שלום לכולם...

מגי35

New member
צר לי יובל, לאחר שיחה, אמש, עם

ראש המועצה האיזורית חוף עזה, הוא לא שמע על ישיבה בכפר דרום.

gershon17

New member
הו, אין כל ספק

יצחק לוי ואפי איתם הם ממשיכי משנתו של בורג. כמובן. את תתפלאי לדעת כמה אני כן יודע. אני מציע שתפסיקי לזלזל סתם כך כי זה גורם לך להרגיש טוב עם עצמך.

מגי35

New member
גרשון, גרשון. המפדל זה לא רק איתם

כאשר אתה כותב על המפדל אתה כותב על הנבחרים ועל המצביעים. הבהרתי הבהר היטב, מי שמצביע היום-אתמול מפדל הם אלו ששפירא ובורג(האבא- לשם הבהרה)משמשים נר לרגליהם. לו היו מצביעים למפדל כל הדתיים שבימין, וכן, יוצאי עידות המזרח-ש"ס הרי למפדל היו היום 12 עד 15 חברי כנסת. הם 5 בלבד, כי מי שמצביע........וכו וכו.

youvall

New member
מדובר בניבחרים....

בדיוק כמו שאומרים שמפלגת העבודה מתה בגלל שאין לה מנהיג מדברים על מנהיג שם,בנבחרים ולא על זה שהאידיאלים של המפלגה מתו בגלל שנשארו עוד איזה 4 וחצי שמאלנים במדינה הזאת... מדובר בכך שנבחרי המפד"ל לוקחים את המפלגה ימינה חזק וגם לכיוון החרדיות חזק... בדיוק כמו שנבחרי מר"צ לוקחים את המפלגה שמאלה מידי ומעט מידי נגד הכפייה הדתית..... יובל

יאן פת

New member
תודה, למרות שאני לא יודע עד כמה התכ

אבל לומר תודה אף פעם לא מזיק

youvall

New member
תקשייב שנייה

יאן,תרשה לי לקרוא לך יאן,טוב... אני לא יוצא כנגד הרידיאלים של המד"ל ושל חובשי הכיפות הסרוגות מפני שלטעמי הם באמת השילוב המוצלח ביותר בין דתיים לחילונים,הם משרתים בצה"ל,הם אינם מנסים לכפות עלי את דרך חיים והם לומדים גם מדעים מדוייקים ואזרחות(שתי דוגמאות שבישיבות של ש"ס לא לומדים-לא לומדים אזרחות!!! אבל.... אני יצאתי כנגד היו"ר החדש שלהם שאם הממשלה לא מוציאה כל יום תוכנית חדשה לחיסול עוד 100 ערבים הוא לא מרוצה וזה רק סממן אחד לכך שהמפד"ל של פעם הולך ונעלמת בזמן שקיצוניים ימנים ודתיים משטלתים על תנועה שהצליחה כ"כ טוב לאורך כ"כ הרבה זמן(למעט הפעם שהם נמענו בהצבעת אי אמון בממשלת רבין ב77´ בגלל מטוס שנחת בשבת). ולכן,כאשר את מתרעם על כך שאני שם את המפד"ל וש"ס באותה קטגוריה שים לב למה התכוונתי... הישיבות הפרטיות של המפד"ל-כלומר לא כ"כ של המפד"ל כמו של אפי איתם לא מלמדות אזרחות ושים לב שאמרתי שישיבות ההסדר הם לדעתי דבר מצויין,הישיבות הפרטיות שהממשלה ממנת אבל לא שולטת במה שמלמדים שם,זה מה שמעצבן אותי... עוד דבר אחד,תזכרו שש"ס יעשו בעיות עכשיו כשהוציא את תוכנית הליבה לאור ויכריחו אותם ללמד אזרחות ומדעים מדוייקים..... יובל

מגי35

New member
למה אתה מתכוון: הישיבות הפרטיות

של המפד"ל? אתה בכלל מבין או יודע מה אתה כותב? אתה מסוגל להבחין בין ישיבות ההסדר לישיבות התיכוניות ולאולפנות (מה זה? מה זה?)אזרחות? מה אתה יודע...... אם אתה בן 16 -שאני מפקפקת בכך- הרי יש לך עוד הרבה מה ללמוד מחוץ למנטרות שבסוף כתיבתך....

§Oren§

New member
גם לך יש עוד הרבה מה ללמוד

את, ועוד כמה, חוזרים ונטפלים לגילו של הכותב. אני אישית חושב שזה לא רלוונטי. תתייחסי לכתוב! לטעון שדבריו לא נכונים כי הוא בן 16, זוהי שטות גמורה ונטולת הגיון לוגי. לתקוף דבריו של מישהו ע"י הטפלות לדמותו זה פחדנות. לא מסוגלת להתמודד עם דבריו? לכי למטבח אישה, שם מקומך! ואת יכולה להתרעם כמה שאת רוצה על המשפט שהרגע כתבתי (שאגב אני לא מאמין בו) אבל הוא תקף לוגית ושקול למשפט "מה אתה מבין? אתה רק בן 16". הגיל פה לא משחק תפקיד, זהו פורום דעות. אם את חושבת שע"י תקיפת גיל הכותב והתנשאות מעליו את מעבירה את הנקודה שלך, את טועה. להיות מבוגרת יותר לא הופך אותך לצודקת יותר או חכמה יותר. רוצה הוכחה? צאי לרחוב, דברי עם כמה אנשים "מבוגרים". אומנם יש תחומים בהם הגיל הופך את האומר למנוסה יותר, כמו מדע, אולם זה כיוון שאדם שעוסק 30 שנה בחקר מדעי מנוסה יותר מאדם העוסק שנתיים. בדעות לא כך הדבר! לראייה, רוב המהפכות חוללו ע"י צעירים. את חושבת שהוא טועה? תתייחסי לדבריו ולדבריו בלבד! הוא כתב עובדה לא נכונה? רשמי את העובדה הנכונה! התייחסות לא צריכה לבוא בצורה של "אתה רק ילד". את מבזה את עצמך, ואת עצמך בלבד.

מגי35

New member
קיבלתי את עצתך ל...

1. ללכת למטבח. (לא כתבת מה עלי לעשות שם) 2. לצאת לרחוב. (לדבר עם אנשים מבוגרים במרכאות) 3. לעשות מהפיכות בגיל צעיר (רגע, רגע, מה אני זקנה???) נ.ב. אם אתה כל כך נחמד, מה דעתך על הרעיון שכל אחד יכתוב מה עולה בראש מבוסס על פרטים לא נכונים או לא מציאותיים? זה יכול להיות משהו מטורף לחלוטין...ומה פירוש שאני אתקן אותו? כל אחד יורה ואני אפתח מטריה?

§Oren§

New member
אל תפתחי מטריה, גם אל תרקי על עצמך

לא נאה לך, אל תגיבי. אם את מגיבה, אז לעניין. לא לתקוף את אופי הדובר.

youvall

New member
מגי יקירתי...

לא מוצא חן בעינייך שלבן 16 יש דעה-זבש"ך(זה בעיה שלך אני יודע שעם הגיל היכולת לקלוט את הסלנג של הצעירים נעלם) אבל זה לא שייך לעניין... כן,יש דבר כזה ישיבות פרטיות כמו בתי ספר פרטיים שנתמכים ע"י מפלגה זה או אחרת וכן המפד"ל אכן תומכת במספר ישיבות פרטיות שממומנות ע"י משלם המיסים ואל תגידי לי לא קיים כי יש לי שלושה חברים שלומדים בישיבות כאלה של המפד"ל. דבר שני,אזרחות... אם תפתחי את העיתון של היום תגלי שבישיבות הפרטיות של ש"ס לא לומדים אזרחות!!!! אם תקראי קצת מהעיתונים של ש"ס תלמדי שהם לא ממש מעודדים גיוס לצה"ל,למעשה הם מתנגדים לגיוס כזה ובראשם כבוד הרב עובדיה יוסף. אני בן 16,למעשה אני יליד יוני 86´ כך שכל הרעיון שאני טיפש נורא לא ילך לך.... בנוסף אם את רוצה לתקוף אותי אישית נא עשי זאת בשמחה אבל אל תגידי שהעובדות שאני מציג אינן נכונות כי אני לוקח את העובדות ועליהן בונה את הדעות שלי... העובדות שאני מציג הם מדוייקות(כולל האחוז שש"ס מקבלת מתקציב החינוך למרות שהם ישיבות פרטיות)..... ובניגוד אליך,לי יש כבוד מסויים לאנשים ולכן אני לא תוקף אותך אישית אלא רק את הצהרותיך... יובל בן 16

מגי35

New member
יובל!!!!

1. בקשר לגילך: אין לי בעיה אם זה. רק עליך ללמוד שאם אתה מתקיף- תתקיף עם עובדות נכונות. (ישיבות פרטיות?? כפר דרום??? רק חיילים חילונים נהרגים??)ולא תכתוב אחר כך: טוב לא הבנתם אותי... 2. אני לא אענה לך בענין ש"ס. אני לא בכיוון שלהם.הן בנושא מה הם לומדים והן בנושא גיוס לצבא. דעתי מאוד מאוד שונה מהם.... 3. אני חוזרת על מה שכתבתי בתגובה ל: העובדות שהבאת אינן נכונות. אולי אתה מתבלבל עם דברים אחרים. אין לי מושג.(ראה סעיף מספר 1 לאילו עובדות אני מתכוונת. 4. לפני שבת, כדי שלא ישאר טעם רע, אני מבקשת סליחתך אם נפגעת בקשר לגיל.

פלסטיק

New member
יובל כל הכבוד לך

אתה מביע דעות של טעם מנוסחות היטב ובנימוס. זו כמובן דעתי ולא מין שיטה למתן ציונים (מורים יש לך מספיק בבית הספר). אתה תתקל הרבה בתופעה הזו שאנשים שלא מסוגלים להתמודד עם דעותיך והעובדות שאתה מציג ינסו לתקוף אותך בעניין של הגיל או באיזשהו ניסוח שלא היה 1000000% מדויק - לא נראה לי שיש לך בעיה מיוחדת להתמודד עם זה. בקיצור אתה דוגמה יפה לזה שנוער חילוני יכול להיות מנומס חריף והגיוני בלי לשנן תפילות כמו תוכי.

שחר ל.

New member
יובל , רק בן 16 ?

קודם כל שלום לכולם שמי שחר ואני צופה פסיבי בפורום ( עד היום...) מזה זמן מה. אני רוצה להגיב על הנושא לא, זה לא משנה לי בן כמה אתה ו"כמה חכם ומנוסה" אתה (להבדיל ממגי...). אני מתיחס לתוכן הדברים ואיך שהם נאמרים , אני מיתחס לכבוד שאתה מפגין גם לשונים ממך בדעות (ראה ערך "מגי" ושכמותה) , אני מתיחס לכושר הביטוי המדהים, ולידע שאתה מפגין, בקיצור , הרשה לי להוריד את הכובע בפניך
. ולך מגי , אולי כדאי שתילמדי משהו מ"הצעיר " (וכניראה שיש לך מה לילמוד ממנו...) ומאחר ואני קצת יותר "זקן" מיובל ( כימעט כפול בגיל
) אולי אני יותר "חכם" ומנוסה אז הנה לך נתון, כחייל מילואים יצא לי גם "לאבטח" את תושבי כפר דרום (לפני כמה שנים) ואכן יש במקום ישיבה תורנית שלא כ"כ מענין אותי אם היא שייכת לש"ס או למפד"ל קומץ מישפחות וגדוד חיילים שאמור לשמור עליהם. גם את יתר העובדות שיובל העלה קל להוכיח (אם רק מסירים את כיסויי העיניים)
" ...ולא בת 16 אבל יודעת משהו על העולם הזה..."

מגי35

New member
לכל המוחאים כפיים ליובל

יובל- זה לא אישית. מדהים כאשר משתמשים בעובדות שלא היו ולא נבראו מוחאים להם כפיים. אבל מה, האיש כתב את המילים: חוק טל. מחיאות כפיים. האיש כתב את המילה: חרדים. מחיאות כפיים. כי לו יאיה כי לו נאה. הכל טוב ויפה בתנאי אחד: שהעובדות עליהם מתבססים בכאסח- נכונות הן. ולמה מגי היתה כל כך אגרסיבית? לא חס וחלילה כדי לדכא את הילד. לא. מגי כועסת שהעובדות הן שיקריות. "ה רק החיילים החילונים נהרגים". "החיילים שומרים על ישבת מפדל פרטית בכפר דרום" מה לעשות, ואין, אני חוזרת שנית, אין לא ישיבה של המפדל(מיבעצם מפחד מישיבות המפדל?) ולא ישיבה של ש"ס(??!!). אז מותר לכם לכאסח אותי על הסיגנון. על דיעותי. על גילי. על נסיונכם העצום ורב. אבל אל תמחאו כפיים למי שמביא בלופים כחיזוק לעליהום על ציבור כלשהו (ובעיקר כאשר מדובר בציבור ש-ל-י!!!)

The_Mighty_Perr

New member
ק-ש-ק-ו-ש

בס"ד 1. אולי מקורות ל-25 אחוזים הנ"ל? 2. למפד"ל אין ישיבות שאינן ישיבות הסדר/ישיבות גבוהות. 3. אז מלמדים שטויות, אבל חבר שלי לומד בשיבה גבוהה, והא לא לומד כיצד צה"ל הוא בית-בושת, או כיצד העם הוא בושה לתורה, הוא יותר עסוק בלימוד תורה... 4. הידע שלך ביהדות שואף ל-0. *אתה יודע שינן 613 מצוות, וזה מה שמרים את הידע שלך מעל ל-0... *א"א לקיים את כל המצוות מכיוון שלט קיים בית-המקדש(לדוגמא), ומצוות התלויות בו לא יכולות להתבצע. *ישנם עוד דינים וחוקים מלבד תרי"ג מצוות(תושבע"פ). *משה ברינו חטא 6 פעמים, איך אתה מבקש מאיתונ, אחרי ערעדת הדורות לא לחטוא בכלל?!? *מקיימים מאה מצוות(ואתה לא רוצה שאני אספור)... ומה יהודי בך?

למעלה