שלום לכולם!

שלום לכולם!

חדש חדש בתחום השוקולד. הזמנתי מ- "קקאו טבעי" קילו של עיסת קקאו אורגנית וקילו של חמאת קקאו אורגנית ועכשיו אני מכין פה שוקולד כל יום

אשמח לשמוע דעה אובייקטיבית לגבי המוצרים האורגניים שלהם, האם הם באמת טובים כפי שהם טוענים?
רוצה לקנות מדחום אינפרא לעבודה נוחה. יש משהו מומלץ? איפה כדאי לקנות/להזמין?

תודה,
מיכאל

אני באופן אישי לא מבין את הטרנד הזה

של לערבב עיסת קקאו וחמאת קקאו בעצמך, אלא אם כן מנסים לשחק עם ממתיקים שהם לא סוכר, כדי ליצור שוקולד ללא סוכר.

בקשר למדחום - לא ניסיתי לעבוד עם מדחום אינפרא אדום. אני לא בטוח לגמרי אם הוא מודד מספיק טוב את כל קערת השוקולד (לעומת מדידה רק של פני השטח)

הי שוקולדובי

כבר חשבתי שאף אחד לא יענה :)

אני גם לא מבין, אבל באמת בנתיים הכנתי רק עם סילאן וניסיתי גם עם סירופ אגאבה אבל לא יצא טוב. עם סוכר בנתיים לא ניסיתי.
עוד משהו מעניין זה שהמרכיבים שהם מוכרים הם אורגניים וגם מפולים לא קלויים - נשמע טוב, לא?
בסוף קניתי מדחום אלקטרוני רגיל, בחנות הזאת במקווה ישראל בת"א. לא זול בכלל 118 ש"ח.

השאלה מה המטרה

ככלל, התוצאה הסופית שתהיה למוצר שלך תלויה באיכות של חומרי הגלם שלך, ואני לא באמת יודע מה מוכרים שם, ומאיזו תוצרת. בסיכומו של דבר, הסבירות היא שיצא לך מוצר נחות משוקולד איכותי מסחרי.
יש עוד כמה דברים שלא ברורים לי לגמרי. אני לא יודע, למשל, מה זה מסת קקאו מפולים לא קלויים (למיטב ידיעתי, קודם קולים את הפולים, טוחנים אותם, מפרידים את חמאת הקקאו וכד'). יכול להיות שיש יתרונות לעבודה ככה, אבל אני לא ראיתי אותם, ולא ניסיתי (עדיין) בעצמי.

בקשר למדחום -- אולי אפשר היה להשיג משהו ב- 20-30 שקל יותר בזול, אבל אם המוצר איכותי (כלומר, נותן לך קריאה סופית מדוייקת תוך זמן קצר), זה לא ממש משנה.

למעלה