שלום לכולם

שלום לכולם

לפני חודשיים אכלנו בצרפת עוגה טבעונית מדהימה של שוקולד מריר מנטה. השפית אמרה לנו שהבסיס הוא מפצפוצי סויה. ניסיתי למצוא ואני לא מצליחה מישהו נתקל בארץ בפצפוצי סויה? והאם מישהו יכול לתת לי מתכון לעוגת שוקולד עם בסיס פריך ואני פשוט אוסיף מנטה? זה למטרת יום הולדת לטבעונית חדשה ואני ממש רוצה לשמח אותה. תודה לכולם

ladybug6

New member
אני לא מכירה פצפוצי סויה

זה דומה לפצפוצי אורז? כי זה יכול להיות תחליף אולי.

למה התכוונת בעוגת שוקולד עם בסיס פריך? את מתכוונת כמו של פאי? או כזה עם פצפוצים וגרגרים?

ladybug6

New member
יש את העוגה הזו של קרין גורן

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-hospitality/Recipe-8bfdee58bb3c931006.htm

היא לא טבעונית, אבל אפשר להחליף את החמאה בבסיס למרגרינה או שמן קוקוס.
אם את מחפשת גם מתכון לשכבה של המוס, אני ממליצה לבדוק בבלוג של נטלי הולדינג (thevlog.me) יש לה שם עוגת קרם ב-3 שכבות שלדעתי תתאים, וגם בבלוג של נעה וגאנסקי יש מתכונים מתאימים (נדמה לי פאי שוקולד-פקאן).

נשמע מעולה תודה

אם אני רוצה ליצור את המוס מה אפשר במקום חלבונים? טופו?

ladybug6

New member
זה די מסובך לטבען מוס כזה

עדיף למצוא מתכון טבעוני מלכתחילה..

בגדול, הרבה דברים מייצבים מוס (טופו, אגר אגר, קצפת/קרם קוקוס מוקצפים, שוקולד), אבל הכמויות והסוג תלויים ביחס ובסוג המרכיבים. את יכולה להקציף קצפת צמחית עם אינסטנט וניל ולקפל פנימה שוקולד מומס, או שוקולד שמומס עם קרם קוקוס, אבל אם אין לך נסיון בזה עדיף למצוא מתכון בדוק :)
אם את מחפשת משהו מאוד פשוט, אבל גם פחות עשיר בטעם ובמרקם, את יכולה להקציף קצפת צמחית עם אינסטנט שוקולד וזהו. מלמעלה לקשט קצת עם שוקולד שהמסת עם קצת חלב צמחי וזהו.

RSPA

New member
פצפוצי סויה שניתן להשיג בארה"ב

למעלה