שלום לכולם

• פותח הנושא SNER
  • פורסם בתאריך

SNER

New member
שלום לכולם

אני ואשתי משתעשעים ברעיון של. לעזוב את הארץ כבר תקופה ולאחר טיול קצת באירופה החלטנו שאנחנו לא רוצים לגור בארץ יותר לי אין יותר מידי מושג מה עושים אבל אני יודע שלאשתי ולי ולילדים שלי יש דרכון אירופאי אזרחות יוונית , השאלה שלי היא כזאת א, אני מוסיקאי מאוד מוערך בארץ אבל הפרנסה שווה לתחת אז אני חייב עיר שאפשר להתפתח מוסיקלית שם 2 , האם ברגע שאנחנו עוברים כבר לא יעשו לנו בעיות להשאר בגלל הדרכון האירופי ? ו3 , אני לא באמת יוגע מה לשאול אז כל מי שבא לו להרחיב אני אשמח לתשובות ארוכות ברורות ומספקות תודה רבה על זה שקראתם את התגובה שלי האמת שנמאסה עלי מדינת ישראל לאחר שראיתי איזה כיף זה לגור במקום שלא אוכל לך את הנשמה ;) טוב זה לא הנושא ;) מחכה לתגובה תודה רבה לכם ואחלה שבוע

בקר12

New member
בעיקרון אם אתה נשוי לאזרחית אירופית אין לך

בעיה לגור, לעבוד או לא לעבוד באף מדינה באיחוד האירופאי
.

גוזליה

New member
כמה תשובות

אז נתחיל מהסוף- עצם העובדה שיש לאשתך אזרחות מאוד יקל עליכם בהגירה, אז לפחות על הקופסא הזו תוכל לסמן "וי".

לגבי התפתחות מוזיקלית- בתור מישהו שבא מהסצינה אתה אמור לדעת הכי טוב איפה המוזיקה הספציפית שלך תוכל הכי להצליח
קח בחשבון שזה בכלל לא בטוח (אני מכירה לא מעט מוזיקאים שמגיעים לפה ובסוף לא זזים עם המוזיקה שלהם לשום מקום) ויש מצב לא רע שתמצא עצמך בעבודה "רגילה".
חשוב מאוד לחשוב במה אשתך תעבוד וממה אתם תחיו בעוד שתנסה לפתח את עצמך מוזיקלית- ילדים צריכים לאכול, צריכים גן/בית ספר וכיוב', ולכן תצטרכו או חסכונות מרובים או לעבוד מאוד קשה במקביל.

לגבי כמה כיף או לא כיף- היו כאן דיונים מרובים על עצי המרשמלו שלא קיימים כאן- הגירה למדינה אחרת היא לא משהו זוהר ונוצץ, וזה מצריך תקופת הסתגלות לא קצרה שבמהלכה גם אתם וגם הילדים צריכים ללמוד בעיקר שפה חדשה (גם אם זה למדינה דוברת אנגלית, אני מניחה שאינך דובר אנגלית ביומיום אם אינך נדרש לכך?), מנטליות חדשה, הכל חדש- אפילו לא יודעים איך קוראים לאקמולי או באיזה סופר לא יגנבו אתכם. כשמדובר במעבר עם ילדים רצוי לעשות המוווווון שיעורי בית לפני כן.

SNER

New member
תודה רבה על התגובה

אני כן דובר שםת אנגלית ביום יום גרתי בעברי בלונדון שנה והתגוררתי בשכונה הנקראת האקני יש לי ולאשתי אנגלית פרפקט והילדים יצטרכו להתאמץ קצת מבחינה מוסיקאלית חשבתי שאולי עדיף שאני יסע לבד אמצע עבודה ויחזור לקחת אותם או שאני כבר יקח אותם שאני יהיה שם ככה הם יבואו על מוכן , אני מוכן לתהליך הרבה יותר ארוך מאחרים אין לי רצון להגיע ולחפש את עצמי המתרה היא להגיע כמה פעמים לבד למצוא מקור הכנסה עמיד למצוא לנו מקום לגור בתי ספר וכל החרטבונה מסביב ואז להביא אותם שיהיה להם מעבר יחסית נוח עכשיו בקשר לפרנסה חשוב לציין שיש לי בית בלי משכנתא שאני משכיר אז זה יעזור לי .

בקר12

New member
יש לך רק בעיה אחת. אישתך צריכה לבוא איתך

בלעדיה באירופה אין לך זכות לעבוד ולהתגורר.

בקר12

New member
וארחיב: בבריטניה תקבל אישור זמני לחצי שנה

ואז נגיד תגיע עם אישתך. יש סיכון אם מעסיק רגיל יעסיק מישהוא עם אישור עבודה לחצי שנה.
הבעיה שאז שתיצטרך לשלוח את הדרכון שלך לקבל אישור של 5 שנים. בינתיים תהיה חודשים ללא דרכון ואז ממש לא לא תוכל למצוא עבודה וגם לא לטוס לארץ.בקיצור זה לא פשוט כמו שאתה מתאר.
גם לא ברור לי אם תוכל לפתוח חשבון בנק ועוד הרבה דברים ללא הדרכון ונוכחות של אשתך בשטח.

SNER

New member
ציינתי בהודעה הראשונה שיש לי דרכון ארופאי

אז זה עדיין בעיה ????

Nobilis

New member
מהתחלה...

לשניכם יש אזרחות אירופית? אין בעיה ולא צריך לבקש שום אישור לפני או אחרי ההגעה. סע לשלום המפתחות בפנים.

Nobilis

New member
(בהערת אגב)

בהנחה והאזרחות אינה בולגרית או רומנית (על אלו חלות מגבלות עד ה-1 לינואר 2014).

באג במשלוח מסרים - Nobillis

שלום Nobillis,

שלחתי לך מסר ונראה לי שיש בעייה עם מערכת המסרים.
תוכל לבדוק בבקשה אם המסר (המיועד אליך) עבר ?

NishMa

New member
הבנתי שגם עם דרכון אירופאי,

אם אני מגיע ורוצה לעבוד באנגליה, אני בכל זאת צריך להוציא ויזה לחצי שנה, שפשוט אני מקבל אותה בקלות כי יש לי אזרחות, ואז אחרי החצי שנה לבקש בקשה למגורי קבע

צודק? טועה?

אפשר סתם ככה לנסוע ולעבוד בלי שום דבר ? תודה

Nobilis

New member
הבנת לא נכון

אם יש לך דרכון אירופי לא צריך ויזה (לא לפני, ולא אחרי).

הסיפור של ויזה לחצי שנה וכו' הוא בהקשר של בני זוג של אזרחים אירופים שאינם אזרחים אירופים בעצמם.

גוזליה

New member
האקני אכן מקום טוב לעשות בו מוזיקה

קודם כל, בתי ספר וכל החרטבונה מסביב- זה ממש לא חרטבונה. זה ילדים קטנים, שצריכים משהו מוצלח, ויציב, והטלטלה הזו לארץ אחרת גם ככה קשה עליהם. צריך לעשות את זה במקסימום זהירות תוך התחשבות מירבית בצרכים שלהם. ואני אומרת את זה מהמקום שהכי מבין מה זה לחיות עם ילדים בחו"ל- רק כשאנחנו עשינו את זה כשהילד היה בערך בן חודש- לנו כמבוגרים קשה עם המעבר והשפה והשינוי, אז לילדים על אחת כמה וכמה (בני כמה הם, אגב?). ממליצה להתחיל להתמקד בחיפושי הדירה שלכם פה דווקא במקום שיהיה טוב לילדים- לנסוע למקומות כדי לעשות בהם מוזיקה תמיד תוכל, אבל אם לא תגור בסביבות בית ספר נורמלי, יהיה מאוד לא פשוט עם הילדים. באופן כללי התוכנית שלך טובה, רק צריך לעשות את זה מאוד בזהירות ותוך חשיבה מירבית על הצרכים של כל הצדדים במשוואה- כשהילדים מעל לכל.

בית שתשכיר בארץ זה סבבה, אבל גם אם הבית הזה בתל-אביב אני לא מאמינה שזה סכום שיספיק לכם לחיות- שני הורים ו(לפחות?) שני ילדים. זה אומר ששניכם תצטרכו, לפחות בהתחלה, לעבוד במשרה מלאה (ולשלם על childcare). מעבר כרוך בהמון המון הוצאות, שגם אותן צריך לקחת בחשבון.

למעלה