שלום לכולם :)

TheSwoman

New member
שלום לכולם :)

אני מעוניינת ללמוד רכיבה על סוסים, מעולם לא רכבתי.
יש למישהו המלצות?
איני ידועת כלל איך זה הולך, האם יש מסגרת של קורס? האם רק תשלום לפי שיעור בודד ואז מתאמת לפי מה שנוח לי?
מחפשת משהו באזור המרכז....

אשמח אם תתרמו מהידע והניסיון שלכם :)

תודה מראש!

fliperit

New member
המרכז גדול

איפה במרכז?

ברוב המקומות נהוג לרכב במתכונת של שיעור פעם בשבוע, כאשר התשלום הוא לחודש כל פעם. כמובן שיש מקומות בהם נהוג אחרת, צריך לברר עם החווה בה תחליטי לרכב.

TheSwoman

New member
:)

אזור גוש דן, רמת גן - תל אביב - גבעתיים

ומה טווח מחירים של שיעור?

יש חוות מומלצות באזור?

fliperit

New member
בקשר להמלצות, אני אשאיר לאנשי האזור

טווח מחירים 120-180 שקלים לשיעור.

fliperit

New member
אני מכירה חוות שבהן שיעור פרטי של 45 דקות

עולה 180 ש"ח...

fliperit

New member
דווקא לא

ואם יורשה לי, אלוהים לא כל כך שומר כרגע... לא עלינו בדרום לפחות

hanyou12

New member
מאחלת לכולכם שם

שיהיו ימים בטוחים ושקטים. אני דיי ריאלית אז רוב הסיכויים שזה לא יתממש, אבל לאחל זה לא מזיק...
יש לי חברה מגן יבנה שנפל לה גראד על הבית לפני שנה, אני כל הזמן שומעת סיפורים והלב מתכווץ יחד איתכם...
תהיו בטוחים ושלמים!

fliperit

New member
לא מאמינה בו כמובן...

כיפת ברזל דווקא שומרת עליהו לא רע

עדימ

New member
ברוח זו אני תוהה איך את חושבת שהסוסים בחוות

בדרום מתמודדים ומגיבים לכל העסק הזה?:(
כואב לי הלב רק מלדמיין אותם בארוות נלחצים!

fliperit

New member
שאלה טובה

(אם מישהו תוהה למה אני ערה, זה בגלל שכל חצי שעה יש אזעקה...)

עוד לא יצא לי להיות בחווה שאני עובדת בה עכשיו כשהייתה אזעקה. היה פיצוץ רחוק פעם אחת, שלא ריגש את הסוסים.
לפני כמה שנים הייתי בחווה צמודה לשדרות כשהיה צבע אדום וגם נפילה לא רחוקה. הסוסים שם לא נלחצו בכלל...

לשכנים שלי יש כלב שנובח כל פעם שיש אזעקה, ואני ממש לא מבינהלמה הוא לא איתם במרחב המוגן...

אני מתכוונת מחר בבוקר להתקשר לבוס ולהגיד לו שיבטל לי את השיעורים של יום שישי, כי לילה אחד בלי שינה הספיק לי ואני רוצה לסוע להורים... כמובן שאני אברר איתו מה שלום הסוסים והכלבים בחווה.

מר טווס

New member
הכל עניין של פרספקטיבה, כמובן...

כשאני שומע על למעלה מ-50 טילים (בינתיים),
שלא יורטו ע"י כיפת ברזל, ובכל זאת - אף לא נפגע אחד בצד שלנו,

אז אני אומר - אלוהים שומר עלינו לגמרי.
(מזכיר לי קצת את מלחמת המפרץ, שבה למרות כל הטילים ההרוג היחיד שהיה - נחנק בגלל שלא פתח את השסתום בפילטר של המסיכת אב"כ...).

הכל עניין של נקודת מבט...

fliperit

New member
אני שומעת משהו אחר...

1. כיפת ברזל כל כך מדוייקת שהיא יודעת איזה רקטה תפגע בשטחים פתוחים ולא שווה לבזבז עליה טיל יירוט יקר...
2. האזרחים מספיק מתורגלים (הנה עוד אזעקה...זה לא מפסיק...) כדי באמת להיכנס למרחבים מוגנים ולא לעשות שטויות

jgut

New member
אני לא יודעת להמליץ באופן ישיר

יש את חוות הפארק ברמת גן ויש את החווה בכפר הירוק (חוות יגור).
אני לא מכירה אותן אישית.
אם את מוכנה להרחיק ולצאת מעט מגוש דן, אז יש חוות שאני יודעת להמליץ עליהן. אני אשלח לך מסר.

giri

New member
היי swoman

לקח לי קצת זמן

כמה דברים שאני יכולה להמליץ לך כמתחילה (איזה כיף לך!)

כללי
ראשית - רכיבה היא תהליך למידה מתמשך, ולכן אני ממליצה להרשם למסגרת קבועה של שיעור או שניים בשבוע.
ברוב החוות יש אפשרות לקחת שיעור נסיון בודד, ואח"כ להרשם למסגרת (קורס, כרטיסיה וכו') שמוזילה את עלות השיעורים.
מבחינת סדר העדיפויות שלך ברכיבה (מה המטרות וכו') זה דבר מאד אישי, אבל אני מוכרת לך טיפ ששוה זהב מההתחלה - הדבר הכי חשוב, אבל הכי חשוב, הוא הבטיחות.
רכיבה היא ספורט עם מידת סיכון, והתנהלות נכונה באורווה ובאוכף מפחיתה את הסיכון הזה עשרות מונים.

סגנון רכיבה
ישנם שלושה סגנונות רכיבה מרכזיים בארץ - רכיבה עממית, רכיבה ספורטיבית (אנגלית, אינגליש, אולימפית) ורכיבה מערבית (ווסטרן).
תחת הסגנונות הספורטיביים - אינגליש ווסטרן - ישנם ענפים שונים של התמחות.
אני פחות ממליצה על רכיבה עממית, לטעמי מוטב להתחיל בתשתית טובה יותר ממה שניתן לקבל בדרך כלל ברכיבה העממית ואח"כ להחליט מה מתאים לך לעשות.
בין אינגליש ווסטרן - כל אחד ימליץ לך על הסגנון שלו קרוב לוודאי, וגילוי נאות - אני רוכבת אינגליש, וכמובן שזה סגנון הרבה יותר טוב

אבל בצורה רצינית יותר - אני ממליצה להתחיל עם אינגליש, כי לטעמי הוא נותן בסיס טוב מאד (גם אם מעט מאתגר יותר) בגלל מבנה האוכף שפחות מסייע לרוכב. תוכלי למצוא מגוון דיעות הפוכות

בחירת חווה
איך את בוחרת חווה?
אז קודם כל - בטיחות. אם חווה לא בטיחותית, תפסלי אותה ולא משנה כל השאר. מה זה לא בטיחותית? למשל, מאפשרים לרכב בלי קסדה. למשל, משחררים את הסוסים בשטח שבו יש כל מיני גרוטאות ובזנ"טים. למשל, משפצרים ציוד קרוע בכל מיני קשירות פרוביזוריות במקום לתקן. למשל, נותנים לילדים קטנים להוביל סוסים לבד בלי השגחת מבוגר. למשל, נותנים לך לעשות שיעורי רכיבה בלי לבטח אותך (ביטוח תאונות אישיות) - זה משהו שצריך לשאול כי לפעמים החווה עושה ביטוח גלובלי ואת לא מודעת אליו.
כל מה שאחרי הבטיחות הוא עניין אישי, ואני כותבת פה את דעתי מהנסיון שלי.
אם התרשמת שהחווה בטיחותית, הפרמטר הבא שלך הוא כמה טוב המקום נראה - זה יתן לך הערכה של הרמה המקצועית. אין הכוונה לקישוטים על הקירות או צבע מושלם לבניין (זו חווה, בכל זאת) אלא לציוד מטופל ובעיקר סוסים מטופחים. סוס בריא יהיה מבריק, עירני, עם עיניים מבריקות, לא שמן אבל בלי שרואים צלעות. אם את רואה סוסים רזים (ולא אחד-שניים בשיקום, אלא כטרנד בחווה) לא נקיים (בעבודה תחת אוכף; משוחררים בגדרה הם יתפלשו בבוץ, זה בסדר), לא מבריקים, גוררים רגליים - זה סימן לדאגה.
אח"כ מגיעה הכימיה האישית שלך עם המקום. תמצאי מקום שאת מסתדרת עם המדריך, מדברים על מטרות משותפות, את מרגישה בנוח לשאול שאלות או להעיר.
בסוף מגיעים שיקולים כמו עלות, נוחות הגעה, שעות וכו'.

אני מציעה לך לעלעל בשרשור החוות של הפורום, אולי תמצאי שם חווה מתאימה.
כמו כן שווה להציץ בתפוז עסקים של הפורום, אולי תמצאי שם חווה שמתאימה לדרישותייך.

לגבי חוות במרכז, אני יכולה להעיד על שתי חוות שהייתי בהן זמן ממושך, האחת היא חוות הפארק ברמת גן (הידועה גם כמרכז ספורט הרכיבה ברמת גן) והשניה היא ד.ב.ש. בבצרה. שתיהן חוות טובות להתחיל בהן, לעניות דעתי ד.ב.ש חווה הרבה יותר טובה שתיתן לך תשתית יותר נכונה וסוסי בי"ס שם מטופלים טוב יותר.

מה עוד?
חווה טובה תיתן לך את כל ההוראות החשובות ותלמד אותך הכל מאל"ף ועד תי"ו. בכל זאת, כולנו יהודים, ואני חייבת לדחוף לך עוד כמה עייצס גם לולא התבקשתי

לרכיבה מגיעים במכנסיים ארוכים ועם נעליים סגורות. אם תתמידי, שווה יהיה לקנות נעליים מתאימות לרכיבה. אני רוצה לחסוך לך מראש את עוגמת הנפש ולהגן עלייך מטעות נפוצה בארץ - מגפי עבודה אוסטרליים לא מתאימים כנעלי רכיבה. נעל רכיבה צריכה להיות בעלת עקב קטן וסוליה חלקה. היעדר שרוכים הוא יתרון.
בתי ספר לרכיבה מספקים את הציוד הנדרש (קסדה, שוט באינגליש) לתלמידים מתחילים, אבל אם תתמידי שווה לקנות ציוד משלך (במיוחד קסדה, סוג של איכס). לא מומלץ להשתמש בקסדות אופניים לרכיבה על סוסים, פיתוח הקסדות מבוסס על מחקרים שמאתרים את הזוויות והעוצמות הסטנדרטיות, והתאונות מאד שונות בין הענפים. אם את קונה, קני לך קסדת רכיבה על סוסים.
ציוד רכיבה קונים בחנויות יעודיות. באיזור המרכז יש כמה, אבל דיה לצרה בשעתה.

הכי הכי חשוב - זה תהליך, לפעמים מתקדם ולפעמים תקוע - אל תשכחי להנות מהדרך ואל תתני לקשיים להפריע!

אה, ואם את נופלת - את מביאה אח"כ עוגה לחווה

שיהיה לך המון בכיף, ואני מאד אשמח אם תספרי לנו בפורום על התקדמותך.

למעלה