שלום לכולם

sungirl7

New member
שלום לכולם

מקווה שהגעתי לפורום הנכון,
יש לי שאלה,
אני לומדת לתואר ראשון בכלכלה ותוך כדי עובדת במשרת סטודנט במשרת ממשלתי בתחום מחסן נתונים (DWH) והרבה עבודה על קוגנוס. אבל לא כמפתחת, אלא יותר בדיקות ושליפה של BIG DATA והניתוח של זה וכו'.
מעניין יותר להמשיך להתפתח בתחום הזה של ה-BI. והתחלתי ללמוד SQL באופן עצמאי (אשמח גם לטיפים והמלצות לספרים אם מישהו מכיר).
התחלתי לחפש קורסים בזה וראיתי קורסים של BA וקורסים של BI, מה בדיוק ההבדל בין השניים?
אני די מבולבלת ואשמח לאיזשהי הכוונה. ואגב, במסגרת התואר שלי אי אפשר ללמוד מערכות מידע לכן כרגע אני נשארת עם כלכלה וחשבתי להוסיף קורס מבחוץ,
כדי שבמקומות העבודה הבאים יהיה לי ידע מעבר לקוגנוס ואקסל.

BA

היי,

BI הכוונה כמובן לבינה עסקית.
BA יכול להיות שהכוונה ל Business Analytics, שזו תוכנה אחת המציעה פתרונות בעולם הבינה העסקית.

אני מציע שתבחני מה את רוצה לעשות בהמשך הקריירה, לדוגמא:
1) אם את רוצה לאפיין מערכות בינה עסקית- תחפשי קורסים כלליים בתחום וקורסים בהיבט של איפיון וניהול תהליכים עסקיים.
2) אם אתה רוצה לעבוד כמתכנתת/מיישמת- אז את צריכה לבחור את אחד המוצרים בשוק, וללמוד אותו (בנוסף ל-BA יש גם Qlik, BO, את קוגנוס שאת מכירה ועוד...)

בהצלחה,
יואב

sungirl7

New member
היי,

ראשית, תודה על התגובה.
שנית, אני די בתחילת הדרך ואני מחפשת משהו שמשתלב עם כלכלה. כיום אני סטודנטית לכלכלה אז לשם הכיוון...
פשוט אני כבר מתבלבלת מרוב דברים ותחומים.
כשאני מסתכלת במודעות דרושים של אנליסטים יש דרישה לדעת מערכות SAP, SAS, ERP ולדעת לכתוב שאילתות בSQL
אלה דברים שלא נלמדים בתואר..
לכן הייתי רוצה לדעת מה הכי כדאי ללמוד שישתלב טוב עם כלכלה ויש קורסים רבים ושונים.

קשה לענות

קשה לענות כי כלכלה קשורה כמעט לכל דבר באופן כזה או אחר.
כל מערכת או פתרון היום נשקלת באופן של עלות-תועלת, שבסופו של דבר זה מדד כלכלי, והמדידה היא בערך כספי.

BA זה פתרון תוכנה של SAS בתחום של בינה עסקית.
ERP זה שם כולל לגישה ופתרונות תוכנה בתחום של ניהול ארגוני מקיף, שאחד המודולים בתוכו יכול להיות בינה עסקית- ולכן אני לא חושב שזה מה שאת מכוונת אליו.
SAP הוא אחד הפתרונות שתחום של ERP וגם של בינה עסקית (כחלק מה-ERP או בנפרד)

SQL אכן נדרש לחלק גדול מהיישומים.
שוב, השאלה הראשונית לדעתי היא האם את מכוונת לתחום האיפיון/ייעוץ, או לתחום התכנות/יישום.
*איפיון/ייעוץ- תכווני לקורסים כלליים
*תכנות/יישום- תכווני לקורסים ממוקדי מוצר תוכנה כזה או אחר. קשה להמליץ על תוכנה אחת. לכל תוכנה יש את היתרונות שלה ואת החסרונות שלה, ולכן גם מתאימה למגוון של לקוחות.

ממליץ לך ללכת לימי עיון בתחום, כדי לראות קצת ולהבין קצת יותר... ורק אז לגבש דיעה לגבי מה ללכת ללמוד ולאיזה כיוון להתפתח.

בהצלחה!

למעלה