שלום לכולם

scrapy koko

New member
שלום לכולם

לפני שבת אני מתכוון לכוון מנורת לילה לכיוון מיטתי כדי שאוכל לקרוא מעט בלילה. האם לאחר שאני מסיים לקרוא, אפשר להסיט אותה הצידה כדי שאוכל לישון בעודה דולקת?

תשובה

אסור מכיון שמנורה היא מוקצה, מה שתוכל לעשות זה לשים לה שעון שבת שתכבה מעצמה, או לכסות אותה [מבלי להזיזה] במשהו לא דליק כמו למשל קופסה שעשויה ממתכת כלשהי וכד'.

תגובה

יפה , אם זה באמת כל הפטנט, שיש למנורה תריס ואתה סוגר אותו מבלי להזיז את המנורה וגם לא משפיע על שום דבר אחר אז בוודאי שהיא מותרת , הייתי קונה בעצמי אבל אני לא יודע מה עוצמת האור ביחס ל44 דולר.

זה מחיר של אתר אחד

אולי אפשר למצוא במחירים יותר זולים ולדעתי זה שימושי כמעט כמו פלטת שבת ואין בזה זילותא דשבת ככל הנראה לי (אולי להיפך). ס"ה, תחשוב שזה נכס לשביעית מהשבוע, כל שבוע, כל שנה.

לדעתי זה יאיר לך מספיק בשביל קריאה ויותר מזה אתה לא צריך במיוחד אם מדובר בחדר ולא בסלון.
יש שם תמונה של המנורה. אם אתה רוצה לדעת כמה זה מאיר פשוט תיקח מנורה כזאת (סטנדרטית) ותחבר אותה לבית מנורה ולשקע שנמצא באחד הקירות. זה בדיוק אותו דבר.
הרי גודל ההארה נקבע מסוגה ומיקומה.

מן הסתם, אפשר לכוון אותה לשעון שבת שתהיה דלוקה רק בשעות הלילה. ביום אין צורך בה.

לפעמים יש מצבים שאתה מתעורר באמצע הלילה בערב שבת ואין לך מה לעשות (חוץ מלבהות בתקרה ולחכות לנץ) אם האור בסלון גם מופעל על שעון שבת ואתה רוצה לקרוא וזה צער גדול בשבת אז לדעתי זה פותר את זה ואם אחרי זה שוב אתה מתנמנם אז פשוט "לסגור" את זה. זה קורה בעיקר בימים של שעון חורף ששבת נכנסת מוקדם.

מאז שזה קרה לי שבת אחת פשוט שמתי מנורת לילה לכל הלילה בערב שבת. מסתבר שזה לא מפריע לי לישון עם מנורת לילה (יש בזה דווקא די מרגיע) אבל אם יש מנורה כזאת והיא מותרת אז היא עדיפה.

איתי179

New member
אשמח לצטט את ההלכה מהילקוט יוסף:

אין לטלטל מנורת חשמל, או תנור חימום, בעודם דולקים, אף לצורך גופו או מקומו, [וכגון, לצורך קריאה לאור החשמל], דחשיב כבסיס לדבר האסור.

(ילקוט יוסף-סימן שח סעיף ג' - מוקצה בכלי שמלאכתו לאיסור)

למעלה