שלום לכולם:)

ברברה16

New member
שלום לכולם:)

יש לי שאלה:
בתוך המובי שלי, יש סצנה אחת ש"מופלית" לרעה. כשאני עושה טסט לכל סצנה זה פועל, אבל רק עליה זה לא פועל. היא גם לא הופיעה כשייצאתי את הסרט, מה לעשות?
תודה רבה

yoe66

New member
נסי רק כדי לוודא שאין בה משהו מיוחד

לבחור את כל הפריימים בה ללחוץ מקש ימני ולבחור העתק פריימים
לפתוח מסמך חדש לבחור בפריים ועם מקש ימני הדבק פריימים
לנסות לייצא אם עובד אז משהו אולי נהרס בקובץ אם לא אז עשית
שם משהו שמשבש את הקובץ
אולי פקודה של לך ונגן אולי שמת את השכבות כ guide יכול להיות
די הרבה אופציות
אגב אני בהחלט מתכנן לענות לך בשבת...

אביavi2

New member

ברברה16

New member
שלום לכולם,

בס"ד

תודה רבה לכל מי שענה/רצה לענות!
אני נורא מצטערת אם הבקשה שהוספתי "נא לא לענות בשבת" לא הייתה במקום,
לא התכוונתי לכפות את דתיותי או משהו, רק הרגשתי שאם מישהו יכתוב בשבת בשבילי אני ארגיש שיצא שכרי בהפסדי.
שבוע טוב!

yoe66

New member
אז זה אומר שאת תשתמשי במה שכתבתי בשבת

או לא?
כי אם זה עוזר לך את יכולה להתייחס אלי כמעלית שבת
עוד טריק לעבוד על אלוהים...

ברברה16

New member
ואהבת לשאר הגולשים כמוך!

אני אוהבת את כולם, בכנות, וזה באמת לא משנה לי אם האדם שמולי מאמין באלוקים או לו, כהה או בהיר, שמן או רזה, עגול או מרובע וכו', ליבי מלא אהבה אליו באשר הוא אדם, חוץ מאם הוא פוגע באחרים (זה קצת מעיב על האהבה שלי אליו). ניכר ממכתבך שניכר ממכתבי שאני אוהבת רק את מי שדומה לי- ההפך הוא הנכון.
כבר הזכרתי שאני לא מעוניינת לכפות את דתיותי; ביקשתי שלא יענו לי בשבת רק בשביל ההרגשה הפרטית שלי, שלא ארגיש שאני מקבלת טוב על חשבון קדושת השבת. לולא כן לא הייתי מרגישה שום צורך לציין שאני מאמינה באלוקים.
שבוע נפלא לכולנו, שנזכה לראות כל אחד מעלת חברנו ולא חסרונם!

yoe66

New member
את מציינת את שמירת השבת כתנאי לאמונה באל

האלוהים שלי למשל הוא טוב מטיב ואינו רואה חשבון
אין לי אלפי מצוות שונות ומשונות שאם לא אמלא אותן
רואה החשבון יפרע את חובי מתישהו
אם לא היית מעוניינת לכפות לא היית צריכה לכתוב ערב שבת
ובטח לא לכתוב משפט מקומם כזה

ברברה16

New member
ולסיום...

אני רק ברשותך וברשות שאר הגולשים רוצה להגיב על דבריך ולהחזיר את הפיל להיות זבוב. הבקשה שלי נעשתה בתום לב, אין לי שום כוונות להחזיר פה מישהו או לקומם מישהו. אני מתנצלת אם דברי התפרשו ככה (תזכורת לעצמי: לא לבקש את זה יותר בפורום הזה).
{ולגבי האמירות שכתבת- אם אתה מעוניין לשמוע את דעתי בעניין- אני מסכימה איתך ששמירת שבת אינה מעידה על אדם אם הוא מאמין או לא. לי אין אלוקים משלי אבל ה' שאני מאמינה בו, הוא טוב-ומטיב-ורואה חשבון. לפי אמונתי המצוות והחוקים ניתנו כדי לזכך אותנו, לגרום לנו להיות טובים יותר. ובכך שנהיה טובים יותר, ה' ייטיב לנו, וימלא בכך את רצונו להיטיב לבריות}
שבוע טוב, שמחה והצלחה לכולנו:)

yoe66

New member
פספסת בגדול

אנחנו צריכים להיות טובים יותר כי זה מרגיש נכון
לא כי יש תמורה בעד זה
זו גישה אינפנטילית הנפוצה בקרב הדתיים
עושים אבל רק כי יש תמורה ולא כי ככה באמת צריך
או כי ככה נכון לנהוג
אני עוזר כאן כמיטב יכולתי לאנשים לא כי אלוהים יגמול לי
אלא כי ככה נכון לעשות
אם יש לך משהו חלוק אותו עם אחרים כמיטב יכולתך
זה גם מרגיש נכון

ברברה16

New member
שלום לך!

תמורה היא איננה בהכרח גשמית. תפיסת העולם שלי (בתור אדם פרטי ולאו דווקא כמאמינה), היא שהכול אנו עושים בשביל עצמנו, גם העזרה שאנו מעניקים. תחושת הסיפוק העצמי/הערך העצמי/המיצוי העצמי שמקבלים כשעוזרים, היא לעניות דעתי תרומה לעצמי, להרגשה הטובה שלי. העניין שאתה מעלה הוא מחלוקת ידועה, מה יותר נעלה, לעזור כי ככה מרגיש לך לנכון (מוסר אנושי) או כי ככה ה' ציווה (מוסר אלוקי). אני מאמינה שהמוסר האלוקי הוא נעלה יותר, כי הוא מוחלט ונצחי. לעמות זאת מוסר אנושי הוא נתון במחלוקת ובר שינוי. לדוגמא, המוסר האנושי במדינה אחת הוא לתמוך בחלש כמה שניתן, ובמדינה אחרת החלש לא מקבל שום תמיכה כדי שהוא יהיה מוכרח לעזור לעצמו ולא יישאר חלש.
לכן אני רוצה לעזור ככל יכולתי מתוך הרצון ללכת לפי דבר ה', ולא על פי הרצון שלי, כך שאם החמלה שלי מתעוררת כלפי העני הזה=תרומה, היה-לי-יום-רע-אין-לי-כוח-לאף-אחד= שום עזרה. הרצון האלוקי מחויב לדבר שהוא נעלה מהרצון הפרטי שלי, ולכן אני חותרת כדי להתקרב אליו.

yoe66

New member
גישה בעייתית מאוד

כי הרי (אני מרשה לעצמי להניח ככה) לאחרונה לא היתה לך התגלות אלוהית ומאחר שכך כל מה שאת יודעת שאלוהים ציווה זה מה שלימדו אותך כלומר מה שאנשים אמרו לך
ולמה האמת שלהם מוחלטת יותר משלך?
שלא לדבר על מוסר צבוע ומשתנה לאורך מאות השנים שבהם הדת קיימת ולצערנו לא רק זו שלנו

ברברה16

New member
עד כאן

מגיע איזה גיל שבו אדם מתבונן במה שלימדו אותו, ומחליט אם להאמין לזה או לא. את הבחירה שלי להאמין עשיתי מתוך התבוננות שכלית ורגשית, ואימצתי אותה להיות האמת שלי. אמת שכל יום מחדש אני בוחרת לדבוק בה. אם ה' היה מתגלה באופן גלוי (ולא רק באופן סמוי), מי יטיל ספק בממשותו, לא היה טעם באמונה. אלא הקושי הגדול טמון בהעלם של ה' (עולם לשון העלם).

אינני יודעת למה אתה מתכוון במוסר הצבוע והמשתנה, בהיסטוריה של עם ישראל דווקא נחשפתי לאחדות אמונית ומוסרית שהייתה משותפת לכל היהודים בתפוצות, שהעבירו את ערכי התורה מדור לדור, ובזכות כך נשמר החוט המקשר בין כל העם.
אם הייתה איזושהיא שחיתות, התנהגות מבזה, היא הייתה מנת חלקם של יחידים, ולא מלמדת על הכלל, זו אינה דרכה של תורה, ממש כשם שאותם חרדים בודדים קיצונים שירקו על ילדה צעירה, אינם מייצגים את עולם התורה אלא את שפלותם האישית.

שמחתי לדון איתך, ואני מכבדת את דעתך, אבל נראה לי שהגיע הזמן לסכם את הדיון כיוון שזהו לא המקום...
כמובן שלא אלך בלי לתת לך הזדמנות להשמיע את דעתך, אתה מוזמן להגיב! יום טוב.

למעלה