שלום לכולם,

שחף 11

New member
שלום לכולם,

זמן רב "נרתעתי" מלהיכנס לפורום זה. מעניין, שביום הכיפורים, עשיתי זאת...
קראתי קצת בפורום, מצד אחד, אני ממש מעריצה ואפילו מקנאה בכם . יחד עם זאת אני חייבת לציין שאני לא מצליחה להבין איך שמן יכול להרגיש טוב עם עצמו? איך אפשר להתחבר כך לבן הזוג השני (אני לא מכירה אף בחור שמסתכל על בחורה שמנה, בתקופות הקצרות שהייתי רזה יותר הפנו לעברי מבטים, אך מאז זה לא קרה )
איך אפשר להרגיש טוב כשהולכים לקנות בגדים ,ויש רק כמה חנויות בודדות שאפשר לקנות, ושם הכל יקר פי 2 , ולא מוצאים מה לקנות כי זה פשוט לא נראה טוב .
אני מאלה שאוהבים לקנות גדול יותר, לא יכולה לסבול כשזה צמוד, ומבליט מכל הצדדים. וגם כשאני מוצאת משהו סביר, אני מעדיפה לא להסתכל, לא אוהבת את מה שאני רואה במראה.
ואיך אפשר להרגיש טוב כשבכל סיטואציה מישהו מעיר משהו ,לי או אפילו למישהו אחר מבני המשפחה !
יושבת לאכול צהריים בעבודה, וחסרי הטקט מספרים כמה הם לא אוהבים אנשים שמנים, ואני כמובן נוכחת שם, או מתארים מישהו שמן בטונים מזלזלים.
ואיך אפשר להרגיש טוב עם עצמי כשאני לא מצליחה למצוא נעל , מלבד נעלי התעמלות שנוחה, כי לרגליים כבד ?
ואיך אפשר להרגיש טוב כשרוב הזמן חם לי יותר מלאחרים? וקשה למצוא בגדים נעימים, דקים ,שלא חושפים ידיים ורגליים גדולות , ולאחר שאני מתאמצת קצת אני מרגישה לא טוב, פיזית.
וכשאני הולכת לרופא, לא משנה מה הבעיה, תמיד , אבל תמיד אשמע, זה נובע מהשמנה. וארגיש מן זלזול , אולי חוץ מהשמנה זה נובע מעוד משהו? ואולי לא....

איך אפשר להרגיש טוב כשאנשים כל הזמן מסתכלים עליך כאילו אתה יצור מוזר? ולא מסתכלים לתוכן שאתה מלא בו, אלא רק לעובדה שאתה גדול ?
כל חיי הייתי שמנה! כל חיי סבלתי מזה, וכנראה עד יומי האחרון אסבול, אמשיך להרגיש סלידה מעצמי, להבין שמיותר אפילו לחפש זוגיות במצבי, כי איך אפשר כשאתה מרגיש כל כך רע עם עצמך ולא בנוח עם הגוף שלך? איך מישהו יהיה מסוגל לאהוב אותי במראה הזה? איך אני אהיה מסוגלת לאהוב את עצמי כך?

מחשבות אלו ורבות אחרות, מסתובבות לי בראש כבר המון זמן.
אני מצטערת שפרקתי כך... הנחתי שזה המקום שאפשר יהיה להזדהות ולהבין את תחושותי...

שחף

עופר 123

New member

שלום שחף,

את מספרת על החיים הלא תמיד נוחים של אנשים שמנים, אבל כמעט כל מה שכתבת - ביגוד, יחס של רופאים, הערות מבני משפחה וסובבים - אלו דברים חיצוניים לנו. אנחנו יכולים לבחור האם להיעלב ולהיפגע, או להתעצבן ולהשיב בחזרה.

בנוסף, פתחת בעניין של בני זוג. בפורום הזה עברו במהלך השנים בלי סוף אנשים במידות גדולות, גברים ונשים, שמצאו אהבה, נישאו והולידו ילדים. המפתח של כולם היה להבין שמותר להם להיות נאהבים בכל מידה. אם מישהו מרגיש רע עם עצמו, זה מקרין החוצה, וגורם לקשרים פוטנציאליים להתפוגג.

את כותבת גם על הסלידה מעצמך. למה סלידה? עשית משהו רע? במה חטאת? לא עשית שום דבר לא בסדר, אז למה את צריכה לסלוד מעצמך? יש לך את כל הזכות והמקום להיות שמחה ומרוצה ממי שאת, ושנאה עצמית היא הרבה פחות מוצלחת מאהבה עצמית, אני מבטיח לך

לקח לך קצת זמן להיכנס לפורום, אבל מעכשיו אני מקווה מאוד שתישארי בסביבה ותספגי קצת מהרעיונות פה. לאט לאט תביני שיש בגדים מהממים (תתחילי עם צמוד, זה יעשה לך רק טוב
), תראי שהאנשים מסביב לא באמת מרכלים על שמנים, ובאופן כללי - שלאהוב את עצמך זה עניין אפשרי בהחלט, אם רק נותנים לזה הזדמנות.

ברוכה הבאה לפורום הכי עגול ברשת

שחף 11

New member
עופר

הרי אנו נעלבים כמשהו מפריע לנו.... אני לא ממש נעלבת, אבל זה צובט כל פעם מחדש כשהסביבה שופטת אותי בגלל המראה. נכון שהבעיה היא בעיקר אצלהם, תפיסות מעותות, ובכל זאת..
ונכון, שהרבה נמצא בתפיסות המעוותות שלי...

יחד עם זאת, אני בהחלט משיבה ברוב הפעמים (יש כאלה, שמיותר אפילו להשיב להם.. )

פורום עגול, ומתוק.. יש לציין
אשמח להישאר בסביבה!

תודה!

Blue Rose

New member
מנסה לנסח...

קודם כל- אני שמחה שנכנסת ומקווה שתמצאי פה בית חם...ברוכה הבאה.

את לא צריכה להעריץ או לקנא....רק להבין...אנשים לא מתאהבים בשמנים או רזים...הם מתאהבים באנשים אחרים. כולנו בני אדם עם חסרונות ויתרונות אף אחד לא יותר טוב מהשני (יש כמה פחות טובים אבל לא אסטה לנושא הזה...). ברגע שמנתקים את ההשוואה של- כדי להיות מספיק טובה - אני צריכה להיות רזה....החיים נעשים קלים יותר...

הבגדים יראו לך יפים ברגע שתביני שאת צריכה להיות יפה כ- שחף ולא כ- דוגמנית זו או אחרת....שחף היא שמנה. זה לא משהו שאפשר להסתיר או להסוות עם בגדים. בגד לא יכול להפוך אותך לרזה יותר- וגם לא צריך...זה לא שזה נראה לא טוב (ותקני אותי עם אני טועה) זה שרואים בזה שאת שמנה.
אני שמנה. אני גם לא אוהבת צמוד, אבל חושבת שאני נראית מצוין. אז כשאני רואה משהו בסגנון שלי- אני קונה....
לאחרונה הייתי צריכה משהו לחתונה. לא מצאתי כלום. הגיעה כבר יום החתונה...עשיתי סיבוב "משמין לי" ו"זונות" ולא מצאתי...נכנסתי לחנות אחרת (לא זוכרת אפילו איזו) שידעתי שלא יהיה להם כלום במידה שלי...בכל זאת נכנסתי. ראיתי חצאית יפה ורחבה שאומנם הגומי שלה לא עלה לי על התחת או הבטן...אבל היה מצויין מתחת לידיים. ואופס פתאום היתה לי שמלה...צבע החזיה שלי תאם לגומי...ושלום על ישראל. הייתי שמנה בחתונה. הייתי שמנה עם שמלה יפה....הייתי שמנה יפה עם שמלה יפה...וזה למרות שאני לא מתאפרת, למרות שזו לא היתה שמלה, ואפילו שזו חצאית שלא במידה שלי...וגם אם הייתי הולכת עם משהו אחר- עדיין הייתי יפה- למה? כי אני יפה. אני לא בר רפאלי ולא רוצה להיות היא- טוב לי כמו שאני. נמוכה, שמנה, שער מקורזל, לא מאופרת ועם חיוך ענקי על הפנים וחיים נהדרים (ומאוד מעייפים - עם התינוק)- אני מרגישה יפה בכל יום ורגע בחיי. זה משהו שאין להרבה אנשים שאין כמעט לנשים..כי לימדו אותנו שאנחנו לא מספיק יפות בלי זה וזה וזה...אבל הכל שטויות. לכל אשה, לכל אדם יש יופי מיוחד לו בלבד....רק צריך ללמוד להעריך את היופי הזה..ואת תישארי יפה באותה מידה אם תרזי וגם אם תשמיני...כי את עדיין את.
אבל יש בעיה עם היופי הזה....כשאת לא רואה אותו- לאחרים קשה לראות. וגם אם הם רואים ובאים ואומרים לך שאת יפה- את לא תאמיני להם ותתרחקי מהם...כדי שאחרים יראו כמה שאת יפה (וכן- את יפה!) את חייבת לראות את זה בעצמך....

בעניין המא/עירים....אני בטוחה שהם "נראים" מושלם. מה שבטוח זה שהם לא סימפטיים במיוחד. את יודעת שאת שמנה ואת לא צריכה אף נשמה טובה שתגיד לך את זה. אם הם כבר אומרים- אז אולי כדאי להגיד להם- אם אין לכם משהו טוב להגיד, עדיף שלא תגידו כלום.

ורופאים- יש פעמים שהמשקל קשור לבעיה. אבל כשכואב לי הגרון, כשיש לי חום, ועוד כהנה וכהנה (בד"כ שהילדים הדביקו אותי) אם הרופא לא מטפל בהתאם- זה הזמן לעבור לרופא/ה אחר/ת.

בכלל נראה לי שאת חושבת ש"מגיע לך" מה שאומרים, מה ש(את חושבת)חושבים...

איך תהיי מסוגלת לאהובת את עצמך כך? זה שאת רוצה לעשות את זה - זה שנכנסת לפה ושאלת את השאלה הזו...זה בהחלט צעד בכיוון הנכון...אבל זה צעד ראשון...חייבים להמשיך ללכת....
הכל מתחיל בהבנה שזה שאת שמנה לא עושה אותך פחות או יותר טובה מאף אחד אחר...וגם שהמראה שלך הוא רק חלק קטן ממי שאת....

רוזי! שיצא לה ארוך ומרגישה שאמרה מעט...

שחף 11

New member
הי רוזי

אמרת כל כך הרבה דברים, חשובים ונכונים! ממש לא מעט. באמת.
אפילו הצחקת אותי עם משמין ולי וזונות...

תודה רבה על התגובה החכמה.
כפי שציינת, העובדה שכתבתי בפורום, היא צעד ראשון מבחינתי....

אף פעם לא נהיה מושלמים בעיני מישהו

בדיוק לפני ראש השנה ליויתי חברה לטיפול אצל הקוסמטיקאית שלה. מיד אחרי שסיימה ניגשה אליי הקוסמטיקאית ואמרה לי "אני חייבת להגיד לך משהו". אני ציפיתי לעצות תזונה, דיאטה, לבוש ושלל שאני שומעת מאנשים זרים, ובמקום זה היא אמרה לי - "את חייבת לעשות בניה בציפורניים, תרגישי הרבה יותר טוב עם עצמך. מבטיחה לך"

אז חייכתי ואמרתי לה שאני אוהבת את הידיים והציפורניים שלי בדיוק כמו שהם.

תמיד מישהו יעיר לך, יבאס אותך, יאכזב אותך.

להיות במצב של טוב לך עם עצמך זאת עבודה קשה. זה כל הזמן לבלום מבטים, הצעות, פרצופים מאנשים ולהזכיר לעצמך שאת מה שאת, ולא מה שאומרים לך.
למישהו יפריע שאת שמנה, למישהו יפריע שהציפורניים שלך לא מטופלות ולמישהו יפריע שהנעליים שלך לא באופנה.
ככה זה. זאת המדינה שלנו. העיקר שתביני מה מפריע אך ורק לך, לא בגלל שאומרים ולא בגלל שמעירים. יש מלא נשים עם בן זוג רזה. יש מלא נשים עם בן זוג נכה, יש מלא אנשים שמצאו אהבה ויש כאלה שעדיין לא (בלי קשר למידת החולצה שלהם)

נשמח אם תשארי אתנו, תחלקי, תבכי כשצריך, ותשתפי אותנו כשעצוב ותשמחי אותנו כשהצלחת.

שחף 11

New member
ליקר כחול (אחלה של כינוי)

אני מהטיפוסים שממש לא מחשבנים לסביבה, למרות מה שכתבתי.
ברור לי שתמיד , אבל תמיד למישהו יהיה מה להגיד, וכל דבר יגרור מגוון תגובות.
בתחום זה, מפריע לי שכבד לי,מפריע לי לא להיראות טוב במראה ולכן התגובות של הסביבה מפריעות לי.
תודה!

למעלה