שלום לכולם

הודגיק

New member
שלום לכולם

סטטוס נוכחי: יש כרטיסים, יש JR PASS, יש אישור מ"בית שלום טוקיו" .

עכשיו השאלות:
1. כשאני בבית שלום ואני מעוניין לתת להם מתנה כלשהי על האיחור, אני עושה את זה כשאני עוזב או כשאני מגיע? מה נהוג?

2. אפשר לקבל המלצה לריוקאן/ מנזר שווה לקיוטו? משהו מדליק כזה עם מיליון מנות בארוחות (ערב/בוקר) וכזה שיש בו טקס תה מסורתי?

3. הזמנתי מקומות ללינה בOdawara, כמה זמן יקח לנו לעשות את המסלול לHakone ולאגם משם?

תודה מראש על התשובות,
דן.

Simbbam

New member
האם היית בריוקאן בעבר?

אני קראתי הרבה על ריוקאנים ולפני שהגעתי ליפן רציתי לעשות טיול שלם רק בריוקאנים.
אך חלומות לחוד ומציאות לחוד, השהיה בריוקאן מסורתי קשה למי שלא מורגל להיות על הרצפה כל הזמן. דיברתי עם יפנים בגילי (23) שהודו שגם הם כבר לא רגילים בדור שלהם לריוקאנים ולסגנון החיים הזה, וגם להם השהיה בריוקאן כזה היא לא שגרתית.

Simbbam

New member
יחד עם זאת

במידה וזו הפעם הראשונה שלך, אני ללא ספק ממליץ ללכת לריוקאן ללילה אחד או שניים, רק בשביל החוויה.
יש, אגב, ריוקאן מצויין שאני יכול להמליץ עליו, שמיועד למערביים - הוא משלב ריוקאן מסורתי על כל ההיבטים של האירוח המסורתי, אך יש בו גם לובי עם ספות וכיסא בחדר.
הריוקאן נמצא לא רחוק מתחנת Yudanaka בעיירה Yamanouchi שנמצאת ב Nagano Prefecture. אם שמעת/קראת על ה- snow monkeysת אז זה ממש קרוב לשם.
שכחתי לחלוטין איך קוראים לריוקאן ואני לא מצליח להיזכר! מדברים שם אנגלית מעולה. אם אמצא את השם אשלח לך.

בהצלחה

הודגיק

New member
תודה

לא הייתי, זה הטיול הראשון שלי לשם.
ורוב התכנון הוא דווקא מלונות רגילים...
אז אנחנו מתכננים יום-יומיים בריוקאן קלאסי....
רק מחפשים מקום בעלות סבירה....

Haramachi

New member
ריוקן בקיוטו

אני הייתי בקיוטו במארס האחרון ושהיתי שלושה לילות בריוקן מאוד חמוד, ממוקם במרכז, עם אפשרות לארוחת בוקר מסורתית בתשלום. קראו לזה Matsubaya Ryokan וזה לא רחוק מהמקדש הבודהיסטי הגדול בכביש הראשי. נהניתי מאוד.

למעלה