שלום לכולם.

Seagull 7

New member
שלום לכולם.

אני צריך טיפים מסטודנטים (או מכל אחד מן הסתם) במצב דומה לשלי..
התחלתי את השניה שלי ללימודים
ואני סובל מעלייה תמידית ורצינת במשקל שהחלה אצלי עוד בימי הצבא .
כשהתגייסתי לצבא שקלתי 72 (אני 175) כשהשתחררתי הייתי כבר 85
והיום (אני בן 25) אני שוקל 115 ק"ג , ניסתי ללכת לדיאטנית וראיתי שזה פשוט
לא משתלב לי לי עם האורח חיים הלא מוסדר של הלימודים.
האם יש פה אנשים ללא אורח חיים מוסדר שיש להם טיפים כיצד
להתמיד עם תזונה נכונה אני יותר מאשמח.
תודה רבה.

2 טיפים:

1. ללכת לדיאטנית שתבין את אורח החיים שלך ותעזור לך בתאם לקשיים (למשל לגיד לך סה"כ כמה כמויות לאכול ביום ואתה תבחר איך ומתי, או שתעזור לך להבין איך לעבור נכון יותר את היום)

2. מה שאני יותר מתחברת אליו- לעשות כל פעם שינוי אחד בתפריט למשך 3 ימים עד שבוע, וכך בהדרגה השינוי התזונתי יהפוך לאורח חיים ולא דיאטה. למשל, לשתות רק מים במשך היום, לעבור בהדרגה למוצרים מקמח מלא ולא לגעת יותר בקמח לבן (חשוב את זה לעשות מאוד בהדרגה אחרת זה גורם לשלשולים עקב הסיבים הרבים), להגדיל את אחוז הירקות והפירות במשך היום ועוד ועוד.

את השינויים כדאי לעשות על בסיס של שיפור התזונה לבריאה יותר ולא דיאטה. תבחר דברים שריאליים ותעמוד בהם.

חשוב להביא כמה שיותר מזון בתיק כשאתה בלימודים כדי שלא תתפתה לקנות מזון לא בריא בקפיטריה. לקחת פירות וירקות חתוכים בקופסא. כריך מקמח מלא וכדומה. ואם כבר קונים בקפיטריה - לקנות סלט פסטה וכיוב' ולהימנע מכל הג'אנק מסביב.

תוספת של פעילות אירובית כמובן שתוסיף הרבה מאוד לקושי (ובינינו, בזמן הלימודים, שעה של הפסקה להתאווררות תמיד עוזרת להתפקס עוד יותר)

בהצלחה (בתזונה ובלימודים
)

תשובה

שלום רב,
לא ברור לי מה לא הסתדר עם אורח החיים היעוץ שניתן לך או הפגישות עם הדיאטנית.
אם זה היעוץ שניתן תמיד ניתן לחזור ולעשות ביחד עם הדיאטנית שינויים, הטיפול התזונתי צריך להיות מותאם אליך ולצרכיך.
בכל מקרה כמה טיפים שיכולים לעזור :
1. הקפד לאכול ארוחות קטנות כל 3-4 שעות.
2. הערך מראש עם כריכים (רצוי מלחם קל) למהלך יום הלימודים והקפד לא להפריז בכמות הממרח בכריך.
3. שים בתיק שקית של ירקות שטופים לנשנוש במהלך היום.
4. אם אתה קונה במזנון באוניברסיטה - בחר מנות דלות שומן כמו חזה עוף שעדיף על פני שניצל, כריך, סלט עם דגנים או קטניות ללא תוספת רטבים שמנים, אגוזים וכדומה.
ממליצה לך בכל זאת להכנס למסגרת שתעזור לך לרדת במשקל ולשמור עליו לאורך זמן.
בהצלחה!
נטלי

פיתרון

אני לא יודעת מה לא הסתדר, אני יכולה רק להניח שהדיאטה לא התאימה לאורח חייך.
הפיתרון הוא למצוא דיאטנית שתתאים את הדיאטה לחיים שלך ולא להפך. הדרך היחידה להצליח בדיאטה היא שהדיאטה תתאים לאורח החיים שלך ותשתלב תוך כדי. אם ההשקעה גדולה מדי, סביר להניח שלא תצליח להתמיד, כי מי רוצה לחיות כל היום בדיאטה.
בנוגע לעצות....
ארוחת בוקר חובה.
לפרוס את הארוחות על פני היום
הימנע ממזון שומני, ומסוכרים פשוטים
הקפד לשתות מים, והימנע משתיה ממותקת
נסה לשלב כמה שיותר פעילות גופנית במהלך היום, גם אם תצליח ללכת רק 20 דקות ביום
חשוב מאוד לישון לפחות 6 שעות בלילה
בהצלחה
נטעחן ליבנה, דיאטנית קלינית

למעלה