שלום לכולם

BrEt HaRt 4eVeR

New member
שלום לכולם

אני מעוניין ללמוד משהו שלא יעזור לי רק להתגונן, אלא גם לתקוף. זה לא כמו בסרטים שאני לא רוצה לריב אלא רק להגן על עצמי אם אותקף, אלא ללמוד משהו שייתן לי מספיק כלים לתקוף ראשון ערסים וכאלה אם זה יגיע למצב כזה
אני מאשדוד, אז אשמח שזה יהיה באחד ממכוני הכושר רק פה בעיר, לא מחוץ
תודה רבה

אמונויות לחימה למינהן

חד"כ במקרה זה לא יעזור לך. חד"כ יכול לפתח לך כוח, כוח מתרפץ ולעזור בטכניקה/לבנות מסת שריר וכדומה. ללמוד לתקוף ולהגן על עצמך זה סיפור אחר לגמרי.

BrEt HaRt 4eVeR

New member
לגבי חד"כ אני יודע שזה מפתח את כל זה...

פשוט התכוונתי האם יש קורס שאתם יודעים עליו שמתקיים באחד מחדרי הכושר בעיר פה...
[הבעיה היא שאני לא מכיר הרבה סוגי אומניות לחימה, ומה שאני כן מכיר וחיפשתי מידע, כתוב שזה בעיקר להתגוננות ומלמד הגנה, ולא ממש רשום משהו על תקיפה ממשית שלי את היריב (כלומר אם אני רוצה לתקוף אותו ראשון ולא להתגונן. זה מאוד מאוד חשוב לי)
תודה

Wing Chan

New member
קצת סדר

- קודם כול כי ראיתי שהזכרת "קורס", אז: תתרחק מכול ה-"קורסים" למיניהם. אלו של שבוע דינם כשל אלו של חודשיים. אותו דבר ובזבוז מוחלט של הכסף ושל הזמן שלך.
אין בנאדם אחד שיעבור "קורס" שכזה וידע להגן על עצמו.
הגנה עצמית\אומנויות לחימה זה משהו שלוקח הרבה זמן לשלוט בו, זה משהו שדורש הרבה זמן והרבה השקעה (אימון פעם בשבוע הוא נחמד, אבל אם לא תתאמן יום-יום עם עצמך, אתה תשתרך מאחורה) עצמית, החל מלמידת עקרונות של לחימה, חיזוק פיזי של הגוף ועד הטכניקות עצמן. את הדברים האלה אי אפשר ללמוד בכול מיני קורסים מזורזים והם לא באמת נותנים משהו.
באותה נשימה - תתרחק מיוטיוב וסרטוני DVD לימודיים וכאלה, כי בלתי אפשרי ללמוד מסרטונים. אין מי שיראה אותך, אין מי שיתקן אותך, אין מי שיעיר לך, אין מי שיעביר אותך הלאה כשצריך.
בשלב מאוחר יותר, כשיש לך רקע וניסיון, הם יכולים לעזור כי תבין יותר מה מבצעים שם.

- אתה לא מכיר - זה לא אומר שאין. בישראל יש לא מעט מורים, עם לא מעט שיטות לחימה שונות.
בקר בפורום "אומנויות לחימה", יש להם אפילו איזשהו "מדריך" למתאמן המתחיל, בעניין של מה לבחור ואיך.
הצעה אישית: מרגע שכן מצאת משהו, השיטה עצמה כבר לא ממש משנה, אם יש לך חיבור אל המורה עצמו.

- אל תתבלבל. אומנויות לחימה פירושן, בין השאר, "תקיפה ממשית". בכול זאת, אחרת לא היו קוראים לזה לחימה.
מבחינת "לתקוף ראשון" וכדומה - אל תתעסק בזה כרגע. את הדברים האלה לומדים עם הזמן, עם המורה, עם הקבוצה, ועם ההיגיון הבריא ולמידה מסיטואציות.
אין דבר כזה "ולא להתגונן". זה בא ביחד. אתה תלמד איך לפעול באופן סימולטני - לתקוף ולהגן.
אין לך ניסיון כרגע, אתה ממש לא במצב של קריאת המצב בשטח בזמן אמת ואתה לא תצליח לזהות מתי בנאדם מולך סתם מנפח את החזה כדי להראות איזה אכבר גבר הוא מול החבר'ה ומתי הוא באמת יוציא מכה.
אל תתעסק בדברים האלה כרגע בכלל כי זה לא רלוונטי.

BrEt HaRt 4eVeR

New member
תודה לך על התשובה המפורטת

באמת עשית לי קצת סדר בראש.
אשמח אם תוכל להמליץ לי בפרטי על סוג מסוים של אומנות לחימה ובכלל לקבל ממך עוד מידע.
תודה רבה

Wing Chan

New member
זה לא משנה איזה "סוג" (לדעתי, יש אחרים בעלי

דעות אחרות), מרגע שאתה מתמיד ומרגע שיש לך חיבור עם המורה\בית ספר\קבוצה.
את זה מגלים רק בדרך אחת:
1. תברר על בתי ספר לאומנויות לחימה באזור שלך. אם אתה נתקע, שאל בפורום "אומנויות לחימה" כאן בתפוז, הם יוכלו להכווין אותך לדברים באזור שלך. תעשה רשימה אפילו.
2. תתקשר, תברר מתי אפשר לבוא להסתכל על שיעור ומתי אפשר לבוא לשיעור ניסיון (לרוב הוא יהיה ללא תשלום, לפעמים עם תשלום סמלי, תלוי במורה בעיקר - אבל זה לא צריך להשפיע על ההחלטה שלך).
3. אחרי שראית שניים, שלושה, שבעה... תחשוב למה מהם הכי התחברת - למורה, למהלך השיעור, לדברים שנעשו בשיעור, לגישה...

וזהו.

אתה נכנס לתחום ענק (שהייתי בו קרוב ל-10 שנים, כרגע בהפסקה) שהלימוד בו לעולם לא נגמר ושאם תתמיד, ישפיע לך לטובה על כול תחומי החיים (ולא רק הפן הפיזי של לחימה) בקבלת החלטות והתמודדות עם סיטואציות.
מה גם, שאתה תדע לשלוט בעצמך הרבה יותר טוב.

בהצלחה

swelli

New member
מעניין אותי ההחלטות והסיטואציות שהושפעו לך..

אני חושב שאצלי ההחלטות שהושפעו הן לא ללכת מכות אם זה לא עניין של חיים או מוות..
התאמנתי באיגרוף תאילנדי 6 שנים, לפני שידעתי להוציא אגרוף, פינטזתי איך הראשון שמעצבן אותי ברחוב ואני יודע כבר משהו, חוטף.
אחרי שכבר הייתי חזק בעניינים, הבנתי עד כמה המצב רגיש, וזה שאני מתאמן 6 שנים ותותח באימונים, יכול להיגמר בשניה ברחוב.. גם לרעתי..
אז נהייתי הרבה יותר מאופק, בטח במחשבות של "לתקוף ערס" וכדומה..
דווקא בג'יג'יצו ברזילאי שאני עושה קרוב ל 3 שנים, אין את הקטע הזה של "אם יתקפו אותי מה אעשה".. פה זו אומנות שגורמת לי לחזור הביתה אחרי אימון ולחשוב איך לא עשיתי ככה ואיך קיבלתי הכנעה..

Wing Chan

New member
צודק לחלוטין

אני דווקא לא פנטזתי על להכות אנשים, לא יודע למה...
כמובן שכיום אתה חוזר מאימון וחושב למה כך או למה לא אחרת, אבל, וזה אבל גדול - זה קורה לך בגלל שאתה כבר מנוסה בעניין, אתה לא תלמיד מתחיל שסתם מתפרע, אין לך שום דחף להראות מה אתה יודע.

המצב ברחוב (איזה רחוב? רחוב שהוא בישראל כמעט לא ריאלי של מול בנאדם אחד? או סיטואציה ריאלית הרבה יותר של התמודדות מול 2-3 בו זמנית? הרי רחוב הוא לא זירה ובזירה אין בלוק לתוך הפרצוף או סכין אל תוך הצלעות... אלו גם שאלות שבנאדם ברמה שלך צריך להתמודד איתן, גם אני מתמודד איתן, אבל אתה כיום יודע להתמודד עם השאלות האלה ולנסות לענות עליהן כי אתה כבר בעל נסיון, פותח ההודעה לא...) יכול להיגמר במאית שנייה וזכור לי היטב מקרה מנעוריי (בכ"ז לא לפני הרבה זמן) שמתאמן חגורה חומה בקיוקושין שלקח מקום ראשון בתחרות אזורית, בנאדם "סוס" לחלוטין ומהיר כמו שד - אכל מכה אחת שהורידה אותו לקרקע מאיזה פישר אחד ברמזור שהחליט להוציא עליו זעם.

מחזק את ההודעה שלך.

הלוואי והיה לי זמן לעשות קצת BJJ
כולי קנאה פה!

swelli

New member
.. אז תתחיל..!

ה BJJ זה משהו אחר..
כשהתאמנתי בתאילנדי וראיתי BJJ, זה היה כל כך גייז..
מגעיל, זיעה של גבר נדבקת עלייך, מטפטפת עלייך.
בקיצור, אם היית אומר לי שגם אני אכנס לזה, הייתי צוחק.
בסופו של דבר עשיתי סוויץ', ואני נהנה בכל אימון, גם באימונים שאני חוטף מכות..

בשביל לתקוף ערסים צריך חגורה שחורה לבנה

זה דן מעבר חציה.

בקיצור, אל תחשוב על זה בכלל. בעיקר לא לפני שיש לך לפחות 3 שנים של אימון. וגם אז עדיף שלא.

ואני חושב ש:
"ללמוד משהו שייתן לי מספיק כלים לתקוף ראשון ערסים וכאלה"
זה כרגע לא חוקי.

למעלה