שלום לכולם.

jimi2219

New member
שלום לכולם.

יש לי כמה שאלות שאני מקווה שתוכלו לעזור לי (או לפחות לכוון אותי קצת...).

אני מנגן על גיטרה בערך 20 שנה, ברמה יחסית גבוהה ...אם יורשה לי להעיד על עצמי ...

כמו כן אני גם מורה לגיטרה כבר הרבה שנים ומאוד נהנה מזה.

אחד החלומות שתמיד היו לי הם ללמוד לנגן על פסנתר.
וכאן אנחנו מגיעים לשלב השאלות.
1. אני מעוניין לקנות קלידים (אין לי מקום בבית לפסנתר...), אם תוכלו להמליץ לי על משהו טוב אבל לא יקר מידי שמתאים להתחלה (טווח מחירים של עד 1500 ש"ח).
2. אם מישהו יכול להמליץ לי על מורה טוב באזור ראשון לציון, כמו כן, מה בערך מחיר שיעור ?
3. האם חייבים לדעת תווים ? למרות שיש לי הרבה ידע מוסיקלי מהגיטרה אני לא יודע לקרוא תווים (כי בגיטרה משתמשים באקורדים וטאבלטורות וכמעט אף אחד לא מנגן עם תווים מלבד בסגנונות מאוד קלאסיים).

חשוב לציין, אין לי סגנון מועדף ספציפי. אשמח ללמוד ולנגן כמעט כל סגנון, מקלאסי דרך רוק/פופ ועד לג'אז/בלוז וכו'....

מצטער על החפירה... ותודה לכל העונים....

היי ג'ימי, אנסה לענות

1. לא, אלא אם כן אתה מוצא מציאה מיד שניה או משהו. מקלדות סבירות מתחילות במחיר כפול בערך.

2. לא מכיר מורים ספציפיים אבל מניח שיש שם קונסרבטוריון, וגם בנס ציונה יש אחד לא רע לפי מה שזכור לי. לגבי מחיר אני מניח שבין 120 ל-200, תלוי מי ומה...

3. חייבים לדעת תווים, וגם בגיטרה רצוי מאוד. בלי לזלזל בך, נגני גיטרה הם גם מוסיקאים והם משתמשים בהחלט בתווים, זה פשוט לא נכון עובדתית מה שאתה אומר. דווקא בטבלטורות לא משתמשים, חוץ מלנגן לבד בבית דברים שאחרים כבר ניגנו ואין לנו כח/יכולת להוציא לבד משמיעה. מי שמנגן באופן מקצועי או חצי מקצועי, מלווה, עובד בהפקות, הרכבים, תיאטרון, ג'אז, עיבודים כתובים מכל סוג שהוא, חייב לדעת תווים. זו השפה בה מוסיקאים מתקשרים. ואם יורשה לי להוסיף, אני לא הייתי הולך למורה שלא יודע לקרוא תווים

כל זה ממש לא אומר שאתה לא מוכשר או שאתה לא יכול להיות מורה - פשוט תלמד תווים

למעלה