שלום לכולם

moshe010

New member
ממש נכון

כתבתי למטה כמוך לפני שראיתי הפוסט הזה

איך תלוי בה?

איזה הזדמנויות להכרות עם כל האפשרויות, ואיזה כלים תתן לה כדי שתוכל באמת לבחור?

אני חושב שאם היא תצא ללמוד תואר

במסגרת אוניברסיטה חיצונית היא תחסף לכל האפשרויות לבד.

moshe010

New member
ואם היא לא תרצה ללמוד באניברסיטה חילונית

או/ובאוניברסיטה בכלל כי היא רוצה בית של תורה

אין לי בעיה אם מישהו מבחוץ רוצה להכנס לכת הזאת (הבעיה שי היא רק לילדים שלו שלאמסכנים לא יהיה בחירה)
אבל למישהו מבפנים אין ממש בחירה, ובגיל האוניברסיטה
הרבה פעמים מאוחר מדי

אני יחנך אותה לדעה עצמית!

אני יחנך אותה שאם היא רווצה בית של תורה היא צריכה לפרנס וכדי לחיות בכבוד היא צריכה ללמוד מקצוע.
בקשר לאוניברסיטה היא תלמד היכן שבא לה היום לא חסרים מקומות לימוד באווירה חרדית פתוחה יותר.

אבל היא ממשפחה מ-א-ו-ד מוכרת בציבור החרדי

איך היא תוכל להרשות לעצמה למקום שיחשוף אותה לכל האפשרויות?

מה יגידו???????

אני חייל!!!!

פאקינג הולך מדים ולא שמתי קצוץ על מה יגידו כי ככה אני ואשתי חשבנו שזה טוב לעשות. אנילא בדיוק האחד שישים על החברה שאני חי בה וככה גם אשתי ולכן ככה גם הילדה שלי תיהיה.

לא הבנתי איזה משפט.

אבל אני חושב שקצת איבדנו כאן את הכיוון,
אני אמרתי שאני מתחרט שלא יצאתי לפני החתונה אבל אז לא יכלתי בגלל המשפחה,
אם היום רק החברה הייתה הדבר שימנע ממני לצאת הייתי יוצא מזמן כי אני כמו שאמרתי לא שם על החברה (פעם זה היה שונא..) היום אני לא יוצא בגלל סיבות שאינם קשורות לחברה כמו שכתבתי בהודעות הראשונות.
אז גם כלפי הבת שלי אני יחנך אותה שכמו שאבא ואמא שלה לא שמים על החברה כי החיים קצרים מדאי בשביל לבזבז אותם על חברה מפגרת ומטומטמת ככה גם היא.

אגב אני חושב שכשהיא תראה את אבא שלה שעובד ועם תואר ואמא שלה כנ"ל היא תרצה בית כזה... בית שמפרנס את עצמו ולא חי על חשבון אחרים.

בדיוק..

אמרתי לך שאיבדנו קצת את הכיוון...
תן לי לצטט שוב את מה שכתבתי:
"השאלה היא למה לא יצאתי לפני שהכרתי אותה ולא אחרי.
לפני שהכרתי אותה היו לי סיבות שלצערי לא אוכל לפרט רק אומר משהו קטן.. המשפחה שלי מ-א-ו-ד מוכרת בציבור החרדי."
הנה לינק לתגובה ההיא (אם אתה חושב שהניסוח היה שונה): http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2165&messageid=162007332
כיום אני לא יוצא לא בגלל החברה אלא בגלל אשתי, כמו שאמרתי בהתחלה אני אוהב אותה מאוד!

המשפט על המשפחה המ-א-ו-ד חשובה

שלטענתך היה הסיבה בגללה לא יכולת לצאת בשאלה.

לכן הזכרתי לך שגם הבת שלך היא ממשפחה מ-א-ו-ד חשובה, ועם הגישה שלך - בעוד 20 שנה היא תכתוב כאן ותבכה את הפספוס שלה...

ענית לסקפטיק ולא לי

לא דיברתי על למה אתה לא יוצא, אלא על למה לא יצאת לפני החתונה, ואם אני יודע לקרוא - אתה הסברת יפה מאד שלפחות חלקית - זה בגלל המשפחה המ-א-ו-ד חשובה שלך, מכאן והלאה אתה יכול להמשיך לקרוא את ההודעה הקודמת שלי.

לא רק חלקית..

באמת לפני החתונה לא יצאתי כי כן פחדתי מ"מה יגידו" אבל אם היו לי הורים כמו שאני ואשתי ניהיה לילדה שלי בטוח הייתי יוצא.
ההורים שלי לא נתנו לי חשיבה עצמית ההיפך הם שללו ממני כל דבר שנגד את מה שהם חשבו אבל אני לא ככה יהיה עם הילדה שלי ולכן לה כן תיהיה בחירה חופשית.

מכירה מישהו אחד לפחות

שחשב כמוך. שהוא יגדל את בנותיו לחשיבה עצמאית, ומה שירצו יעשו.
אז זהו, הם עשו מה שרצו.
מה שהן רצו, היה מה שהמורות שלהן רצו, ומה שהמורות שלהן רצו היה מה שאתה לא בדיוק רוצה. ולא אותו אב.
בנות סמינר הם שבויות של מערכת החינוך המטיפה לצניעות, מגדלת דורות של בורים ומחנכת אותם לתורה, יראת שמים ובטלנות.
אם אתה חי עדיין בסרט הזה, בו אתה שולח את ילדיך למוסדות חינוך חרדיים, דע לך שאתה כמעט בטוח - מקריב אותם למולך של המגזר החרדי.

ועוד משהו קטן

סביר להניח שאם הם יגדלו כך, הם יתביישו במה שאתה כל כך גאה בו, כמו היותך חיל.

למעלה