שלום לכולם

brahma

New member
שלום לכולם

טוב לראות עוד מעריצי מחזות זמר...חדש בכול תחום ה"קהילות" אני כמו רובכם אני מאמין, גדלתי על מחזות זמר, הלו-דולי היה "התנך" שלי שנים. מאז ומעולם ההיתי איש יחסי ציבור מעולים לזאנר הזה אפילו שכולם צחקו אלי ואפילו הספידו אותו , הרבה ראו בהנאה איך "אוויטה" עם מדונה לא הצליח להתרומם כמו שקיוו, ואז בא באז לורמן עם "מולאן רוז" והמציא את הזאנר מחדש, פתאום כולם שרים בסרטים. התמזל מזלי וחברי הטובים ביותר גרים וחיים באירופה וכולם עובדים בתחום, הם לא ישראלים, אז יצא לי לראות מלא !! מחזות זמר ואפילו טוב מזה, ברוב המחזות זמר שהלכתי בילתי מאחרוי הקלעים וכך יצא לי להיות מאחורי הקלעים של "פאנטם האופרה" "קאברט" בגירסה מדהימה בגרמניה, "פרודיאנה" "אליזבת" מחזות זמר אוסטרים, "הקוסם" הגירסה השחורה של הקוסם מארץ עוץ, "saturday night fever" "נשיקת אשת העכביש" "sunset blvd." "היפה והחיה" ועוד ועוד ועוד.... חבל שבארץ בונים תמיד הפקות צנועות תקציב..כנראה בשביל זה יש נסיעות לחול.. איציק.

טוב שיש מקום כזה

פעם ראשונה שאני נכנסת לצ´אט ולא חשבתי שאמצא "חדר" או "קהילה" כזו, או בכל דרך שיכנו את זה. אני גדלתי על צלילי המוזיקה ועל המיוזיקלים שהיו משדרים בשבתות וחגים בערוץ הראשון. הם חזרו לזה לפני כמה זמן. היה את "חתונה מלכותית", שאמנם היה מאכזב יחסית לאיך שזכרתי אותו, אבל תמיד כיף לראות את אחד מסרטי הז´אנר.

ben321

New member
איציק...

אולי תספר לנו איך זה מאחורי הקלעים של אולמות כאלו? זה מרתק? אני הייתי רוצה לשמוע במיוחד אם אפשר על היפה והחיה??? :)

brahma

New member
מאחורי הקלעים

אני חושב שהדבר הנפלא בלהיות מאחורי הקלעים זה להגיע לבמה ולעמוד במרכז, עם הפנים לתאטרון, זה הזכרון הטוב ביותר שלי מהפעם הראשונה שנכנסתי מאחרוי הקלעים, גרתי במשך שנה בוינה, חברי הטובים ביותר שם למדו, במה שהיא בזמנו, בית הספר הטוב ביותר באירופה למחזות זמר, למדו שם משחק, שירה, מחול (כמו בתהילה) בין שיעור לשיעור (אני למדתי בוינה גרמנית) נהגתי לבלות בחזרות/לימודים של התלמידים, בית הספר היה חלק מתאטרון ענק במרכז העיר ולכן את כול הפסקות הצהרים העברנו בקפיטריה של השחקנים בתאטרון, אלו היו חוויות מדהימות, ערבים שלמים ביזבזתי בתאטרון בחזרות על הצגות, לפני הצגות גדלות נהגתי לשבת עם השחקנים לראות איך הם מתאפרים ומתלבשים, לגעת בתלבושות המדהימות...לראות שחקנית רזה ופשוטת מראה נכנסת לחדר הלבשה שלה ואחרי כחצי שעה יוצאת כריסטין או בל...אני יכול לכתוב שעות על מה שהרגשתי שם, החלום שלי מאז ומעולם היה לשחק במחזות זמר, אבל אתם צריכים לשמוע אותי שר....החבר הכי טוב שלי שיחק את לומיר (מחזיק הנרות) ביפה והחיה המחזמר הנפלא של דיסני (שדרך אגב בגלל ההצלחה שלו מוציאים גרסה חדשה לסרט עם תוספת של שירים מהמחזמר שעל הבמה). בכול מקרה, דיסני זה דיסני זה דיסני, וכמו כול דבר שהם עושים היה שם הרבה קסם, גם שכול החפצים היו דוממים לפני ההופעם אי אפשר היה שלא להרגיש את הקסם באויר.

תגלית

New member
על../images/Emo16.gif פנטום האופרה../images/Emo16.gif

אשמח לשמוע רשמים מתוך פנטום האופרה (שמעתי את זה פעם בגרמנית, נשמע מאוד מוזר - הם אומרים אופר, נכון?!). יש לי אפילו את התוכניה של המחזמר מגרמניה ואני יודעת שבגרמניה ממש מעריכים מחזות-זמר איכותיים. נכחת פעם בזמן האיפור של הפנטום? יש טריקים מיוחדים שתוכל לגלות לנו? ואולי תמונות??? תודה

brahma

New member
פנטום בגרמנית

הם אומרים - פנטם ד´ר אופר, הגרמנים מאוד אוהבים מחזות זמר, מדהים כמה הפקות יש שם, את פאנטום ראיתי למען האמת פעמיים בהמבורג, ידיד טוב שלי שיחק שם, הפעם הראשונה שראיתי את פאנטום היה בהתחלה בלונדון עם הcast המקורי !! ומאז זה רדף אותי ולכן שיצא לי להכנס מאחורי הקלעים בגרמניה התרגשתי לראות את התלבושות ותפאורה, הכול קרה כול כך מהר, הגעתי בזמן לאיפור/פאות, זאת היתה חוויה, לא זכור לי טריקים מיוחדים אני חושב שהתרגשתי מידי...ההפקה היתה מדויקת לאחותה הבריטית, אותם התלבושות, תפאורה, אפילו הקולות של הזמרים (הרי התפקיד של כריסטין נכתב בהתאמה לקול של שרה בריטמן), וזה מדהים לראות כמה השחקנית הגרמניה נראתה כמוהה, (אחלה פאה שמו לה).למען האמת עכשיו דיברתי עם חברה טובה שעוברת בדיוק היום אודישן למזחמר חדש שעולה בדיסלדוף, "ריקוד הערפד" בתרגום חופשי.

תגלית

New member
מחזמר פנטום תוצרת גרמניה....

יש לך מושג לגבי הסיפור של "ריקוד הערפד"? ודרך אגב אנדרו לויד וובר דיבר ביום הולדתו ה- 50 על מחזמר המשך ל"פנטום האופרה" ואפילו השמיעו איזה שיר..... בכל מקרה, מעניין אותי לדעת - לפני כ- 7 שנים הועלה בגרמניה מחזמר מקורי תוצרת גרמניה "פנטום האופרה", אני יודעת את זה מתוך שלטי חוצות שפורסמו שם. הפנטום נראה שם עם מסיכה מלאה ודמעות של דם. מוכר לך? שמעת על זה משהו? וסתם בשביל הסקרנות - רמת המחירים של הכרטיסים למחזות-זמר בגרמניה היא בערך כמו בלונדון או זולה יותר? (הכוונה למחזות האיכותיים יותר)

brahma

New member
TANZ DER VAMPIRE

מחזמר שמבוסס על סרט משנת 1967 של פולנסקי, בקצרה, פרופ´ אברונסיוס (או משהו כזה) נוסע יחד עם העוזר שלו אלפרד לטרנסילוניה בכדי להוכיח שיש ערפדים ואז לנקות את העולם מהם, אלפרד מתאהב בשרה שהיא בת של פונדקאי יהודי שאצלו הם יושנים וכאשר שרה נחטפת ע"י הערפדים הם יוצאים להציל אותה, בקצרה ובתמצות. לפי דעתי לא יצא בגרמניה גרסה מיוחדת לפאנטום, בכול מקרה אני לא שמעתי על משהו כזה. השיר שהושמע ביום ההולדת של אנדרו נקרא: whistle down the wind מתוך מחזה באותו השם לדעתי אין לזה קשר לפאנטום אבל אני לא בטוח, עם אני זוכר נכון הוא אמר שהוא מקווה שזה יצליח כמו הפאנטום. ולסיום סתם בשביל להשוויץ תמונה של חבר טוב שלי מגרמניה מתוך האתר של "ריקוד הערפד" http://www.musical.cz/WIEN/vamp_nik.htm

תגלית

New member
ביררתי ואני בטוחה לגבי זה...

השיר Whistle Down The Wind לקוח מתוך מחזמר שנקרא כך והופק ע"י וובר בשנת 1998. (זה השיר שוובר מנגן בפסנתר) באותו ערב שחגגו לו יום הולדת 50 שנה הושמע בין השירים האחרונים השיר The Heart Is Slow To Learn על-ידי הזמרת Kiri Te Kanawa , וכשוובר הציג את השיר הוא הגדיר אותו כמה שהוא מאמין, ההמשך ל"פנטום האופרה". בינתיים עברו כמה שנים ושום המשך לא מסתמן באוויר. חבל. בכל מקרה, יש לך מזל גדול - להיות שם (אמנם בגירסא הגרמנית...., לא שאני מזלזלת, חלילה, אבל באנגלית זה נשמע טוב יותר...) ולחוות בכל החושים והנימים את חיידק מחזות הזמר.... ראיתי פעם איזשהי תכנית דקומנטרית בטלויזיה, שסוקרת את שגעון מחזות-הזמר בגרמניה והתרשמתי שזה מאוד מאוד רציני שם. לגרמנים יש בהחלט מבחר איכותי ומגוון של כל המחזות הכי לוהטים וברמה שאינה נופלת מההפקות האנגליות והאמריקאיות (רק בגרמנית...., זה היה קצת מוזר לשמוע את הפנטום מפזם בגרמנית....). זהו, אני אשמח לשמוע את דעתך ואת דעת חברי הפורום. ו...brahma, נדב לנו עוד פרטים כשיתחשק לך, יקראו את זה כאן בשקיקה. וצרף אולי תמונות מאחורי הקלעים (אם יש...).

brahma

New member
את צודקת

בילבלתי בין השירים וישר אחרי שקראתי את המייל שלך הורדתי את השיר הנכון ועכשיו הוא מתנגן אצלי במערכות שוב ושוב, בקשר לגרמניה, ההפקות שם תואמות להפקות האנגליות והאמריקאיות, במידה וזה מחזה עולמי כמו הפאנטום הם מחויבים להשאר נאמנים למקור, וכאשר זאת הפקת מקור או הפקה מחודשת של מחזה ישן יותר הם מתפרעים.

למעלה