה זו נראית בעיני עצמה כ"נפרדת" למרות שאינה שונה מכל אשר סביבה. תנועה זו היא כמובן המחשבה (תנועה בתודעה), על כן בעצירת המחשבה מושגת "עצירת העולם" והתמזגות במוחלט.

L i z a r d

New member
וזה אומר שאפשר למות בשקט,

בלי לפספס את ההתמזגות במוחלט תוך מודעות מוחלטת? אני לא רואה קשר ישיר.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif זה אומר שכל עוד התודעה הפרטית

נאחזת בכוח בפרטיותה, חווית ההתמזגות המלאה תהיה מבחינתה "מוות" - ולכן יתרחש "פיספוס" מתוך הבהלה. כאשר התודעה הפרטית מניחה לפרטיותה מתוך הבנת אחדותה עם הכל - חווית ההתמזגות היא אושר והוויה טהורה.
יש כאן מצב פראדוקסלי: כדי לא לפספס עליך להניח לעצמך ולא לדאוג אם תפספס או לא. מצד שני אין עליך להתעצל ב"לחימה" בחשיבות העצמית (הפרטיות) אחרת תפספס מתוך עצלנות. המטרה היא להגיע לאיזון וירטואוזי של הפרטיות ואי הפרטיות, דאגה ואי דאגה עד הרגע המכריע בו עלייך להרפות מבלי להרפות: ז"א להרפות באופן מוחלט, אך תוך מודעות מוחלטת. באותו הרגע אותה המודעות המוחלטת היא היא הקשב השלישי.
אותו הלך רוח של "הרפייה תוך מודעות" הוא עצמו ה"שביל שיש לו לב" עליו נסובה כל דרך הלוחמים, ובעצם כל הדרכים כולן.

אז אדם נמצא בקשב השלישי ..

כשהוא לא רק מכיר את "רעיון" האחדות ומבין אותו אלא מגיע לרמת הארה כזאת שהוא חי אותו?

KEiN

New member
למה יש לי תחושה שזה לא הכי כיף

ואפילו קצת משעמם...

אינקה

New member
../images/Emo20.gif כן, להיות חופשי ומאושר זה משעמם

תן לי קצת אקשן, קצת סיבוכים רגשיים, קצת אכזבות, מחלות, מלחמות, כאבים, אי הבנות, דיכאון, משברים, ותחושה שאני מתקדם או נסוג לאן שהוא... ורצוי הרבה מזה. אז יהיה לי כייף באמת!

KEiN

New member
אין צורך בציניות...

אני רק אומר שרובינו לא מוכנים עדיין לשיעמום טוטאלי, כולל אני. למרות שעם הוא יכפה עליי חס וחלילה, אני לא יביע כל התנגדות.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אל דרגה, שום דבר לא יכפה עליך

פשוט עם תגיע לשם ותהיה משועמם תיזרק חזרה ל"מציאות" כלשהי. או "תיאכל" על ידי הנשר.

KEiN

New member
אה ../images/Emo70.gif זה לא נורא כלכך..... ../images/Emo6.gif

L i z a r d

New member
למעשה זהו שינוי מהותי בהוויה

האנרגטית, שמתבטאת גם בקיום הפיסי. זה דיי רחוק מעניין של הבנה שכלית ולכן כבר כתבתי שניסיון להסביר יותר מדי ולתאר במילים לא יועילו במיוחד - אך כמובן שאפשר לדון בעניין.

תודה לכולם לכולם על התגובות

אני חושבת שהבנתי במה מדובר.. מסתבר שהמושג של הקשב השלישי כבר מוכר לי, רק לא ידעתי שזה שמו.. ואם אני לא טועה אין לנו מה לדאוג כרגע בקשר לשעמום טוטאלי כי אנחנו עדיין לא מפותחים מספיק מבחינה אוולוציונית כדי להגיע לקשב השלישי במלוא המובן שלו, כי ההארה שבעניין כל כך חזקה ורבת עוצמה שאנחנו פשוט נשתגע...

KEiN

New member
../images/Emo12.gif ../images/Emo35.gif אבולו-מה? ../images/Emo35.gif ../images/Emo1.gif

אופסי.. אוולוציוני=אבולוציוני..

אני לא מציבה את מה שאמרתי בתור עובדה.. זה חלק ממערכת האמונות ההולכת וניבנית שלי שהמין האנושי עדיין לא התפתח מספיק כדי להגיע לרמה כזאת של הערה ולא לצאת מדעתו.. לדעתי זה יקח כמה דורות/גלגולים או אולי כמה עשרות.. אבל זו רק דעתי האישית.. אולי מחר אני אגלה שאני טועה.. מי יודע? :)

KEiN

New member
נראה לי שפספסת את הנק´

אלו שמגיעים להארה, הם לא באמת משתגעים, הם פשוט מגיעים להארה. לאיש מין השורה זה אכן יראה כמו איזה משוגע- אבל איש מן השורה הוא איש מן השורה, ואיש מואר זה משהו אחר... המשיכי לחקור אחר דברים מוזרים! זה כיף! ואגב....

טוב ששאלת!

דווקא מתחשק לי להסביר מה זה הקשב הראשון, השני והשלישי. הקשב הראשון זה מה שאנחנו עושים עכשיו - היכולת לארגן את הנתונים שסביבנו לכלל "עולם" מוכר ולפעול בתוכו. הקשב השני זה פיתוח של הקשב הראשון - היכולת לארגן את הנתונים שסביבנו לכלל "עולם" נוסף, אחר, שונה, אך בעל-תועלת ובעל אפשרויות פעולה שאינן פחותות. הקשב השלישי זה משהו שאינני יכול להבין כלל. וגם את לא. אבל מדובר במשהו שכולל כל תא ותא בגוף שלי, בכל הגופים שלי.

למעלה