שלום לכולם!!

שלום לכולם!!

או קיי כבר כמה וכמה אנשים העירו לי על זה שדי "נעלמתי" מהמסך בימים האחרונים..מה שדי נכון כי למרות שהייתי פה כמעט כל יום לא כתבתי כלום.. מה לעשות יש גם ימים כאלו.. בכל מקרה אז הנה עכשיו אני כותבת.. לפני שבוע הייתי בצפת וכשחיכינו לאחת ההופעות ישב לידי זוג חילוני . פתאם אני רואה את האישה מוציאה קונטרס של ברסלב וקוראת .. פזלתי שוב ושוב ימינה כדי להיות בטוחה..אבל לא אמרתי כלום רק חיוך גדול ישב לי בבטן *יש! ב"ה!* בקיצור בכיסאות מולנו ישב עוד זוג דוקא דתי..לא חרדי אלא דתי לאומי שכנראה כיר את הזוג החילוני שלצידי. בכל אופן האישה החילונית התחילה לדבר איתם והראתה להם משהו שקראה בחוברת. ואז התחילה לה שיחה די מעניינת בניהם.. האישה הדתיה כשראתה את החוברת אצל האישה החילונית נורא התפלאה ושאלה מאיפה היא קיבלה אותה- והיא ענתה לה שאיזה ברסלבר חילק לה אותה מקודם ושהיא נורא אוהבת לקרוא את החוברות האלה ושיש לה כבר כמעט את כל הסידרה בבית. האישה הדתיה נורא התפלאה ואמרה שנכון חסידות ברסלב זו חסידות נורא מעניינת וצריך להכיר אותם כי זה יפה . וכמובן שעוד חיוך של נחת צץ אצלי בלב.. האישה החילונית שאלה אותה אם יש עוד ספרים שמסבירים על החסידות הזו ועל רבי נחמן- והדתיה ענתה לה שאם היא לא טועה יש איזשהו ספר שהוא יומן הוא סיפור על החיים של רבי נחמן מבר..היא לא זכרה לא את השם ולא על מה הספר אז אני בשמחה נידבתי את ידיעותי הדלות והסברתי לה שלספר קקוראים ליקוטי מוהר"ן שזה מורנו ורבנו הרב רבנו נחמן ושהוא הכתיב אותו לרבי נתן תלמידו בלה בלה בלה אתם כבר יודעים את זה.. הדתייה חייכה אמרה תודה ופתאם הוציאה מן משפט מוזר- "כן חסידות יפה אבל שתדעי לך..הברסלבים האלה יש איתם בעיה רצינית מאוד." החילונית או יותר נכון ברסלבית לעתיד אמרה שהיא לא מבינה מה הבעיה- מה רע בזה שהם שמחים כל הזמן? והדתיה אמרה בחצי פה..לא יודעת אבל זה יותר מדי.." החילונית לא הסכימה איתה ואמרה שלדעתה אין דבר כזה לשמוח יותר מדי ושככה יותר קל להם להתמודד עם דברים. ואז הייתה שתיקה. אוי כמה שאני המאזינה מהצד רציתי להשתתף בשיחה שלהם..אבל העדפתי לא להתערב.. ובזה הדיון על ברסלב נגמר..טוב אני רק אוסיף שהבעל הדתי הוסיף בסוף איזו הלצה לחילונית- "נו אז בסוף עוד תחזרי בתשובה.." והיא ענתה לו- "כן נכון הבטחתי כבר לאח שלי שבגיל 70 אני אחזור בתשובה.." -"בגיל 70? למה דוקא בגיל 70?" החילונית-" כי עד גיל שבעים אני אספיק לעשות את כל החטאים ולהנות מכל השטויות שיש ואחר כךך אני אהיה ילדה או יותר נכון סבתא טובה ואני אחזור בתשובה ואני אעשה את מה שאני באמת אמורה לעשות.." הדתי הרים גבה.. וההופעה התחילה..... מה אתם חושבים? אני אף פעם לא ידעתי שככה חושבים עלינו..ואיך אפשר בהכלל לחשוב שלהיות שמח זו בעיה? מאיפה זה בא? ומה אתם חושבים חשוב שאנחנו ננסה לתקן את התדמית של ברסלב או שאנחנו צריכים להמשיך לשמוע הכל ולשתוק? ומה אתם חושבים גם בקשר להערה שלה בסוף- עד גיל 70 לעשות שטויות..מה הייתם עונים לה?? טוב בקיצור תגידו מה אתם חושבים מרגישים או לא חושבים ולא מרגישים..העיקר תגידו משהו כי משום מה אין לי כוח לכתוב בעצמי... בכל מקרה- המון המון שמחה ונתראה כבר!!!!!!!!! סיון.

לדעתי .....

אין שום עניין בלתקן תדמיות או ליצור תדמית כזו או אחרת . אנו מחוייבים לקיים את המצוות (וביניהם מצוות הצדיק) אף על פי שבעיני "מתקדמים" למיניהם נחשב כמשונים . "מי שרוצה לסור מרע ורואה , שאין אמת בעולם , עושה עצמו כשוטה." ספר המידות , אמת , ל"א

פראזניק

New member
מצטרף...

אי אפשר לתקן תדמיות, וודאי שאי אפשר בגלל הרצון "להראות יפה", לא לקיים את עצות הצדיק. אף אני, בדברי על "חלון הראווה" למשל, איני מבקש "לשפר תדמית", אלא לומר שיש דרכים נוספות בברסלב, שגורסות שילוב אחר, או סדר עדיפויות אחר בדרך רבינו. מעולם לא ניסינו להיראות יפה, מעולם לא ניסינו שיחשבו עלינו שאנחנו "בסדר", אבל צריך גם מאד מאד להזהר (כפי שאמר רבי נתן) שלא לגרום למחלוקת. בהצלחה

שינוי תדמית....

בקשר לשינוי של תדמית אני קצת חולקת עליכם- אני לא דיברתי על זה שצריך חו"ש לא לעשות את דברי רבינו בגלל שאנו נראים "משונים" בעיני הבריות.. זו ממש לא הכוונה שלי.. אני פשוט חושבת שבגלל שהתדמית שנוצרה לברסלב היא של אנשים תמהונים וקצת משוגעים כאלה אז זה גורם לרתיעה של אנשים להתקרב לדרך של רבינו ..אני לא באה מתוך טענה של אוי זה מה שחושבים עלי..אלא האם המחשבה הזאת גורמת לאנשים להתרחק מברסלב..אתם מבינים?? אז נכון שמפיצים ספרים ונכון שכל יהודי ב"ה מכיר את השם רבי נחמן אבל זה לא מספיק כי רבינו רצה שכל יהודי שכל אדם יוכל להתקרב לדרך הזו ולא שיראה בה רק משהו ששייך לקבוצה כזאת תמהונית שרוקדת כל היום.. אני יודעת נגיד שבחברה שאני חיה בה שזו חברה דתית לאומית אז דוקא אין שום דבר נגד ברסלב ומי שהוא כזה קרוב לברסלב אז הוא מגניב כזה..אבל הכל זה מהסיבות הלא נכונות! יש לי הרבה חברות שהחדר שלהן מלא בסטיקרים של נ נח נחמ נחמן מאומן והן שומעות רדיו ברסלב וכל פעם שהן רואות ברסלבים הן מתלהבות כזה ושמחות אבל הן חושבות שזה להיות ברסלב ולא גם ללמוד תורה וללמוד את ליקוטי מוהר"ן ושבחי הר"ן ולעשות התבודדות וכל זה.. ולי זה מפריע כי אני רוצה שיכירו יותר! שידעו יותר! נכון שזה נשמע אולי תמים אבל יש בדרך הזאת כל כך הרבה וחבל שאנשים יפסידו את זה רק בגלל תדמית שהיא לא ממש נכונה...

כרפולי

New member
טוב בנוסף למה שכתב היהודי

לגבי השיחה עצמה אין לי כ"כ מה להגיד אבל לגבי השאלה בסיום יש ב"ה בד"כ אני לא עונה לשאלות שעלולות להכניס אותי למצב שאין לי תשובה אבל פה התשובה פשוטה. אז ככה: "עד גיל 70 לעשות שטויות" אם הייתי עונה לה הייתי אומר:מאיפה את יודעת שתחיה עד גיל 70 או 35, או תשובה אחרת: לי {לדוגמה} בשנות העשרה המאוחרות קשה מאוד מאוד לחזור בתשובה, אז את רוצה להגיד לי שבגיל 70 יהיה לך כח?!! וכן הלאה אין ספור.........בשורות טובותץ

שלום סיוון:))

מוזר שרק עכשיו יצא לך לשמוע את הדעה הזו על הברסלבים..... אני שומעת אותה נראה לי כל יום... אבל נעזוב את זה עכשיו... לשנות תדמית זה באמת קשה, זה כמו סטידמה כזאת שעושים על משהו מסויים, ולשנות אותה זה כמו להפוך עולמות, והמוזר הוא שדווקא האנשים הדתיים גורסים בדעה זו. לגבי התשובה לבחורה שאמרה שתחזור בתשובה בגיל 70, אז כנראה שהיא עוד לא מבינה את התכלית האמיתית, ועדיין לא ירדה לעומקם של הקונטרסים שהיא קראה. בכל אופן, יש את הסיפור הזה של איזה רב (שמצטערת אבל אני פשוט לא זוכרת את שמו) שאמר לתלמידיו, שהכוח של התשובה והחרטה כזה גדול, שאפילו אם אדם יחליט יום לפני מותו לעשות תשובה, כל עוונתיו ימחקו לו, וייכנס נקי למקומו, אז תלמידיו שאלו אותו, ומאיפה אנחנו צריכיפ לדעת מתי יומנו יגיע? אז רבם ענה להם שבגלל זה כל יום צריכים לחזור בתשובה. זה לגבי מה שהיא אורמת שרק בגיל 70 היא תחזור, אם היא באמת מאמינה אז מאיפה לה שתחייה עד לגיל 70??? מ יודע מה יהיה מחר...

רוחלע19

New member
האומר אחטא ואשוב

אין מספיקין בידו לעשות תשובה - כך כתוב במשנה דהיינו, כעת אני עושה חטאים ואח"כ (בגיל שבעים) אעשה תשובה מה שהזכירו פה המאמר חז"ל "שוב יום אחד לפני מיתתך" ולכן, צריכים לעשות תשובה, כי לא יודעים מתי ימותו, זה מדובר על לעשות תשובה! להתחרט על העבר ולא שממשיכים לעבור על דברי תורה. אבל מי שאומרת שהיא ממשיכה לעשות חטאים ותשוב בגיל שבעים, זה לא רק חשש שלא תספיקי לעשות תשובה אלא זה בגדר "האומר אחטא ואשוב שאין מספיקין בידו לעשות תשובה" זה הרבה יותר חמור

nogit.

New member
אני לא חושבת שהיא מכירה את המשנה

הזו... וגם אם כן אולי היא לא זוכרת אותה. (בימים של דין לחזק את המקטרג? למה מה קרה??:)) בע"ה הקב"ה יאיר את דרכה בחסד ורחמים אליו יתברך. לכל ישראל. בימים המיוחדים האלו.

כרפולי

New member
אממממן אהבתי. ../images/Emo6.gif "הוי דן....

את כל אדם לכף זכות" שמעתי פעם משהו יפה: בזכות זה שדנים לכף זכות, הקב"ה ידון אותנו לכף זכות. אז באמת אפשר לצאת מנקודת הנחה שדי ברור שהיא לא יודעת משניות, וחץ מזה מי כמונו יודע שגם שלומדים לא תמיד זה נמצא בראש. בע"ה יזכה את כל עם ישראל לחזור בתשובה מהההרררה..

ולגבי השאלה השניה...

נכון צודקים.. אנשים אפילו עם המצב הקשה בארץ עדיין לא קולטים שאי אפשר ואסור לדחות את הכל ליותר מאוחר למחר לגיל שבעים.. אם רוצים משהו צריך להשיג אותו כאן ועכשיו ולא לסמוך על זה שיש תמיד עוד יום ועוד הזדמנות... זה קורה במיוחד אצל נוער ואנשים צעירים אני רואה נגיד המון חברות שלי שעושות שטויות או שיותר גרוע הן דתיות אבל הן לא עושות כלום עם החיים שלהן ושום דבר כדי להתקדם כי יש להן במוח תוכנית כזו שקודם הם יגמרו בי"ס ואז יעשו שירות לאומי ואז יעבדו ילמדו ויתחתנו ואז הם יתחילו באמת לבנות את עצמן ולברר לעצמן את כל התשובות וללמוד תורה..ובינתיים...מה הן רק צעירות יש עוד זמן... והאדישות הזאת זה הדבר הכי גרוע כי אז אנחנו בעצם עומדים במקום ומפספסים כל כך הרבה...... בקיצור אני די חוזרת על מה שאתם כבר אמרתם..אבל לא נורא.. :)

שיהיה לאישה ההיא לבריאות

ומה זה משנה אם היא קוראת ספר של ברסלב או כל ספר אחר שעוסק ביהדות? ובכלל זה לא משנה אם תחזור בתשובה או לא כל היהודים וכל הזרמים הם בניו של הקבה. שלכם חנה גונן יהדות=סובלנות

טוב זה עניין של גישה..

אולי לפי הזרם שלך זה לא חשוב אם מישהו חוזר בתשובה או אם מישהו מתקרב ליהדות אבל כל יהודי שחוזר בתשובה גם מקרב את הגאולה הכללית לעמ"י וגם מקרב את הגאולה האישית שלו.. נכון שכולם הם הבנים של הקב"ה גם עשיו וגם יעקב הם הבנים של יצחק..וחו"ש אל תיקחו מדברי כאילו אני משווה את החילונים לעשיו זו לא הכוונה.. רק שבטח שזה משנה כל יהודי שחוזר לדרך ה´ זה חשוב מאוד לקב"ה! וזה בטח חשוב וטוב גם לאדם עצמו.. להיות בנים של הקב"ה זה לא מספיק צריך גם להתנהג כפי שראוי לבנים של הקב"ה!! זה נראה לי בעצם הבסיס של כל היהדות...ללכת בדרכי ה´..

למעלה