שלום לכולם

sivan12316

New member
שלום לכולם

אשמח לעזרתם הקטנה.

אני מתעניינת בלימודי תואר שני בפסיכולוגיה בארה"ב. אני תוהה קודם כל, במידה ואני מתחילה את התהליך ונרשמת בדצמבר, זה אפשרי להתחיל את הלימודים כבר שנה הבאה? או שמבחינת אישורים, ויזות וכו' זה לא באמת יסתדר.

מעבר לזה, האם מישהו מכיר את התהליך או שמע, עד כמה הסיכוי להתקבל הוא גבוה?

בנתיים ניגשתי רק למבחן אחד gre subject וקיבלתי ציון סביר (לא הכי גבוה שאפשר), אך יש לי עוד את מבחן ה- GRE וה-TOFEL לגשת אליהם בתקווה שאלו יהיו גבוהים יותר.

האם זה מאפשר קבלה? או שבכל מקרה ה-gre subject משפיע יותר?

התלבטתי גם לגבי לימודים באנגליה, אבל שם נראה לי שהלימודים הרבה יותר יקרים ויותר קשים לקבלה...

תודה,

aynatk

New member
הרשמה

אם את נרשמת בדצמבר ומתקבלת, את בוודאות מתחילה שנה הבאה אלה אם כן את תבקשי ויאשרו לך דחיה לעוד שנה.
אבל בגדול הרשמה היא לשנה הבאה.

Philip Jr

New member
מכיוון שמרבית התארים בפסיכולוגיה הם לדוקטורט

אני תוהה לאיזה תואר שני בדיוק את מתכוונת להירשם, ובאיזה מוסד/מוסדות.

אגב אני דוקטורנט לפסיכולוגיה.

sivan12316

New member
האמת

שראיתי שיש מספר מקומות מועטים אבל יש שמלמדים תואר שני ולא רק דוקטורט.
אני מתעניינת יותר בכיוון של קליפורניה, שם ראיתי שיש מספר מקומות ...

יש המלצות מהניסיון שלך לגבי מקומות כלשהן? ולגבי השאלה שלי לגבי המסחני קבלה ( בתחילת השרשור)

Philip Jr

New member
תשובות

א. קליפורניה מדינה עצומה, הסתכלת על מוסדות ספציפיים?

ב. לא הזכרת באיזה תואר שני את מעוניינת.. באיזה תת-תחום?

ג. לשאלתך על מבחני הקבלה, לרוב דווקא ה - GRE הכללי יותר חשוב, ולא כל המוסדות בכלל דורשים את ה - GRE הנושאי. ה - TOEFL הוא מבחן סף, וציון גבוה במיוחד לא יתרום לסיכוייך להתקבל. לגבי "האם זה מאפשר קבלה" - אני לא ממש מבין את השאלה.. בלי פרטים נוספים על התארים והמוסדות הספציפיים שאת מסתכלת עליהם לא ניתן לענות.

sivan12316

New member
תודה על העזרה, אחדד את שאלותיי

א. מבחינת מוסדות ראיתי 2 מקומות שהייתי בעיקר שמחה ללמוד בהם , ואני חושבת שהם המטרה העיקרית שלי: San Francisco state university ו- Santa clara university
באופן כללי, מעדיפה לנסות למצוא במקום זה, על מנת שלבן זוג השלי תהיה יכולת למצוא עבודה באזור הזה (היי-טק).

ב. מבחינת תחום, אני חותרת לקלינית.

tomersbar

New member
כמה הערות

האם יצא לך במקרה להסתכל על אוניברסיטאות נוספות? יש מקומות נוספי בקליפורניה חוץ מהסיליקון וואלי שבהם יש הייטק, למשל מקומות שכוחי אל כמו סאן דייגו, אורנג' קאונטי ואפילו לוס אנג'לס.

אם את מתעקשת על אזור הסיליקון וואלי, יש עוד אוניברסיטה שאפילו יותר קרובה כמו san jose state uni

http://en.wikipedia.org/wiki/California_State_University

http://en.wikipedia.org/wiki/University_of_California

dixieflatline

New member
קחי בחשבון את עניין המלגות

תארים שניים בארה"ב לרוב לא מלווים במלגות (בניגוד למסלולים לדוקטורט, שכמעט תמיד כוללים מלגות), ועלות הלימודים גבוהה מאוד בלי מלגה. כמו כן, הייתי מציע לפרוס רשת קצת רחבה יותר מ-2 מוסדות, התחרות קשה מאוד ויש מספיק מוסדות טובים (בטח שבטח בקליפורניה). לא הייתי מגיש לפחות מ-4-5 מוסדות, אבל לשיקולך...

sivan12316

New member
כמובן

שאני אגיש ליותר, אין ספק. אם כבר אני משקיעה מאמצים אני מעדיפה להתקבל לכל מקום שיקחו אותי (בהנחה שהוא טוב).

ההעדפה שלי היא יותר באזור הזה בעיקרון, אבל כבר למדתי שהעדפה לחוד ומציאות לחוד.

עד כמה באמת הסבירות לקבל מלגה לדוקטורט לסטודנט זר היא גבוהה?

אני דיי מתבססת על עניין מלגות, אחרת גם אם אתקבל לא אוכל ללמוד שם

dixieflatline

New member
לדוקטורט הסבירות היא דווקא גבוהה

לתואר שני הסבירות היא די אפסית (ולרוב יהיה מדובר במלגה חיצונית).

מבחינת איכות המוסדות - זה משתנה מתחום לתחום, כך שאי אפשר לתת הכללות, אבל אני חושב שבקליפורניה רבתי תוכלי למצוא לא מעט מוסדות שעומדים בדרישות. המלצתי היא להיכנס לדפים הספציפים של התוכניות שמעניינות אותך בכל מוסד ומשם להתחיל את הסינון.

אפרופו לגבי בעלך- קחי בחשבון שאלא אם כן תקבלי ויזת J2 הוא לא יוכל לעבוד ללא הרבה רצון טוב ועניין מהמעסיק.

tomersbar

New member
כדאי להחליט

למה את מכוונת בשלב מוקדם - תואר שני או דוקטורט. לשניהם דרישות דומות אך שונות, וגם שקל יותר להתקבל לתואר שני, אבל לרוב זה יהיה ללא מלגה.

בחירת אוניברסיטאות לדוקטורט זה גם תהליך יותר סבוך, שמבוסס על תחומי עניין למחקר, פרופסורים שאיתם את מעוניינת לעבוד, דרישות קבלה, מכתבי המלצה, ניסיון מחקרי וכו'.

sivan12316

New member
הבנתי...

בהחלט הרבה החלטות יש לעשות כרגע...

אני מעדיפה דוקטורט, אם כי החשש היחידי שלי היה להתחייב לזמן מאוד ממושך בארה"ב.

אם לבעלי יש דרכון בריטי והוא אינו זקוק לויזה לארה"ב , הוא יכול לעבוד בה שהוא רוצה ללא הגבלה?

tomersbar

New member
דרכון בריטי

לא עוזר לצורך עבודה (חוקית) בארה"ב. צריך ויזת עבודה בארה"ב. אבל יש תקווה - קיימת ויזה J2 שנותנת אפשרות לבני זוג של סטודנטים עם ויזת J1 לעבוד בארה"ב.

d a p h n a

New member
רק להדגיש

קודם כל, דרכון בריטי לא מאפשר כלל עבודה בארה"ב כלעצמו. הוא חייב בויזת עבודה רגילה בדיוק כמו דרכון ישראלי.

מעבר לכך, על דרכון בריטי אפשר להכנס לארה"ב בלי ויזה אך ורק לתקופה של שלושה חודשים ללא אפשרות להארכה.

Philip Jr

New member
פסיכולוגיה קלינית בארה״ב

זה בהכרח אומר דוקטורט, PhD מחקרי או PsyD מעשי-טיפולי. הבעיה במסלולים הלא מחקריים זה שאין מימון טוב, וזה משליך גם על דברים כמו הויזה שתקבלו. בכל מקרה זה לא תואר שני, ואם האורך של דוקטורט מטריד אותך זו בעיה..

לסיום המוסדות שציינת לא רעים, אבל הם בטח לא המובילים בקליפורניה, או טובים במיוחד.

הרבה דברים לשקול, וזה מאד חשוב שתעשי זאת.

Philip Jr

New member
אבהיר אגב לגבי קלינית

כדי להיות מוסמך כפסיכולוג קליני בארה"ב צריך דוקטורט. התוכנית הקלינית ב - SFSU למשל זה רק תואר שני, וממנו אפשר להגיע להיות Marriage and Family therapist, MFT, וגם זה רק לאחר שעות לימוד נוספות והתמחות. אם תחזרו לארץ גם תצטרכי לבטח השלמות וכמובן התמחות.

בדומה לארץ, להיות מטפל אפשר בכל מיני דרכים, למשל מטפל באמצעות בעלי-חיים, ביבליותרפיה, עובד סוציאלי וכדומה. אבל - פסיכולוג קליני אפשר להיות רק עם דוקטורט.

sivan12316

New member
עכשיו שהבהרתם לי את נושא התואר השני והמלגות

החלטתי שאני אלך על עניין הדוקטורט.
היות ואני מעוניינת בדוקטורט טיפולי- מעשי , האם יש מקומות שאתה ממליץ יותר? או מקומות שיש יותר סיכוי לקבל עבורם מלגה?

התחום המחקרי מאוד מעניין אותי , והייתי רוצה לשלב בטיפולי גם מחקר- האם זה אפשרי?

חוצמזה, עדיין לא אמרתי,

אבל תודה לכולם על האינפורמציה!
זה לא מובן מאליו שכולם חולקים מידע ועוזרים!

Philip Jr

New member
אחזור על ההבדלים העיקריים

בין שני סוגי התוכניות לדוקטורט בפסיכולוגיה קלינית:

1. PhD בפסיכולוגיה קלינית - תואר מחקרי באופיו אבל עם התנסות מעשית ולרוב גם התמחות שאחריה ניתן לטפל באותה המדינה. 5 שנים לפחות בימינו. כל מי שמתקבל מקבל מימון מהאוניברסיטה. אם את נשואה בעלך יוכל לקבל ויזת J-2 ואז גם להוציא אישור עבודה.

2. PsyD בפסיכולוגיה קלינית - תואר מעשי-טיפולי, קצת יותר קצר ומתמקד בעיקר בלימודים והתנסות כמטפלת + התמחות. בסיום התואר וההתמחות ניתן לטפל, אבל לא תקבלי משרה באקדמיה כפי הנראה. מי שמתקבל לא מקבל מימון מהאוניברסיטה, ולכן בין השאר כנראה יהיה על ויזת F, ובעלך לא יוכל לקבל אישור עבודה.

sivan12316

New member
PhD

תודה על האינפורמציה!!!

אני הולכת על אופציית PhD. גם משלב את המחקר שמאוד מעניין אותי וגם יש התנסות- זה מעולה.

יש המלצות על אוניברסיטאות?

Philip Jr

New member
תשובה

ככלי מאד ראשוני לבחירת מוסדות אפשר להשתמש באתרי הדירוג השונים, יש קישורים בפורום או פשוט תחפשי graduate school ranking או חיפוש ספציפי לפסיכולוגיה.

אבל - בדוקטורט מחקרי הרעיון הוא להגיש למחלקות בהן יש תחומי מחקר שמשיקים לתחומי העניין שלך, ומנחים פוטנציאליים שתוכלי לעבוד איתם. לכן, תצטרכי לעבור בין האתרים של המחלקות ולקרוא קצת על המעבדות שיש שם ומה מושך אותך. יתרה מזאת, חלק גדול מסיכויי הקבלה שלך קשור בהתאמה שלך למחלקה ולמנחה איתה/איתו תעבדי.

למעלה