שלום לכולם :)

FathomTR

New member
שלום לכולם :)

תפנו אותי לפורום הנכון במידה ואני לא כאן ,אבל מכיוןן שראיתי כאן יצירות מעולות הייתי רוצה לשאול לעזרה

חזרתי לא ממזמן לצייר שוב (האמן המועדף עליי הוא מייקל טרנר ז"ל, ואני דיי מצייר בהשראתו) ,
אבל יש לי בעיה רצינית עם ליצור דמות שהיא תלת מימדית ,לרוב הן פשוט דו מימדיות בלי שום נפח .

את הספר של מרבל קניתי אולי לפני 9 שנים (שעוד הייתי פעיל בפורום הזה :)) ועדיין, דיי קשה לי ליצור דמויות שהן לא פלקט .

האם יש איזשהו מדריך אונליין שאני יכול לקרוא? מישהו מכם אולי שיתן איזשהם טיפים..

וסתם שאלה לסוף ככה , לדעתם, ציור זה פשוט כישרון? או משהו שניתן לעבוד עליו עם הזמן?

תודה לכל העונים ,ובהחלט כיף לראות שהפורום שרד תקופה ארוכה כ"כ :)

mulon1984

New member
מהמצבוזהוזה?

היי :)

הספר של מרוול הוא למתחילים. אחלה בסיס, אבל צריך להתקדם.

אז קודם כל - תתקדם גם מטרנר. אלא אם כן אתה רוצה לצייר דמויות מעוותות מעכשיו ועד סוף הקריירה שלך. תנסה לקבל את ההשראה שלך מאמנים שונים, לקחת מכל אחד משהו, ובסוף להרכיב סגנון אחד שלם שהוא רק שלך. גם אם לטעמך הסגנון שלך לא מספיק טוב, הוא עדיין יהיה טוב בהרבה מאשר להיות העתקה של סגנון של מישהו אחר.

שנית, תצייר מהחיים.
תצא החוצה, תישאר בפנים, אבל תצייר את מה שאתה רואה בעיניים. תתרגל את עצמך להבין איך צל מתנהג, ומה המשמעות של כל קו שאתה זורק על הנייר. ברגע שתרגיש שהעיפרון שלך ממש מטייל על הצורה אותה אתה מנסה להעביר, אז אתה כבר במקום טוב יותר.

אם תביא לינקים לעבודות שלך תוכל גם לקבל התייחסות יותר ספציפית :)

לגבי כישרון או ללמוד: יש דברים שאפשר ללמוד, כל השאר זה עניין של כישרון.

FathomTR

New member
:)

תודה על ההתייחסות ,מעריך :)
עכשיורק ע"מ שתבין את רמת המושפעות שלי (אמנם זה היה בגיל 15) ע"ע הכינוי שלי :)
תמיד אהבתי את העבודות שלו ואני עדיין מתפעל, מאין שהוא מצייר שיער, את העיניים - שכן זה הרי ברור שאין שום דבר ריאלי בדמויות שהוא מצייר ,אבל שמע, ואני הולך לצאת כ"כ בתול עכשיו
אבל לציורים שלו יש סקס אפיל שאפילו את אנג'לינה ג'ולי לא היה מבייש :), ולזה אני כעיקרון שואף להגיע .
בנוגע למרבל,אמרת שזה הבסיס, הייתי יותר משמח לדעת מה כן יכול לעזור לי להגיע לשלב הבא, אם זה לינקים למדריכים אונליין או לקנות ספר בהזמנה.
ב
נוגע ללינקים לעבודות שלי (עאלק עבודות ) לא בפרהסיה :)

בכיף בפרטי אם יש לך עצבים

לדעתי...

ציור נכון בפני עצמו זה בכלל לא עניין של כישרון, אלא אפילו כמו מתמטיקה- הכל עניין של תרגול.
יש שיטות שונות ומגוונות ללימוד ציור (בין השאר הדברים שמולי ציין) וכל אחד צריך למצוא את מה שמתאים לו ועם קצת התמדה, יכול להגיע לתוצאות מרשימות.
הכישרון בא יותר לידי ביטוי בעניין של סגנון. וגם כאן אני לא מאמין שיש דבר כזה אדם בלי כישרון לציור, פשוט לכל אחד הכישרון בא לידי ביטוי בצורה אחרת.
ציור (בין אם קומיקס, איור או אמנות שמוצגת במוזיאונים) מגיע בסגנונות אינסופיים וכל אמן מוצא את הדברים שהוא טוב בהם בציור ומתמקד בהם לפיתוח הסגנון שלו.
אני אישית מאמין שציור ריאליסטי ומדויק הוא הרמה הבסיסית ביותר ובלי לפגוע באף אחד- גם המשעממת ביותר.
כל אדם שבאמת רוצה בכך יכול לצייר בצורה מדוייקת, כל עוד הוא מתמיד ומתאמן.
הכישרון הוא באמת העניין של לקחת את זה שלב אחד קדימה וליצור יצירות מאופיינות וייחודיות שהסגנון שלהן מבדיל אותך מאמנים אחרים.

באשר אליך ספציפית- אני מסכים עם מולי שברגע שתעלה לפה עבודות לדוגמא שלך, נוכל לזהות איפה אתה מתקשה ולתת טיפים יותר ממוקדים.

comicfrik

New member
,תנסה ביוטיוב

אני יודע שזה נישמע דבילי.אבל יש שם ערוץ שנקרא how to do ויש בו כל מיני טיפים לכל מיני דברים אולי יש שם גם טיפים לגבי ציור.

למעלה