שלום לכולם...

aשרון

New member
שלום לכולם...

אני שרון, צופה של דקסטר מהעונה הראשונה עם הפסקות פה ושם.
כרגע אני צופה בשידורים החוזרים ב yes (מסיימים היום את עונה 5 ומחר מתחילים את עונה 6 ), זאת פעם ראשונה שאני צופה בסדרה כולה בסדר כרונולוגי מהתחלה וזאת הנאה צרופה, אני כ"כ נהנה מעונה 5 וממה שקורה בין דקסטר ללומן, אני ממש רוצה שלומן תחזור לקראת סוף הסדרה ושהיא ודקסטר יקימו משפחה ביחד.

עונה 7 הולכת להיות אדירה מבחינת חומרים ולדעתי יש לה פונטציאל להיות אחת העונות הטובות ביותר של הסדרה.

חבל שאין יותר מ 12 פרקים בעונה, אבל זה מה שגורם לנו להתגעגע, לא .

Sharonmxx

New member
חשבתי שאני היחידה שאוהבת את לומן!

ולמרות זאת הסוף האולטימטיבי בשבילי הוא אם דקסטר יתאבד או יברח ויתחיל מחדש במקום אחר, לא יודעת למה, תמיד ראיתי את זה ככה. לא הגיוני שיהיה לו האפי אנדינג.
אם היו יותר מ12 פרקים בעונה הייתי ממצה את הסדרה מהר יותר, אז יותר טוב ככה כשזה משאיר רצון לראות עוד

einat162

New member

למרות שלומן וסיבת היציאה שלה עיצבנו אותי בסוף....

alphac

New member
למה?

עבורי הסיבה שלה לעזוב את דקסטר הייתה טבעית לגמרי.
כל מסע ההרג הזה עבורה היה נקמה בג'ורדן ושותפיו לאונס, וברגע שהנקמה הושלמה, איזו סיבה יש לה להמשיך להרוג אנשים?

אתה לא מתעורר יום אחד ומחליט להיות כמו דקסטר, להרוג אנשים כי מגיע להם למות.

זה לדעתי מה שמייחד את דקסטר, כי זה הרבה מעבר להרג עצמו, זה חיים שלמים של העמדת פנים, חיים כפולים, הוויתור והסיכון שכרוך בכך (למצוא את עצמך על כסא חשמלי יום אחד), ויש בו משהו פנימי (נוסע אפל) שמניע אותו ש(בניגוד ללומן) לא תלוי בהרג של אדם מסוים.

einat162

New member
אבל מצד שני,

היא פשוט קמה בבוקר יום אחד ומחליטה לעבור הלאה :
* להפסיק לרצוח (מובן לחלוטין מבחינתי - כי היא רצתה לנקום רק באנשים שפגעו בה),
* לעזוב את מיאמי ולחזור הביתה (לאותה שיגרה שממנה ברחה....אוקיי... מתקבל),
* לעזוב את דקסטר- אומנם לא עשו אותה כדמות ביצ'ית שמנצלת את דקסטר והניסיון שלו- אבל ה"פוף הנוסע האפל שלי נעלם- ואני לא מרגישה שום דבר כלפיך יותר" מפריע לי. אם כבר הייתה נגעלת/ מפחדת בקטע של לחזור לעשתונות - אבל לא, היא נשארה ונפרדה ממנו "בצורה תרבותית", וזה מה שהציק לי.

ואולי בגלל שאהבתי את המערכת היחסים בינהם וכמה שהייתי מאושרת בשביל דקסטר.

Sharonmxx

New member
מסכימה חלקית

העזיבו אותה בצורה ממש מוזרה, היא פשוט החליטה משום מקום שהדארק פסנג'ר שלה נעלם ושהיא סגרה מעגל וצריכה לחזור לבית שהיא ברחה ממנו. זה גרם לי לחשוב אם היא באמת אהבה אותו או סתם ניצלה אותו בשביל לנקום בג'ורדן צ'ייס והאחרים, אחרת היא הייתה מנסה להישאר, אולי אחר כך היא הייתה עוזבת, אבל היא פשוט יצאה מהנחה שזה לא בשבילה יותר ונעלמה. זה היה די גרוע.
אבל בניגוד אלייך שמחתי שהיא עזבה, זה יוצר המשך לזה שלא משנה מה קורה, דקסטר תמיד נשאר לבד בסוף, זה הקטע של הסדרה וזה מה שיפה בה. את אח שלו וליילה הוא הרג, מיגל סתם ניצל אותו, כשהוא התחיל להרגיש באמת מאושר עם ריטה היא מתה ולומן עזבה. כל עונה מתחילה מהנקודה הזו שהוא לבד בה ומפתחים לו חברויות רק כדי להראות שבסוף הוא שוב לבד.

וואו מה נכנס בי שאני כותבת כל כך הרבה

alphac

New member
לדעתי זה הכל מתחבר

היא עזבה את דקסטר מסיבה דומה שהיא הפסיקה לרצוח.
היא לא הפסיקה להרגיש כלפיו משהו אחרי אותו לילה, אלא הפסיקה להרגיש את הצורך להרוג.
היא עזבה אותו מהסיבה הזו שההריגות האלה הן חלק ממי שהוא והוא לא יפסיק עם זה, והיא לעומתו שמה את זה מאחוריה אחרי אותו לילה.

נשמע לי הגיוני לא להיות מסוגל להיות עם "רוצח" אחרי שאני כבר לא מרגיש את הצורך הזה להרוג..

המערכת יחסים הזו בינם בהחלט הייתה משהו מאוד מרענן בסדרה הזו :)

alphac

New member
עונה 5 מצוינת

היה מרתק לראות איך מערכת היחסים בין דקסטר ללומן התפתחה והמהפכים שהיא עברה..
ובכלל, גם מסביב לדקסטר, הדמויות קיבלו "עצמאות" והיו מעניינות בעצמן.

alphac

New member
אגב..

לא כ"כ הבנתי אם כבר ראית את הסדרה כולה קודם לכן

aשרון

New member
ובכן.....

בזמנו ראיתי את כל שתי העונות הראשונות אחת אחרי השנייה .
בעונות השלישית, הרביעית, החמישית, והשישית ראיתי את הסדרה רק בתחילתה ובסופה של כל עונה ועכשיו אני משלים את כל הסדרה במלואה ורואה מה הפסדתי .

את העונה השביעית אני לא מתכוון לפספס !!!!!!!

למעלה