שלום לכולם...

שלום לכולם...

המון זמן לא ביקרתי כאן...יש לנו נסיך בן שנתיים שאובחן עם PDD. הקטן שלנו בן 8 חודשים מראה סימני התפתחות רגילים מכל הבחינות אבל יש דבר קטן שמוזר לנו...מדי פעם כשהוא מתרגש ממשהו או שרואה את האוכל שלו שהוא רוצה, או בזמן בכי ועייפות הוא מדי פעם פותח וסוגר את הידיים ממש מהר למשך חצי דקה בערך. ממש סוגר חזק את כפות הידיים ופותח במהירות מס' פעמים עד שנרגע... יש לנו תור למעקב אחים בהתפתחות הילד רק עוד חודש ובשבילנו זה מלא מלא זמן. אנחנו יודעים שזה משהו לא רגיל ורצינו לדעת אם מישהו נתקל בתופעה דומה?? מה זה יכול להיות? אשמח לשמוע כל דעה שלכם... תודה ושבת שלום

מרב געש

New member
מכירה את התופעה מילד אחר

קודם כל - ילד שלא בספקטרום, אבל כל פעם שהוא מתרגש הוא מרים את הידיים לגובה האוזניים וכמו פורט על פסנתר עם האצבעות. ההסבר הנוירולוגי הוא שכל אחד מאיתנו כשהוא בעוררות פיזיולוגית (רעב, בכי, שמחה - כל דבר שהוא יציאה ממצב רגיעה) יש לו תגובות גופניות מסויימות והן שונות מאחד לאחד. אחד מסמיק, אחד מזיע בכפות הידיים, אחד קצת מגמגם או נאלם דום. בדרך כלל התגובות הן בתחום הנורמה - דפיקות לב מואצות וכדו' אבל כמו בכל דבר יש גם תופעות קצת חריגות. הנקודה היא שברגע שהגוף "לומד" או מסגל התנהגות בזמן עוררות - זו התגובה האוטומטית שלו. אצל הילד שאני מכירה זה הנפנוף הזה והוא בן 5, אני מתארת לעצמי שעם המודעות זה יהפוך לתנועה של החלקת השיער כי הידיים יתרוממו למעלה והוא יחפש תנועה יותר נורמטיבית... אבל זה ניחוש שלי.

galitkm

New member
נשמע כמו נסיון להרגע

לא נתקלתי בתופעה דומה ולכן אני לא בטוחה שאני בכיוון אבל זה נשמע לי ממש כמו ניסיון של הגוף שלו להרגיע את עצמו ולהתאזן. להרבה אוטיסטים קשה עם מצבים של התרגשות או מתח וחלק מהם עושים תנועות כדי לעזור לעצמם להתאזן ולהרגע. במקרה כזה אין בזה משהו שלילי וזה בסדר. אני חושבת שפעם שמעתי שפתיחה וסגירה של כפות הידיים עוזר למשהו גופני כמו להגביר את זרימת הדם או משהו כזה אבל אני לא בטוחה.

dina199

New member

למעלה