שלום לכולם..

PrettyOK

New member
שלום לכולם..

אף פעם לא כתבתי פה, אז מצרפת הקדמה קטנה.
אני בת 30 ובן זוגי בן 29, ואנחנו עומדים להתחתן בעוד מספר חודשים, אנחנו ביחד כבר 4.5 שנים וגרים ביחד 4 שנים.
והבעיה היא....
הקנאה האובססיבית שלי.........
בתחילת הקשר, הוא היה מאד מודע לזה שאני קנאית היסטרית, ולפעמים גם עמדנו על סף פרידה בעקבות זה..
לאחר מכן, הלכתי לטיפול - על דעת עצמי, כדי להבין למה אני כזאת.. ואני עוד כזאת מגיל 4 בערך - באמת, גם בגיל ארבע קינאתי לכל מי שהיה בסביבתי...
עצוב לא???
הטיפול עזר, התגברתי קצת, החיים המשיכו והיה ממש נחמד להיות נורמלית לשם שינוי.
ועדיין...
לפעמים הקנאה פשוט משתלטת עלי...
ובאמת באמת שאני מפחדת שזה יגמור לי לגמרי על הזוגיות.
גם עכשיו, אם אנחנו רבים בגלל זה אני מרגישה שאני חוזרת אחורה ושאין לי דרך להשתקם..

מישהו כאן מרגיש כמוני?
ויכול לתת עצות התמודדות?
אני לא יכולה לחזור לטיפול - בעיות כלכליות...
תודה!

PrettyOK

New member
תודה

קארניו

New member
למה שתהרוס?

היא קיבלה שיעורי בית מניבה ואם היא תתמיד בשירה הרי שכולם ירוויחו מהעיצה המעולה .
טוב, נו , חוץ מהשכנים אולי.....

שלום לך

כתבת שבעבר הלכת לטיפול וראית שיפור, ואפילו היה נחמד ל"היות נורמלית".
אני מניחה שבטיפול קיבלת כלים שיעזרו לך להשתלט על הרגשות הללו במקרים קיצוניים, אם כך הכלים שרכשת ועזרו לך בעבר להתמודדות במקרים הללו, אינם בטל בשישים, כלומר הם שלך ואת תמיד יכולה "לשלוף" אותם מהמערכת שלך ושוב לנסות להתגבר, גם כיום.

תנסי לבדוק מהן המחשבות או האפשרויות הזמינות והאקטואליות שיכולות לעזור לך בכל פעם שאת מרגישה כי זה שוב מתפרץ ומרגיש חסר שליטה, בסופו של דבר הכל ניתן לשליטה (אלא אם כן מדובר בהפרעה חמורה שיש צורך בטיפול תרופתי, קטונתי).

בהצלחה!

PrettyOK

New member
תודה!

את צודקת לגבי הכלים שקיבלתי.
אני מניחה שהבעיה שלי היא הנטייה לשכוח, במיוחד דברים שדורשים תחזוק יום-יומי..
וזה אכן משהו שמצריך הרבה עבודה עצמית.
אולי כמה שיעורי תיחזוק יעזרו לי..

PrettyOK

New member
ולא.. לא טיפול תרופתי..

או משהו כזה..
זה אולי פחות דרמטי ממה שתיארתי, אבל לי זה מפריע! ואת זה אני רוצה לשפר..
תודה

קארניו

New member
אחרי שצחקנו הגיע הזמן להתייחסות רצינית

קצת חומר על קנאה הרסנית שכתבו סקסולוג, פסיכולוגית וקישור לכתבה מהאתר של הכללית :http://www.clalit20plus.co.il/Clalit/Young/Sex/Articles/envy.htm

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3310405,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4123531,00.html

במידה שיש לך קשיים כלכליים את יכולה לקבל טיפול מוזל בבעייה דרך קופ"ח שאליה את שייכת.

PrettyOK

New member
תודה רבה!

האמת.. קראתי והזדעזתי..
מראה מול הפנים..........
באמת תודה!

habubnik

New member
בטיפול היית אמורה לקבל דרכים להתמודד

עם הרגעים האלה שהקנאה משתלטת עליך, במקביל הייתי חושבת שראוי שאישך לעתיד יצטרף אליך קצת לפגישות כדי לדבר על איך שהוא מרגיש ושהוא גם יקבל כלים איך לדבר איתך כשזה קורה, איך להגיב אליך נכון כדי שזה לא יתלקח לאש גדולה יותר. בקיצור, הייתי לוקחת אותו איתי וחוזרת לעוד כמה פגישות כדי לייצב את הנושא הזה לפני החתונה.

PrettyOK

New member
סביר להניח שזה מה שאני צריכה לעשות.

בעיות כלכליות לא ישברו אותי, להמשיך כמו שאני סביר שכן..

ערסlight

New member
קנאה אובססיבית

תלוי באיזה כובע את באה.

את יכולה לראות בזוגיות שלך סוג של סדנה. אמנם לא תשרדו להרבה זמן אבל תלמדי משהו על עצמך בדרך. כמה סיבובים כאלה ואולי תהיי נסבלת למישהו בעתיד.

אם את באה מהצד של "להציל את הזוגיות"... לרוץ לפסיכיאטר ולבלוע כל מה שהוא ירשום.

למעלה