שלום לכולם

שתי דברים.

אחד למה אתם פונים אליי? כמו שהבנתי כולנו כאן באותה בעיה אז למה זה נראה כאילו רק אני הורס את הילדה שלי?? :/
דבר שני אני מקווה לא לשלוח אותה לבית יעקב!!!

מזגזגת2

New member
אשליות

אני גדלתי בבית עם אבא עובד ועם תואר ועם אמא כנ"ל וחשקתי בכל ליבי ב"בית של תורה" עקב שטיפת המוח בתיכון
ואני לא מקרה פרטי בכלל

אתה היחיד שיכול לקחת החלטות על החיים שלך אבל תעשה טובה ואל תשלה את עצמך שתוכל לעצב את הבת שלך כרצונך תוך כדי התעלמות מהסביבה בה היא תחייה ובפרט מוסדות הלימוד.

כן, שמתי לב שאמרו לך כבר דברים בסגנון אבל זה כל כך נכון וכל כך רע שהייתי חייבת.

moshe010

New member
לא, לא יהיה לה בחירה

זה שטויות והבלים
אם אתה ממרומי גילך וכפירתך אינך מעיז לצפצף על המערכתילדה צנועה וחסודה שלמדה בסמינר מוגן ממידע זר
לא יהיה לה סיכוי לבחור מה טוב לה
אלא תעשה בדיוק מה שהחברה והסביבה מצפים ממנה

אתה לא מכיר אותי ואת אשתי..

אשתי אומנם חרדיה אמיתית אך שתינו לא סובלים את המערכת החרדית . ולכן יהיה לה יותר קר.
אגב כל הוויכוח הזה הוא לא אם היא תיהיה חרדית או לא, הוויכוח הוא אם תיהיה לה הזכות להחליט על החיים שלה, ובעל מקרה תיהיה לה הזכות הזו!!

לא יהיה לה זכות בחירה אמיתית

כל זמן שאתה מגדל את ביתך כחרדית אפילו כחרדית מודרנית
הלחץ החברתי בחברה החרדית תשפיע ותשפיע חזק
אין חכם כבעל הניסיון ואנשים כאן מדברים מנסיון

אני לא באה לאמר לך שיהיה לה יותר טוב אם תעזוב את הדת
רק רוצה שתבין מה עומד על הפרק ~ חבל לחיות באשליות

moshe010

New member
להתחתן בשידוך זה איום ונורא

להתחתן בגיל 18 זה עוד יותר נורא
ולהביא ילדים בגיל 19 זה אסון

אWת חיל87

New member
אני כותבת כאן בניק אחר,

לא מעוניינת שיזהו אותי.

שאלה לי אליכם, אם אחליט שלא לגדל את בני ובנותי ע"פ הקוד שאתם גדלתם ומגדלים את ילדכם?
אני אחנכם לתורה אך גם לעבודה (הבנים והבנות) אם אחנכם בדרך יותר חופשיה פחות כ(ק)ופה.

רוב, ואני מדגישה רוב האנשים שבחרו לצאת ממסגרת הדת, הם אנשים שכפו עליהם בכל דרך אפשרית את קיום התורה והמצוות כפו והשניאו. אותי לא חינכו בדרך הקלוקלת הזאת ואני מתכננת גם לא לחנך בדרך הקשה והנוראית הזו.

לימודים בסמינר? אני לא חייבת! הסבא והסבתא יצקצקו בלשונם? שייהנו לפחות אכניס קצת עניין לחייהם.
חתונה בגיל 18? לא יקום ולא יהיה! אני התחתנתי בגיל 22 ועדיין זה נראה לי קשה, ועדיין לא ידעתי איפה אני בכלל. וכולם אמרו שאני כבר "בשלה לנישואין" "בשלה להחזיק בית/בעל" וכו'.

השכנה ממול תרים גבה? שתרים! הגיע הזמן באמת שהיא תעשה משהו עם הגבות שלה...
החברות לעבודה יתלחשו מאחורי הגב? נו מה הן עושות אם לא זה?!

בקיצור אם החלטתם לצאת ממוסכמות הדת אפשר גם לצאת מעוד קצת מוסכמות מעוותות, אנשים ידברו? שידברו אחרי כמה זמן הם יתרגלו למצב.

שלום לאשתו של...

אני מציע לך לקרוא מעט בארכיון הפורום, ולמצוא סיפורים של זוגות נשואים שמתקשים להשפיע על השקפת העולם של ילדיהם, אל מול ההשפעה שבתי הספר והסביבה יוצרת עליהם, ופה מדובר על שני הורים שבאמת לא מאמינים בכלום.

אם את כל כך בטוחה שאת יכולה להשפיע על הילדים שלך לגדול לפי השקפתך, בלי תלות במה שהסביבה ומוסדות הלימוד יטיפו להם, כנראה שיש לך קשר מדהים עם הילדים או שאת פשוט לא מבינה על מה את מדברת.

אני חושש לאופציה ב'.

אWת חיל87

New member
ומי אמר

שארשום את ילדי לבתי ספר החרדים עם ההשקפה המעוותת? אגב אני גם למדתי בחינוך הנ"ל ועדיין אני לא שבויה שלהם.

אני בונה על אופציה א' שלך. ואל תזלזל באנטלגנציה של מי שאתה לא מכיר! לא באתי מהמקום שאתה באתה, לא התחנכתי בחינוך שאתה התחנכת, ואני לא אחנך את ילדי בחינוך הזה, משמע לא אשלח אותם למוסדות הלימוד האלה!

אז עכשיו אני מתקשה בהבנה

בעצם תחילת ההודעה שלך אומרת שאם היו מחנכים אותנו כדתיים ולא כחרדים לא היינו יוצאים בשאלה, מסקנה די מוזרה בהתחשב בכמויות הדתלשים.
לגבי הילדים שלך אני לגמרי מסכימה עם מילטון לגבי ההשפעה החזקה של מסגרת הלימודים והחברה שהיא בעצם סביבתו של הילד במשך רוב היום.
והערה קטנה, סוף ההודעה שלך משונה מאוד, אמנם איננו מאמינים במוסכמות הדת אבל רחוקים מלהשתחרר מהם, שזה בעצם כל הרעיון של חרדים בעל כרחם, חלקנו לא יכולים להרשות לעצמם ש"ידברו עליהם".

אWת חיל87

New member
את לא מתקשה את קצת מעוותת

איפה אמרתי שאם היו מחנכים אותנו כדתיים ולא כחרדים לא היינו יוצאים בשאלה? דתיים זה משהו אחר לגמרי.
אמרתי שהחינוך החרדי עיוות את הדת, ז"א החינוך וההשקפה החרדית החליטו שהבעל צריך ללמוד יום שלם ואם אפשר בלילה מה טוב, ואילו האישה תעבוד במקצוע "מכניס" כמו מורה או גננת ואח"כ תעבוד בבית. (ועל הדרך תביא ילדים בלי סוף...) משפחה שהולכת ע"פ הכללים הנ"ל הם הם העליתה של החברה החרדית.
ואני אומרת למה שאחיה ככה? אז בעלי הלך לצבא ואני הוספתי על מקצוע ההוראה עוד כמה מקצועות מכניסים באמת. את ילדי ארשום לבתי ספר וישיבות שתומכים בפס' "יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ" מי שחושב שאקבל על כך גהינום שיבושם לו, לי זה לא מזיז!

לגבי חינוך הילדים במוסדות חרדים אני גם מסכימה איתו ובגלל זה לא אשלח אותם לשם.

גם בעלי לא יכל להסכים לזה שידברו עליו אבל הוא עשה את הצעד והיום כל המשפחה בסדר איתו. אומנם יש כאלה שמעקמים פרצוף אבל הם עושים את זה בסתר, את יודעת למה? כי הוא עמד מולם ובביטחון עשה את מה שהוא חשב לנכון!!

אם אתם קצת תשתחררו מהמוסכמות הנוראיות שאתם חיים על פיהם אולי לא תראו את הדת בצורה נוראית כ"כ כי לא הדת הבעיה כאן אלא איך שלימדו את הדת ומה שעשו ממנה.

אני מבינה שאני לא גדלתי כמותכם וחונכתי חרדי אבל אחר, בכ"ז בתוך עמי אני יושבת. אני יודעת שקשה להשתחרר אבל כדאי לעשות את הצעד.

moshe010

New member
חורב זה בסדר גמור

זה לא חרדים, ולא בלבוש חרדי
ולכן כל הדיון לא רלוונטי
ברור שהדתיים נותנים חינוך והשכלה לידיהם
וברור שהם נותנים להם זכות בחירה מתי להתחתן ועם מי

אז לא הבנתי מה הייתה השאלה המקורית

אם לא תשלחי אותם לחינוך חרדי בכלל, אז למה שתהיה בעיה?

איפה ראית שמישהו פה טען שהחינוך הדתי מונע הזדמנויות בצורה מהותית מהילד?

מה שאת מתארת הוא אופציה ג' - פשוט לשלוח לחינוך בסביבה שקרובה יותר להשקפת עולמך. ברור שזו אפשרות סבירה, אבל היא לא ממש מתאימה למה שתיארת בהודעה הקודמת שלך.

אWת חיל87

New member
שוב

אני לא ממש מבינה למה אתם מכנים את החינוך הלא חרדי כחינוך דתי.
חינוך חרדי- משמע תלמודי תורה ובית יעקוב.
חינוך דתי- משמע "נועם" "מוריה" "הסדר" אולפנה וכד'
חינוך פשרני- משמע "חורב" ואני לא מכירה עוד אולי יש אין לי מושג.
בחורב מחנכות מורות שבאו מהחינוך החרדי אבל מלמדים שם עוד מקצועות חוץ מדקדוק וחשבון הילדים באים מבתים שאבא לומד ועובד אימא עובדת בעבודה מכובדת (לא מכלילה...) טלוויזיה לא לכולם יש, מחשב, אינטרנט, על זה אני לא מדברת...

ולמה האופציה הזו לא מתאימה? זה מה שאמרתי בכל הודעותיי עד כה.

כמה תיקונים

1. ככל הידוע לי רשת חורב נחשבת לדתית לאומית עם נטיה חרד"לית, אבל אולי אני לא בעניינים.

2. רק לקרוא את המילה "פשרני" עושה לי צמרמורת. לא מסוגל להבין את מסוגלת להסתכל במראה כשאת חיה במקום שאת מגדירה כפשרני כמטרה, אבל זה רק אני.

3. לא יודע למה את מסתבכת במילים. תגידי מראש שאת בונה על חיים בזרם הצר מאד (ומתרחב לאטו) של החרדים המודרניים המורכבים מתערובת של פא"יניקים, אנגלוסקסיים, שבבניקים למחצה וכדומה.
כיום בקושי יש להם מסגרות לימוד משלהם, ואת הישיבות המתאימות להם ניתן לספור על כף יד אחת (לתיכון הם עוד לא מעזים לשלוח).
אם את בטוחה מספיק בכיוון שאליו החברה הזו הולכת ומתחשק לך לחיות שם - סבבה לך, אבל זה עדיין לא מתאים לתיאור שלך בהודעה הראשונה.

בכל מקרה, אם לסכם את הנקודה העיקרית (כי אני חושש שמרוב מלל פספסת את הפואנטה העיקרית שלי)- אם את הולכת לחנך את הילדים שלך בחינוך שאינו חרדי, לא נראה לי שמישהו פה יגיד לך שאת מכניסה את הילדים שלך לכלא ביודעין.
מצד שני, תמיד תצטרכי לשאול את עצמך למה לכל הרוחות את מחנכת את ילדייך בניגוד להשקפת עולמך, אבל זו כבר שאלה נפרדת.

אWת חיל87

New member
אוקיי

1. מה שאני מכירה בחורב הוא לא חרד"ל ולא קטשופ. אבל אולי אני לא בעניינים.

2. המילה פשרני עושה לך צמרמורת והמילה אתאיסט עושה לי חלחלה. איך אתה חי במקום שאתה לא מאמין בו???

3. כן, אני בונה על לחיות בזרם ה"חדש" או כפי שאדון גפני כינה אותו "החרדים החדשים" whatever אני חיה ככה טוב לי טוב לסובבים אותי אל תשכח שאני חיה את חיי ולא את חייך.

"תמיד תצטרכי(ך) לשאול את עצמך למה לכל הרוחות את(ה) מחנכ/ת את ילדייך בניגוד להשקפת עולמך, אבל זו כבר שאלה נפרדת.

דבר אחד אני לא מבינה למה אתם כ"כ אנטי אתם חרדים או חרדים בעל כורחכם???

למעלה