שלום לכולם...

aשרון

New member
שלום לכולם...

שמי שרון, סטודנט בן 34 סובל מ OCD .
אני בטיפול תרופתי כבר מעל ל 5 שנים. בהתחלה לקחתי "רסיטל" (שהפחית את החרדה אך לא את המחשבות הטורדניות).
לאחר כשנה הרופאה (פסיכיאטרית) הוסיפה לי את התרופה רידזין, הרידזין לא שייך לקבוצת SSRI אך במפתיע הוא עזר לי וכמעט ביטל את הפרעת הטורדנות הכפייתית שלי.
אך ה"רידזין" הגיע עם תופעת לוואי חמורה שהפריע לתפקוד המיני שלי, לא יכולתי להעמיד את הכלי שלי בכלל, לא יכולתי להגיע לאורגזמה או לשפיכה וזה מאוד תיסכל אותי.

לקחתי את התרופה במשך קרוב לשנתיים עד שנמאס לי מהמצב וביקשתי מהרופאה שתחליף לי לכדור אחר.
ניסיתי "סרנדה" שלא עזר לי בכלל והתרופה ירדה מהפרק, ואז התחלתי עם "ציפראמיל" (ממשפחת הרסיטל) .

התחלתי עם "ציפראמיל" ב 20 מ"ג ובהמשך עליתי ל 40 מ"ג המינון שאני לוקח כיום.
מכיוון שה"ציפראמיל" לא כ"כ עוזר עם המחשבות הטורדניות (אך מרגיע אותי בהחלט), הרופאה שלי החליטה לתת לי תרופה נוספת בשם "ריספונד" .
עשיתי מחקר על התרופה (כמו על כל תרופה לפני שאני לוקח אותה) וראיתי שהיא בכלל לא נמצאת בסל התרופות, מה שהדליק אצלי נורה אדומה.
לאחר שיחה עם הרופאה שלי גם התברר לי ש"ריספונד" היא ממשפחת ה"רידזין", התרופה הקודמת שלי. מה שגרם לי לוותר על ה"ריספונד" בגלל תופעת הלוואי שסבלתי מהם.

עכשיו אני בחיפוש אחר תרופה חדשה, אך לפני שאני הולך לרופאה שלי אני עושה בדיקה (אינטרנטית) של תרופות אפשריות ל OCD שאוכל לקחת.
זה נכון שרק הרופאה שלי יכולה לתת לי תשובות קורהנטיות, אך הסיבה שאני לא פונה אליה מיד זה כי אני רוצה להיות בטוח ומעורה בכל האפשרויות ורק אז להתייעץ איתה על כל התרופות שיש ושיכולות לעזור לי . עד היום היא רשמה לי תרופה והלכתי איתה, עכשיו אני לוקח את העניינים לידיים כדי לא לסבול שלא לצורך.

ולשאלה שלי : מה דעתכם על "ציפרלקס", האם היא יכולה לעזור לי ? יש הרבה דעות לכאן ולכאן ברחבי האינטרנט .

אני עכשיו מתחיל לקרא על : רמרון, ויאפקס, וולבוטרין.

מקווה שתוכלו לענות לי ואולי גם לעזור....

תודה רבה שהקדשתם זמן להודעה שלי, שרון

היי שרון. ברוך הבא לפורום

אני לא יכולה לעזור לך עם התרופות מן הסתם, כי גם אני מטופלת כמוך. אני יכולה רק להציע לך את ההבנה שלי למצב הלא נעים של חיפוש ארוך אחרי תרופה...
אני גם מזמינה אותך לאתר המאמרים שלי שם תוכל לקרוא על איזה ואיך בכלל תרופות של אוסידי עובדות. לפחות מה שיודעים כיום...

כל תרופה מתאימה לאדם אחר

בגללז ה מתאימים את התרופה לאדם... אף אחד פה לא יכול לענות לך על זה

razu5

New member
לצערי זה נכון...

עלי למשל ויפאקס בכלל לא השפיע וסרנדה כן...כל אדם ואיך שזה משפיע עליו צריך לנסות וכמובן בפיקוח רפואי

Gameboy4

New member
ציפרמיל

אהלן,

ציפרמיל זה למעשה התרופה המקורית, רסיטל זו תרופה גנרית, כלומר יצרן ישראלי שמייצר את אותו החומר הפעיל כביכול, ויש לו טווח סטיה מותר של 20 אחוז מעל או 20 אחוז פחות של כמות החומר. רופאים ורוקחים מסויימים טוענים שלטווח סטיה זה או לכל דבר אחר שיש בתרופה הגנרית לא אמור להשפיע על יעילות התרופה ושתרופות גנריות הן בדיוק אותו הדבר, אבל עובדה שחלק מהאנשים מרגישים הבדל כשעוברים בין תרופה מקורית לתרופה גנרית, וזה לא פסיכולוגי לדעתי, כי הם החליפו את התרופה לאחר שאמרו להם שהגנרית היא בדיוק אותו דבר ויצאו מנקודת הנחה כזו.
אם כבר התחלת עם הציפרמיל וזה עוזר לך חלקית אז אולי כדאי שתמשיך עם זה. עושה רושם שהפסיכיאטרית שלך לא כל כך יודעת מה היא עושה, כי מינון מקובל של ציפרמיל לאוסידי לפי מיטב ידיעתי הוא 60-80 מג ולעתים יש רופאים שרושמים למטופלים מסויימים גם מינונים גבוהים מאלה אם למטופל אין תופעות לוואי מציקות ואם היעילות של הטיפול היא חלקית. לפי מיטב הבנתי, מרגע שעולים למינון מתאים צריך לחכות מס' שבועות- אם אני לא טועה שישה שבועות לפחות ו12 שבועות להשפעה מקסימלית אבל אל תתפוס אותי מילה במילה כי זה לא בטוח. ממה שידוע לי בדרך כלל רק אחר כך מוסיפים תרופה כמו ריספרדל. הריספונד היא תרופה גנרית של הריספרדל (וגם כאן יש אנשים שטוענים להבדל בהשפעה), למרות שאם יש חרדה קשה חלק מהרופאים נותנים אותה על ההתחלה

אבי 122

New member
ציפראמיל- זה הפיתוח הגנרי של ציפרלקס

על כל אדם התרופות משפיעות אחרת.
גם אותה תרופה בתקופות שונות, משפיעה על
אותו אדם אחרת.

bomber30

New member
הציפרלקס סובלת מעודף יחסי ציבור מזויפים...

היא כלל לא מה שהיא מתיימרת להיות. אם תשאל את דעתי ומנסיוני האישי אם התרופה הזאת, הייתי אומר לך שהציפרלקס היא התרופה הגרועה ביותר ממשפחת SSRI ובעלת הכי הרבה תופעות לוואי. ואם זה לא מספיק היא גם עולה מאוד יקר. ברבע מהמחיר אתה יכול לקנות תרופות ממשפחת SSRI הרבה יותר יעילות ואפקטיביות כגון: פרוזק, סרוקסט, פבוקסיל וכו'. הבחירה הקלאסית שלי היא פרוזק. המולקולה שלה בעלת מיעוט תופעות לוואי יחסית לתרופות ממשפחת SSRI האחרות- והאפקטיביות של התרופה טובה למדי. עכשיו בנוגע לציפרלקס רצוי שתדע, מעבר למערכת קידום יחצנות ושיווק משומנת היטב, אין בה כול ממש. חשוב גם לזכור שהפרוזק הוא בעצם האבא של כול תרופות SSRI . מאז הפרוזק החלו לפתח תרופות דומות וכך משפחת SSRI נולדה.

aשרון

New member
תודה רבה לכל המגיבים...

על כל אחד התרופות משפיעות אחרת, את זה אני יודע ומקווה שאמצא את התרופה שתייצב אותי.

הייתי אתמול אצל רופאה הוליסטית שאמרה לי ש OCD זה התוצאה ולא הסיבה למה שקורה לי, והסיבה שיש לי OCD זה בגלל שאף פעם לא הייתי מאושר.
והיא ציינה שהיא לא מתכוונת לשמח, אלא למאושר.

למעלה