שלום לכולם...

שלום לכולם...

שלום לכולכם! אז אני מצטרפת חדשה... אשמח להיות חלק מהפורום פה. לעזור ולהיעזר וסתם לדבר
קצת על עצמי..... אני באה מבית חרדי (חסידי), גרה שם וחיה כמעט כמוהם.. כמעט, כי כבר למעלה משנה בערך שהחשיבה שלי ממש שונה משלהם. אני מאמינה באלוקים בתור בורא עולם אבל לא בצורך שלי לשמור את הדת. כבר לא שומרת שבת המון זמן ובעצם שום דבר חוץ מזה שאני נראית חרדית וחושבים שאני כזאת. אתמול יזמתי שיחה עם אמא שלי! הבהרתי לה מי אני והיה די בסדר... ציפיתי ליותר גרוע
מבחינתי זה הצעד הראשון אחרי המון מחשבות והתלבטויות!!! אוי כמה חיכיתי שיהיה לי את האומץ לדבר איתה
טוב אז פרקתי. אם בא לכם תגיבו ותשתפו מהניסיון שלכם...

ברוכה הבאה!

כל הכבוד על האומץ, אני שמחה לשמוע שהיה פחות נורא ממה שחשבת
הנסיון שלי לא מי יודע מה רלוונטי כיוון שאני באה ממשפחה דתית לאומית ליבראלית מאד. בכל מקרה, תרגישי בבית

BabaTheBuba

New member
לא קל

גמני הייתי חרדי, עזבתי את עולם הישיבות, לא דיברתי עם אבי בערך חצי שנה, ועזבתי בכלל את הבית. זה היה בגיל 17. את אלהים למדתי להכיר מכיוונים חדשים, שונים ומדהימים. את השבת אני מעדיף לשמור ליום של עבודה רוחנית. זהו היום היחיד שאני יכול להקדיש במלואו לדבר. על המראה החרדי ויתרתי לפני מספר שנים, גם על התפילין. לא הייתי שלם עם עצם העשייה של דברים שלא באמת הבנתי, הרגשתי שאני פועל מתוך בורות וזה הרגיז אותי. אני מאחל לך שתצליחי למצוא את דרכך, הדרך הטובה ביותר עבורך, ושלא תוותרי ולא תתייאשי גם כשהחיים ינסו בכל כוחם להלחם במאמץ שלך:)

ברוכה הבאה

כל הכבוד על האומץ. את ממשיכה לגור בבית? אם כן, איך? כדתייה-אנוסה? כחילונית? בכל מקרה ברוכה הבאה, ובהצלחה בצעדייך הבאים.

היי

תודה לכולכם!! כן, אני ממשיכה לגור בבית לבנתיים עד עכשיו כ"דתייה- אנוסה" אבל עכשיו מרשה לעצמי לשנות לאט לאט גם את הלבוש כשיהיה בלתי אפשרי - ואפילו עוד לפני שזה יקרה - אמצא מקום אחר להיות בו... (פשוט כרגע נוח יותר עד שאסתדר עם עבודה אחרת
)

Apparently

New member
ברוכה הבאה!!

כל הכבוד על האומץ לדבר עם אמא שלך כשאת עדיין גרה בבית ההורים. עולם חדש מרתק ונפלא מצפה לך, תהני מכל רגע!

R a c h e

New member
בהצלחה בדרכך

וכל הכבוד על השיחה. מאחלת לך שיהיו הכי פחות כאבי לב שניתן לאורך הדרך.

0Neo0

New member
ברוכה הבאה! כל הכבוד על האומץ..

יוזמה של שיחה כזו בפרט כשאת באה מבית חסידי הקיצוני יותר, ראויה להערכה.
חשוב שתזכרי, שאינך לבד! ושתמיד תפעלי בתבונה בכל נושא הדינמיקה של הורים/ילדים, לדעת ללכת לעיתים "בין הטיפות" ולא להפיל הכל במכה אחת.. צריך לפעמים לתת להורים לעכל לאט לאט... והזמן יעשה את שלו....

איזה כיף שאתם מבינים

באמת לקח הרבה זמן ולבטים עד שהעזתי לומר להם.. ותודה לכולם פה על ההבנה והקבלת פנים

למעלה