שלום לכולם

אתמול היכתי..

או יותר נכון הוא הוכה לבד..
אשתי יודעת שאני כותב כאן תחת הניק הזה.

מזגזגת2

New member
ברוך הבא בצל קורתינו

לפחות תעצור עם הבאת עוד ילדים לעולם.
ובהצלחה רבה רבה!

ברוך הבא אביב

הקושי שלך לעשות מעשה הוא מובן וברור ובכל זאת אשתף אותך בכך שממרומי גילי כיום ובמבט לאחור, לו הייתי בן גילך, נשוי ואב ל-1 הרי שכפי שאני רואה את הדברים היום הייתי קם ויוצא.

הבעיה היא שמאוד יתכן שבעוד עשר שנים אגיד את אותו הדבר לגבי היום.

עובדה היא שלא עזבתי אז...

ואע"פ כן עדיין אני סבור שמצבך טוב יותר.

בכל מקרה זהו זמן עבורך לעצור ולעשות חושבים.
כמובן להמנע מהבאת ילדים נוספים כפי שכבר המליצה לך... (מי זו היתה?)

הייתי ממליץ לך להתייעף עם אנוסים/יוצאים זוגיים. יש מקרים בהם בן הזוג הצליח לגרום לבת זוגתו לחשוב מחדש ולהסיק מסקנות ולהיפך.
הדבר הזה דורש טכניקה וגישה נכונים לבת הזוג, סבלנות והבנה מרובה ועוד ועוד..

וכנובן המון בהצלחה.

אני לא רוצה לגרום

לבת זוגתי לצאת (ז"א אם היא תרצה לא תיהיה לי בעיה אבל אני לא רוצה לגרום לה לעשות את הצעד הזה..)
ובקשר לזה שאני אמור לצאת היום אתה בעצמך אומר שכנראה עוד 10 שנים תגיד את אותו דבר על המצב שלך היום...
"מרחוק הכל נראה הרבה יותר קטן"

נכון

תראה, אני מתנגד להסתה והדחה של אחרים. אבל מאחר ובדר"כ מה שגורם לאנשים להשאר בסטטוס שלהם אינו מגיע מתוך חשיבה המוכיחה את צדקת הדרך אלא מתוך חוסר מחשבה, אני סבור שכן ראוי לעודד חשיבה עצמית.

אוסיף ואומר שבני האדם מובלים כל העת ע"י השפעות פסיכולוגיות שונות.
מאוד מאוד יתכן שאם היית מגיש לה את הנושא בדרך אחרת היא היתה נפתחת לענין (יש לי תחושה שהיא איננה יראת שמים מרבים.. בכל זאת, הכרתם שלא בשידוך. היא חיה את שחונכה ותו לא).

אני רק יכול לספר לך על אנוס לשעבר שלא שיתף את רעייתו בכפירתו, אלא ניגש אליה ממקום של צורך בסיוע שלה ובחכמתה להבין דברים שלא מסתדרים לו ביהדות ובאמונה, לא ממקום של כפירה אלא ממקום של רצון לדעת.
כאשר רעייתו היתה בעמדה של מוחמאת ונדרשת לעזרה, הגישה שלה היתה פתוחה ומשוחררת. נוצרה בה סקרנות לדעת.
בסופו של יום היא גילתה לעצמה אמת אחרת.

isharoni

New member
יש ילדים ? מה יהיה איתם ? איזה עתיד ?

הי אביב
יש ילדים ? מה יהיה איתם ? איזה עתיד אתה רוצה שיהיה להם ?
הבעיה רק תחריף כאשר הילדים יגדלו ותתצרך לתת את דעתך על עיצוב אישיותם ותכני הלימוד שלהם.
בחירות קשות והחלטות קשות
אשמח אם תשתף את מחשבותך בנושא

יש ילדה

בבת אני חושב שהבעיה קטנה יותר. כיוון שאם היא יוצאת ללמוד לימודי תואר או כל דבר אחר שיתן לה ביטחון כלכלי בחיים אז הכל יותר פשוט וזה לא כמו בן שחייב להיות בישיבה כל היום.

isharoni

New member
נכון, אבל היא תצתרך שידוך בגיל 17-18

אבל בסך הכל אם יהיה לה טוב בעולם החרדי, אז לא נורא.

למעלה