שלום לכולם

A לוןA

New member
זו שפיטה שאני מתקשה לקבל

היא חיה בקשר קשה, ולו רק בגלל העובדה שהיא חשה בו מצוקה.
אני בכלל לא בטוח שהקשר מתעלל, או מסוכן.
זה קשר חסר תקשורת, שמבטל אותה ואת רצונותיה. אבל אם זו הבחירה שלה, וזה נעשה בצורה בטוחה שפויה ובהסכמה - מה ההתעללות פה?

(בלי קשר, מעצם העובדה שהקשר גורם לה קושי רב מאוד שהיא לא יכולה לחלוק איתו, כאב פיזי שמעל ליכולותיה ותלותיות רבה מאוד- הקשר לא בריא לטעמי והיא חייבת לצאת ממנו- אבל זה לא עושה אותו מתעלל.)

אנחנו גם לא באמת מכירים את הנתונים

האמנם שפויה? האמנם בהסכמה מלאה?
היא כתבה כאן שהיא רוצה לעזוב.
כאב פיזי שמעל ליכולותיה=התעללות (לפחות בעיניי).
ביטול האשה ורצונותיה=התעללות.
נשמע שגם אם היא לא תהיה כאן הסכמה - הוא ימשיך בשלו. וזאת כבר בהחלט התעללות, נפשית ו/או פיזית.
אבל שוב - זה הכל אם ואם ואם - אנחנו לא באמת יודעים שום דבר.
השורה התחתונה היא מה שכתבת - "הקשר לא בריא לטעמי והיא חייבת לצאת ממנו".
לגמרי!

A לוןA

New member
זה ויכוח

שאפשר להגיד אותו על המון דברים
האם אדם הנותן לאדם אחר להכאיב לו, לרתק אותו בלי לזוז, גוזל ממנו את יכולת הדיבור ובסוף עוד מודה לו הוא שפוי? (ואני מדבר על מי שהולך לרופא שיניים, לא דווקא על בדסמ...)
מאחר ו-
1. היא לא דיווחה על שום דבר שאינו בטוח, ההנחה היא שלא קרה דבר כזה.
2. היא נשמעת הגיונית וקוהרנטית- ולכן שפויה
3. היא לא דיווחה על שום אי הסכמה- להיפך, בכל מה שהיא סיפרה יש הסכמה שלמה

אז אני מניח שה-SSC מתקיים פה.

זה שאת לא מוכנה שמישהו יבטל את רצונותייך ולכן אם מישהו היה עושה לך את זה זה היה נחשב בעינייך התעללות- לא עושה את זה באמת כזו לגביה.
מישהו אחר לא יהיה מוכן לקבל ספנקים בישבן, זה לא אומר שמתעללים בך.
להניח ש א ם תישלל ההסכמה הוא ב ט ו ח ימשיך בשלו- זו הנחה ככ מרחיקת לכת, שאי אפשר אפילו למדוד אותה- ובטח לא לקבוע התעללות על פיה.

(במאמר מוסגר- כמו שלא כל מה שכשר הוא גם בריא או טעים, כך לא כל מה שSSC הוא בריא ונכון. הוא פשוט לא מתעלל)

בתיאוריה אתה צודק.

אבל...
א. מה לגבי הכאב שהוא מעבר ליכולותיה?
ב. אני גם לא לגמרי מסכימה עם סעיף 2 שלך, למען האמת, אבל זאת רק דעתי.
ג. גם נשים מוכות "בוחרות" ו"מסכימות" להישאר בקשר, מכל מיני סיבות, בגלל לחץ פסיכולוגי, כי אין להן לאן ללכת, בגלל הילדים, בגלל הכלכלה, מה לא...
בפועל, אנשים רבים נשארים בקשרים לא בריאים שרעים להם בהסכמה מוחלטת. זה שזה בהסכמה לא תמיד הופך את זה לתקין. לפעמים זאת הסכמה בלית ברירה, ומכל מה שהיא כותבת כאן - אם זה אמיתי - זה נראה לי מקרה כזה.

Dan_Kap_

Active member
נראה לי דיון מיותר

הדיון האם מישהו אמיתי או לא קצת מצחיק בפורום ברשת.

לגבי האם יש במערכת יחסים זו ניצול או פגיעה, יש רק מומחית אחת לנושא.
כל שאר האנשים כאן בפורום הם בגדר מנחשים מנקודת מבטם.. .

מסכימה שהוא מיותר. הוא לא היה נפתח לולא

ה"אל תיכנסי לזה" שהיא תקעה פה שוב ושוב, בין אם היא אמיתית או לא.
זה שמישהי בקשר לא בריא/גרוע/וכו' - לא אומר שאחרים לא צריכים להיכנס לזוגיות, תהא זו זוגיות ונילית, שוקלדית, רום צימוקים או כל דבר אחר

לגבי אם מישהו אמיתי או לא - העובדות היא שרובנו אכן אנשים אמיתיים מאחורי המקלדת בסופו של דבר
אבל נו - זה באמת לא רלוונטי, מודה.

מ אוהבת

New member
היי שפחה

אצליך זה שונה .... קראתי את הבלוג שלך וכל מה שכתבת כאן
לא ניראה לי שזה היחסיים הנכונים של BDSM לי ניראה שבעליך אם כל הכבוד הוא בן אלים שזקוק לטיפול פסיכולוגי
זה לא בקטע של להעליב אותך אלא לעזור
אחותי היא פסיכולוגית אני יכולה להפנות אותך אליה למרות שאת רחוקה אתן יכולות להיתכתב
אין סיבה שתיסבלי ככה את אשה אם רצונות אם רגשות ....
ניראה שהוא מחק אותך ואת רהיט בישבילו ....
מקווה שלא נעלבת אבל זה ממש מעצבן לקרוא את כל הדברים שהוא עושה לך
בא לי לקשור אותו ולהצליף בו עד שתצא נישמתו
אני אשלח לך בפרטי את מספר הטלפון שלה היא ממש מקסימה ועדינה
מקווה שעזרתי לך

gidionline80

New member
מאוהבת

מילא שאת מגלה בורות וחוסר טאקט מה זו ההתנשאות הזו מי ביקש ממך טלפון של פסיכולוג. היא ילדה גדולה (אמנם טרול אבל גדול) ויש מקום גם לדעה שלה.
אין כזה דבר יחסים "נכונים" כל אחד מגבש לעצמו אחרי הרבה התנסויות שונות את ה"נכון" לו.
ולהפוך פרטנרית לרהיט זה פטיש די שכיח.
לגבי מה שהצגת, יש לך כמה אופציות כי לכל דבר יש מחיר.
להפרד ולממש את מה שאת אוהבת,
לממש את מה שאת אוהבת בלעדיו בידיעתו או שלא בידיעתו עם פרטנרים אחרים
לא לממש את מה שאת אוהבת ולהיות מתוסכלת מינית כל חייך
להפוך אותו לפרטנר זה חסר טעם כשזה בכלל לא בסיסטם שלו.

Dan_Kap_

Active member
הרעיון מאחורי ההפניה לפרק הזה במסכת נדרים

הוא שיש הרבה יותר מקול אחד וידיעה אחת ביהדות, שלא בהכרח הקול הפוריטני) שהוא בעיני בכלל מנהג גויים ( הוא הקול המוחלט והמחליט.

הבחירה לאיזה קול לשמוע נמצאת בידיים של כל אדם מאמין, כפי שנאמר "עשה לך רב"...

ניתן למצוא קריאות בטקסט זה שמתירות לבעל לעשות באשתו ככל העולה על רוחו מבחינה מינית וניתן למצוא באמירה של" מה אעשה בתי ותורה התירתהו" קול של מחאה על מה שאיננו נעשה בהסכמה של בני הזוג.

לפעמים מאחורי הבחירה באיסורים מסוימים ניתן למצוא חששות, פחדים, חרדות.

שיחה פתוחה ביניכם יכולה לעזור לגשר על חלק מהפערים.

) ממה שקראתי כאן, נשמע שהרבה מסתובב סביב הפנטזיות שלך. אם זה המצב, נסי לגלות מהן הפנטזיות שלו. יתכן שתמצאו מנה משותף או סידור אחר שישפר ויעשיר את החוויות והאינטימיות שלכם.

בהצלחה!

A לוןA

New member
כן, אבל...

(בהמשך למדרש)
אמנם במדרש מופיע קול מחאה דקה (מאוד) נגד מה שנעשה שלא בהסכמה, אבל מיד אחר כך מופיע הסיפור הבא:
אשה הגיעה לרבי וטענה- בעלי רוצה לשגלי באנאלי!! ענה לה- ובמה זה שונה מדג?
כך שהמחאה דקה מאוד כנגד, ההלכה ברורה ומתירה לבעל לעשות באשתו ככל העולה על רוחו
(והציטוט
ההיא דאתאי לקמיה דרב אמרה לו: רבי, ערכתי לו שולחן והפכו! אמר: מאי שנא מן ביניתא? (אשה באה לרב ואמרה לו- ערכתי לבעלי שולחן והפכו. אמר-במה זה שונה מדג?)

A לוןA

New member
אבל...

במסכת נדרים כתוב שהוא יכול לעשות בה מה שהוא רוצה
וכאן היא רוצה לעשות בו מעשים (או לפחות לתמרץ אותו ככה שהוא יעשה בה מעשים... )

A לוןA

New member
תראי

אם אין לו את זה בכלל לחלוטין ובאופן מלא- אז אין מה לעשות. הוא לא יהיה שם ואת תצטרכי ללמוד לחיות עם החסר
אבל יכול להיות שיש לו את זה חבוי, ובמקרה הזה צריך למצוא מה מתוך הפנטזיות שלך מתחבר אליו, ולטפח את הכיוון הזה. כמו שאמרו לך כבר קודם- תקשורת פתוחה ולא שופטת היא הבסיס לכל העניין
ובקשר לחומר קריאה (אם בא לך) יש לנו את ההודעות הנבחרות, בראש הפורום (בתוך כלים ומידע, למעלה)

בהצלחה וברוכה הבאה!

מ אוהבת

New member
שאלה אולי טיפשית...

קראתי שאתם קוראים ליחסיים רגילים וניליה למה השם הזה ?
חחחחח זה ממש מצחיק להפך היחסיים שלנו הם שוקולד מתוק ... חסר לי קצת וניל עליו ....

A לוןA

New member
בכלל לא טיפשי

באמריקאית, ונילה מתאר משהו שמגיע Out of the box. בלי תוספות.
כנראה מגיע מכיוון הגלידה, בה וניל הוא הטעם הבסיסי (והנמכר ביותר) ועליו ניתן להוסיף פצפוצים, עוגיות, פירות (עכשיו מתחשק לי
...)

אצלי בעבודה, נגיד, מערכת שמגיעה ולא נעשים עליה פיתוחים נקראת מערכת "ונילית" (והיה לי לקוח שהיו לו שתיים, ותמיד שעשע אותי שדיברו על זה שהונילית שקטה והמפותחת עושה בעיות...)

למעלה