שלום לכולם

ofir1080

New member
שלום לכולם

כתבתי פה בעבר מספר פעמים.. אני מקווה שהנושא קשור לפורום.
האם יש הבדל בין היתפסות של שרירים לבין התכווצות שרירים? לפי מה שאני יודע, שריר ניתפס כאשר מספר סיבים נקרעים וזאת פציעה לכל דבר, והתכווצות היא תוצאה של עייפות (לא יודע מה התופעה, אשמח אם מישהו יסביר).
האם אני צודק? זו לא אותה תופעה נכון?
תודה רבה!

gatinho

New member
אתה משתמש ב"שפת העם"...

יש כמה סוגים:
DOMS - כאבי שרירים מאוחרים. מופיעים בדרך כלל יום לאחר אימון עצים או אימון שחדש לגוף. יכולים להמשך בין שלושה ימים ואפילו שבוע. זה בעצם סימן שהגוף עשה משהו שהוא לא רגיל אליו, משהו שקשה לו והוא מתאושש.

מתיחה בשריר - קוראת באופן מיידי במהלך ביצוע תנועה כלשהי בזמן האימון. תנועה בטווח חריג, תנועה בלי חימום דינמי, תנועה מהירה מדי, ועוד סיבות שונות. בעצם השריר מגן על עצמו וקרע ומתכווץ כל כך חזק שהוא נתפס באופן מיידי. לוקח לזה גם כמה ימים להשתחרר, עיסוי עשוי לעזור.

קרע בשריר - גם קורה באופן אקוטי, מיידי בזמן ביצוע תנועה חריגה/ משקל גבוה. יש כל מיני סוגים של קרעים (מלא/חלקי). מומלץ לשים קרח וללכת לרופא אורטופד כמה שיותר מהר.

gatinho

New member
עייפות שריר - לא ברור לי למה אתה מתכוון

ייתכן שלהצטברות חומצת חלב בשריר במהלך האימון. הרגשה שהשריר מתעייף, נשרף, כאילו עוד שנייה נתפס.

ברגע שמפסיקים את הפעילות, תוך כמה שניות ההרגשה תחלוף.

bodycore

New member
הסבר מעולה!!!

ofir1080

New member
אוקיי..

קודם כל תודה רבה!
דבר שני, לא כ"כ התכוונתי לזה.. חח אני אפרט:
אני בעצם משתמש ב"שפת העם" כי אני מנסה להבין למה אנשים מתכוונים ומה בעצם הפירוש המדוייק של כל דבר..
כשכמה סיבים בשריר נקרעים, אפשר לקרוא לזה "היתפסות של שריר"?
והשאלה השנייה היא, האם התכווצויות (במונח רפואי- CRAMPS) הם בעצם קריעה של כמה סיבים, או משהו אחר?
מקווה שניסחתי את עצמי נכון והבנת..
בקשר ל"התעייפות", בחוקה של הטניס יצא לפני שנתיים עדכון, שבעצם שחקן שיש לו התכווצויות (=CRAMPS) לא זכאי לטיפול רפואי, כי מפרשים את זה כ"התעייפות של שריר".. הבנת?

לסיכום, השאלה שלי היא
1. האם יש המונח "היתפסות של שריר" שווה לקרעית כמה סיבים בשריר?
2. האם יש הבדל בין CRAMPS להיתפסות של שריר?

תודה ומצטער אם סיבכתי אותך! :)

למעלה